Dan Diaconescu

Vestea zilei: Dan Diaconescu a fost eliberat!

3445
Mesaj emoționant al celebrului realizator, dar și din partea familiei

BUCUREȘTI, 29 nov — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Așa cum scriam luni, aceasta va fi săptămâna cea mare pentru celebrul realizator TV. Azi, sențința așteptată de milioane de români a sosit: Dan Diaconescu părăsește în această seară Penitenciarul Jilava. Prin decizie definitivă, Tribunalul Ilfov a respins contestația procurorilor DNA.

Dan Diaconescu a fost închis pe 4 martie 2015, în urma unei sentințe mai mult decât controversate.

Controversa este legată de duritatea pedepsei în contextul lipsei de probe materiale clare, dar și la încetarea din viață, până la proces, a persoanelor care îl acuzaseră pe Diaconescu de șantaj.

De asemenea, o mare controversă este perioada îndelungată primită și efectuată, mai mare decât a unor condamnați în dosare cu prejudicii imense, cum ar fi, de exemplu, dosarul Microsoft.

Sub aspectul gravității infracțiunii, apare ridicolă condamnarea lui Diaconescu la o sentință grea cu executare pentru un pretins șantaj — fără urmări și fără finalizare — față de pedeapsa cu suspendare primită de un alt om de televiziune, Șerban Huidu, vinovat de moartea mai multor persoane.

De asemenea, lui Dan Diaconescu, realizator TV care și-a câștigat faima prin susținerea multor persoane disperate, îi este interzisă, prin sentință, practicarea profesiei timp de 5 ani și jumătate.

Din închisoare, Dan Diaconescu a transmis un mesaj superb, care dovedește încă o dată felul în care a trăit și a trecut prin marea încercare:

"În ultimii ani, de multe ori m-am gândit că sunt mult mai liber decât dumneavoastră…", a transmis "prizonierul politic Dan Diaconescu".

La rândul său, fratele mai mare al lui Dan, Mario Diaconescu, cel care a fost sufletul luptei pentru eliberarea jurnalistului, transmis un mesaj de maximă sinceritate:

"Să sperăm în mugurii Dreptății în România? Am cam obosit de atâta Speranță! Ai lui Dan Diaconescu vă salută!".

Colegii de breaslă, inclusiv autorul acestor rânduri, îi urează lui Dan Diaconescu multă sănătate și grabnică revenire în presă, adevărata sa casă — și marea lui vocație!

3445
Tagurile:
declarații, eliberare, Dan Diaconescu, România
Tematic
Veste șoc: Eliberarea lui Dan Diaconescu
A reapărut ziarul lui Dan Diaconescu, OTV - în vizor
OTV Diaconescu, falsă solidaritate și milioane penale

Загрузка...