Migranti

Șase ore de dezordini și violențe într-o tabără de refugiați din Grecia

111
(reînnoit 16:12 20.12.2017)
Imigranții dintr-un centru de cazare din insula Lesbos au provocat tulburări în masă, fiind necesară o intervenție în forță a poliției

BUCUREȘTI, 20 dec — Sputnik. Ciocniri violente între imigranți de origini etnice diferite au avut loc la campusul pentru refugiați Moria de pe insula Lesbos. Aproximativ 15 persoane au fost spitalizate, zeci au primit răni ușoare, iar numeroase corturi au fost incendiate, anunță agenția AMHA din Atena.

Dezordinile au durat șase ore: de la 10 seara, până la 4 dimineața.

După sporirea, în ultimele luni, a fluxului de imigranți din Turcia, taberele din insulă sunt supraaglomerate. În Moria au avut loc în mai multe rânduri ciocniri între imigranți.

De această dată, pretextul conflictului a devenit utilizarea blocurilor sanitare comune, pe fundalul tensiunilor între arabii din Siria, pe de o parte, irakienii și afganii, pe de altă parte. Cei din urmă consideră că angajații centrului îi tratează în mod diferit, scrie agenția.

În opinia poliției, un alt factor care a favorizat izbucnirea conflictului a fost abuzul cu alcool de proastă calitate. Băuturile spirtoase sunt aduse atât de proprietarii unor localuri din zonă, cât și de imigranți înșiși. Alcoolul ajunge în tabără fără niciun fel de verificări.

În conflictele nocturne au participat și africanii, în sectorul cărora au fost incendiate containere de gunoi. Potrivit datelor poliției, au ars zeci de corturi ale părților în conflict.

Organele de forță au pus capăt dezordinilor pe la ora 4 dimineața, după o intervenție cu grenade luminescente și gaze lacrimogene. Au fost reținute câteva persoane, iar două arestate.

În spitalul Mitilini sunt spitalizate 15 persoane, două dintre care au răni provocate de armă albă. Alte zeci de persoane au fost rănite cu pietre, acestea fiind îngrijite de voluntarii din tabără.

111
Tagurile:
tabăra de refugiați, dezordine, conflict, Criza imigranților, Criza refugiaților, Lesbos, Grecia
Тема:
Criza refugiaților (89)
Tematic
Terifiant! Papa Ioan Paul II, despre invazia imigranților și declinul Europei
Oficial britanic către imigranţi ROMÂNI: "Plecaţi acasă sau rămâneţi săraci"
Brexit anulat şi înăsprirea condiţiilor pentru imigranţii UE în Marea Britanie
Autorităţile consideră imigranţii o soluţie la dezastrul demografic din România?
Premier britanic: renunțare la Brexit, limitare a imigrației
DOCUMENT: Regatul Unit vrea să interzică circulația imigranților UE după Brexit
Marea Britanie, exclusă de „Big-4” de la Summit-ul de la Paris privind Imigrarea
Primarul unui oraș german atacă furibund imigranții români
Parlamentarii pro-UE: Dezbaterea "otrăvită" despre Brexit a demonizat imigranții
Coronavirus în Franța: Ambulanță

Franţa, anunţ: zonele cu cele mai mari focare de Covid-19

643
Dintre toate comunitățile din afara azilelor pentru bătrâni, școlile și universitățile reprezintă 32% din numărul focarelor active de coronavirus, situându-se înaintea companiilor, anunţă serviciul de Sănătate Publică din Franţa.

BUCUREŞTI, 27 sept – Sputnik. Aproape o treime din numărul total al focarele de infectare investigate la nivel național, în afara caselor de îngrijire medicală, au fost detectate în școli și universități în perioada mai-septembrie, informează serviciul de Sănătate Publică din Franţa.

Deocamdată, aceasta este comunitatea unde este cel mai mare număr de focare care nu au fost încă verificate sau controlate, mai exact, 285 din 899 (32%), potrivit ultimului buletin epidemiologic emis de agenția națională de sănătate publică din Franţa, relatează Sputnik France.

Sectorul întreprinderilor private și publice ocupă locul al doilea, cu 195 de focare înregistrate între 9 mai și 21 septembrie, verificarea lor fiind încă în curs (26%). După acestea urmează unitățile de îngrijire medicală, cu 97 de centre, şi evenimentele publice sau private (77).

Totuşi, clasificarea tuturor focarelor identificate, inclusiv a celor controlate, arată rezultate complet diferite. Companiile se situează pe primul loc, 26% din cele 2.444 de focare, comparativ cu 16% în școli și facultăți.

Numărul de cazuri de transmitere în școli a crescut în ultimele săptămâni. După ce au fost observate 26 de focare de transmitere în a doua săptămână a lunii septembrie, 160 de focare au fost înregistrate pe 17 septembrie.

Perspectiva guvernului

Totuşi, ministrul francez al Educaţiei, Jean-Michel Blanquer, transmite „semnalul că se respectă regulile sanitare”. Potrivit acestuia, 1.152 clase și 18 școli au fost închise pe 25 septembrie, faţă de aproximativ 2.000 de clase și 90 de unități câte au fost închise cu o săptămână înainte. „Nu există atât de multe cazuri de contaminare”, a conchis acesta.

