Migranți în Germania

Germania oferă solicitanților de azil respinși bonusuri uriaşe

155
Ministerul german de Interne oferă refugiaților, care au solicitat azil dar au fost refuzați, o sumă consistentă pentru a se întoarce voluntar în țara de origine, în loc să se confrunte cu situaţia de a fi repatriaţi forţat

BUCUREŞTI, 4 dec — Sputnik. În Germania urmează să se ia o nouă măsură prin care se încearcă reducerea valului de refugiați, provocat de politica „ușilor deschise" aplicată de Angela Merkel.

Măsura reprezintă o completare la programul deja existent „StarthilfePlus", care oferă ajutor imigranților care se decid să se întoarcă voluntar acasă. În cadrul programului, orice participant de peste 12 ani care își retrage cererea de azil primește 1.200 de euro. De asemenea, solicitanții de azil respinși, care renunță să mai conteste decizia în instanță, primesc 800 de euro, iar pentru copiii sub vârsta de 12 ani se oferă jumătate din sumă, scrie rt.com.

Noul program, denumit „Țara ta. Viitorul tău. Acum!", promite oferirea unor sume mult mai generoase celor care decid să se întoarcă voluntar. Suma pentru familii ajunge până la 3.000 de euro, (3.570 €), iar pentru persoanele luate individual, până la 1.000 euro (1.190 $), în plus față de plăţile alocate în cadrul „StarthilfePlus".

Însă noua ofertă este limitată în timp și este valabilă doar până la sfârșitul lunii februarie 2018.

„Există oportunități în ţara voastră. Vom sprijini reintegrarea voastră. Dacă decideți în mod voluntar să vă întoarceți [în ţara de origine] până la sfârșitul lunii februarie, pe lângă ajutorul de pornire, puteți beneficia temporar şi de ajutorul pentru costurile legate de locuinţe în primele 12 luni după stabilirea în ţara voastră natală", a declarat, într-un interviu, ministrul german de Interne Thomas de Maiziere, adresându-se refugiaţilor.

Noul stimulent pentru încurajarea refugiaţilor de a se întoarce acasă vine în contextul în care Germania se luptă să facă faţă consecințelor politicii „ușilor deschise" aplicată de Angela Merkel cu privire la refugiații și imigranții care au venit în număr mare din Orientul Mijlociu și Africa de Nord. Din 2015, peste un milion de persoane au sosit în Germania și mulți se află acolo ilegal, deoarece repatrierile sunt dificil de realizat.

Aproximativ 300.000 de solicitanți de azil au fost respinși anul trecut în Germania, ceea ce a atras după sine o creștere uriaşă a numărului de repatriaţi, comparativ cu 80.000 în 2016. Guvernul a acceptat să limiteze numărul de refugiați la 200.000, dar este posibil ca autoritățile să fie asaltate de cereri de azil mulţi ani de acum, potrivit unui document intern care a ieşit la iveală în luna octombrie.

155
Tagurile:
bonus, refuz, azil, migranți, Germania
Tematic
SONDAJ: Migrația, terorismul și îmbătrânirea populației sunt problemele UE
Brexit: Guvernul UK e cinic - iată lista neînțelegerilor pe migranți
UK are nevoie de 200 mii migranti pe an pentru a se salva de catastrofa Brexit
Decizii majore legate de BREXIT: Politica privind migrația

Загрузка...