Facebook ca lumina ochilor

Franța vrea interzică adolescenților sub 16 ani folosească Facebook

44
(reînnoit 19:41 14.12.2017)
Un nou proiect de lege prezentat de guvernul francez prevede o vârstă minimă la care tinerii să poată deschide un cont pe rețelele de socializare, printre alte cerințe

BUCUREŞTI, 14 dec — Sputnik. Potrivit ministrului Justiției din Franţa, Nicole Belloubet, legea propusă îi va obliga pe toți copiii francezi sub vârsta de 16 ani să solicite aprobarea părinților înainte de a deschide un cont pe Facebook sau pe orice altă rețea de socializare.

Pentru copii și adolescenți, intrarea pe o rețea va fi condiţionată de bifarea unei casete pentru a confirma că a fost obţinută aprobarea din partea părinților sau a tutorilor legali.

Totuşi, multe lucruri rămân neclare, inclusiv cum va fi aplicată o astfel de procedură și cum va fi verificată informația.

Pe 13 decembrie, guvernul francez a prezentat un nou proiect de lege privitor la protecția datelor, menit să consolideze reglementările privind confidențialitatea și să îmbunătăţească accesul la datele colectate și stocate de companiile de internet, informează agenția Reuters.

44
Tagurile:
părinți, acord, acces, minori, Facebook, Franța
Тема:
Facebook (50)
Tematic
Director Facebook, dezvăluiri şocante despre rolul manipulator al social media
Facebook va cere poze nud de la utilizatori
Din cauza cenzurii pe Facebook, românii migrează spre rusescul VKontakte
Facebook va angaja cenzori care vor filtra „știrile false”

Загрузка...