Potrivit ultimului raport, 14.412 persoane au fost testate pozitiv pentru coronavirus în Franța, unde sunt acum în total 527.446 de cazuri. Pe 24 septembrie, serviciul de Sănătate Publică din Franţa a raportat 16.096 de cazuri noi, o cifră fără precedent de la începutul epidemiei.

643
Tagurile:
COVID-19, coronavirus, Franța
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Ce exportă Rusia în Franța în fiecare an pentru un total de 15-17 miliarde? - Exclusiv
Reeditarea finalei CM: Probleme pentru Franța în meciul cu Croația
Peste 8.500 de noi cazuri de Covid-19 au fost identificate în Franța în 24 de ore
Încă o dispută între Franța și SUA: Washingtonul nu vrea taxarea multinaționalelor
Coronavirus în Franța: iarăși peste 10 mii de cazuri în 24 h
Record în Franța: peste 13.000 de cazuri noi de Covid-19
COVID în Franța: Zonele de alertă delimitate pe o nouă HARTĂ

Загрузка...
Londra

Al 3-lea val de Covid-19 în UK lockdownul doar amână criza

174
Marea Britanie s-ar putea confrunta cu un al treilea val de Covid-19, a avertizat un consilier al guvernului britanic, Mark Woolhouse. Însă a atras atenţia că blocajul nu trebuie privit ca o soluție pe termen lung împotriva virusului.

BUCUREŞTI, 27 sept – Sputnik. Woolhouse, membru al Grupului științific consultativ pentru situații de urgență (SAGE) din Marea Britanie, a declarat duminică pentru BBC că un alt val de cazuri de Covid-19 ar putea să apară, chiar dacă guvernul se luptă să încetinească un presupus „al doilea val” al bolii.

Este „pe deplin posibil” să existe un „al treilea val” de Covid-19, a spus consilierul științific, fiind întrebat despre această probabilitate. Totuşi, acesta a subliniat că faptul de a ordona oamenilor să stea acasă și alte restricții privind circulația nu ar scuti țara de un număr mai mare cazuri de coronavirus.

„Tot ce a putut să facă vreodată un blocaj a fost amânarea problemei (…). De fapt, nu rezolvă problema pe termen lung. [Această măsură] nu determină virusul să dispară”, a subliniat Woolhouse, potrivit RT

De asemenea, consilierul a făcut apel la așteptări mai realiste cu privire la un potențial vaccin, argumentând că, şi în cazul în care un vaccin împotriva Covid-19 ar fi dezvoltat în următoarele șase luni, este puțin probabil ca acesta să fie gata de a fi lansat pentru public în acea etapă.

Din cauza creşterii cazurilor zilnice, Marea Britanie a impus blocaje locale, a obligat pub-urile și restaurantele să închidă la ora 22:00 și a interzis întâlnirile în grupuri de peste șase persoane. De asemenea, au fost mărite amenzile pentru cei care încalcă măsurile.

Sâmbătă, Marea Britanie a raportat 6.042 de noi cazuri confirmate în ultimele 24 de ore, ceea ce a adus totalul la peste 429.000 la nivel naţional.

Cu toate acestea, creșterea numărului de cazuri noi nu a corespuns unei creșteri a deceselor, indicând doar o creștere a testelor prin care au fost identificate un număr mai mare de infecții ușoare în rândul populației.

Studii recente, precum și cercetările efectuate de SAGE, au stabilit o legătură între politicile de blocare şi mii de decese suplimentare. Potrivit estimărilor guvernului, până la 75.000 de persoane ar putea muri ca urmare a măsurilor adoptate pentru a împiedica virusul.

174
Tagurile:
coronavirus, COVID-19, Marea Britanie
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
UK: „Vine al doilea val de COVID-19” - un nou lockdown?
COVID-19 în UK: noi măsuri drastice - 10.000 lire amendă
UK: „nu poate fi exclus” un al doilea lockdown - Dominic Raab
UK va „infecta în mod deliberat” voluntarii cu coronavirus

Загрузка...
Gabriela Firea și Marcel Ciolacu

Ponta NUCLEARA: ”Firea a pierdut din cauza cuiva din PSD”

0
Victor Ponta explică înfrângerea Gabrielei Firea prin opoziția unui lider al PSD, care s-a opus alianței pentru Capitală PSD-Pro România-ALDE

BUCUREȘTI, 27 sept – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Fostul premier și președinte al PSD a aruncat o veritabilă NUCLEARĂ: Gabriela Firea a pierdut din cauza unui om din PSD.

”Gabriela Firea a dorit ca stânga să fie unită la aceste alegeri, dar cineva din PSD s-a opus”, a declarat Ponta la Antena 3.

Practic, din cauza acestei disipări a voturilor între candidații PSD, ALDE și Pro România, Gabriela Firea a pierdut Capitala. Ori, spune Ponta, cineva din PSD a blocat această alianță.

În ciuda insistențelor celor de la Antena 3, Victor Ponta nu a dorit să spună despre cine este vorba. Dar, subliniind că e vorba de o singură persoană, Ponta definește personajul ca fiind din zona de vârf: Ciolacu, Dâncu, Grindeanu, Paul Stănescu – sau cineva foarte influent din teritoriu. 

0
Tagurile:
PSD, Gabriela Firea, Victor Ponta
Тема:
Alegeri locale în România 2020

Загрузка...