Melkeproduksjon på supermarked i Moskva

Atenţie, părinţi: lapte praf contaminat cu Salmonella. Şi pe piaţa din România

927
(reînnoit 19:54 11.12.2017)
Direcția Generală pentru Concurență, Consum și Combaterea Fraudelor (DGCCRF) a anunţat că s-a cerut retragerea de pe piaţă a unor formule de lapte praf și produse alimentare pentru copii fabricate de gigantul francez Lactalis.

BUCUREŞTI, 11 dec — Sputnik, I.B. Potrivit DGCCRF, companiei franceze Lactalis i s-a impus de către autoritățile franceze să retragă de pe piaţă produse alimentare pentru copii, inclusiv formule de lapte praf, după ce s-a descoperit că mai multe dintre aceste au fost infestate cu bacteria salmonella.

Astfel, vor fi oprite vânzările şi vor fi retrase produsele exportate în Europa, Africa și Asia, inclusiv produse din România, China, Taiwan, Pakistan, Afganistan, Irak, Maroc, Liban, Sudan, Serbia, Georgia, Grecia, Haiti, Columbia și Peru.

Pe 3 decembrie, autoritățile franceze au retras trei formule de lapte praf pentru copii, după ce 20 de sugari, sub șase luni, au fost infectați cu bacteria salmonella, potrivit Agerpres. În săptămâna care a trecut au fost raportate alte cinci cazuri de infecție cu bacteria salmonella.

Michel Nalet, purtătorul de cuvânt al companiei franceze, a afirmat că produsele pot fi schimbate în farmacii sau supermarketuri și a dat asigurări că orice bacteria salmonella este distrusă dacă se fierbe laptele două minute.

Simptomele unei infecţii cu bacteria salmonella sunt crampe stomacale, febra, diaree, la 12 până la 72 de ore de la infestare.

Lactalis este lider de piață în România, după ce a cumpărat brandurile de lactate LaDorna, Albalact și Covalact.

927
Tagurile:
Lapte praf, Lactalis, Salmonella, România

Загрузка...