Natură moartă în decor matinal. Tablou de Cuzima Petrov-Vodkin.

Cum mâncați mai puțin fără fie foame? Iată care este soluţia

102
(reînnoit 19:53 06.12.2017)
Cercetători de la Universitatea din Pennsylvania au descoperit o soluţie prin care pot fi suprimate proteinele din creier care provoacă apetitul

BUCUREŞTI, 6 dec — Sputnik. O echipă de biologi de la Universitatea din Pennsylvania (Philadelphia, SUA) a studiat legăturile dintre neuronii din hipocampul creierului — responsabili, printre altele, de producerea senzației de foame — și aspectul vizual, precum și mirosul și gustul alimentelor pe care le consumăm în fiecare zi, potrivit Daily Mail.

În timpul studiului lor, oamenii de ştiinţă au hrănit șoareci de laborator flămânzi cu un gel aromat care nu avea nutrienți, ceea ce a anihilat activitatea zonei afectate din hipocamp.

Totuși, în creierul rozătoarelor, zona din hipocamp a revenit la starea inițială doar în câteva minute, astfel că șoarecilor le-a fost foame din nou. În plus, încercările ulterioare de a hrăni șoarecii cu gelul aromat nu au avut deloc efectul dorit.

Ulterior, cercetătorii au hrănit rozătoarele cu un gel care conținea o cantitate mică de substanțe nutritive esențiale și au constatat că o astfel de harnă consumată în porții mici poate stinge pentru mult timp senzaţia de foame. În plus, mirosul și aspectul celui de-al doilea gel au avut o capacitate mai mare decât în primul caz de a inhiba proteinele din creier care stimulează apetitul.

Oamenii de ştiinţă intenţionează să-şi continue cercetarea, în special pentru a stabili rolul pe care il au hormonii în suprimarea senzaţiei de foame.

102
Tagurile:
suprimare, foame, senzație, hormoni
Tematic
Familia din România care trăiește fără hrană din supermarket
Agricultura industrială ne-a „furat" hrana. Ce impact are asupra sănătății
Pericolele ascunse în cinci alimente consumate zilnic
Rusia, exportator-lider de alimente ecologice, în timp ce UE sprijină OMG

Загрузка...