Социальная сеть Фейсбук

Studiu: Facebook poate afecta sănătatea mintală

77
Cercetătorii companiei au constatat că listarea pasivă a fluxului de știri afectează sănătatea mentală a utilizatorilor.

BUCUREȘTI, 16 dec — Sputnik. În articolul "O problemă complicată: ar putea timpul petrecut în rețele de socializare să ne afecteze", cercetătorii companiei Facebook, David Ginsberg și Moira Burke afirmă că vizualizarea îndelungată a postărilor ar putea fi nocivă pentru utilizator.

În cadrul unui experiment, un grup de studenți de la universitatea din Michigan a fost rugat că vizualizeze doar postările din flux, în timp ce alt grup a fost rugat să poarte conversații cu prieteni. Spre sfârșitul zilei, persoanele care doar citeau știri au declarat că au început să se simtă mai prost decât cei care au comunicat în rețea.

În opinia autorilor articolului, "citirea informațiior despre alte persoane ar putea avea duce la comparații sociale negative". Cu toate acestea, cercetătorii Facebook au subliniat că rețelele de socializare pot fi o sursă de plăcere datorită comunicării cu prietenii.

77
Tagurile:
sanatatea mintala, Facebook
Тема:
Facebook (49)
Tematic
Franța vrea să interzică adolescenților sub 16 ani să folosească Facebook
Director Facebook, dezvăluiri şocante despre rolul manipulator al social media
Messenger Facebook a avut azi mai multe probleme de funcționare
Celebru jurnalist și om de atitudine, blocat de Facebook
Dezvăluire: Facebook a fost creat pentru a exploata vulnerabilitatea psihologică

Загрузка...