Bătrână în fața compiuterului

A fost descoperită o nouă modalitate de a încetini procesul îmbătrânirii

125
(reînnoit 20:01 22.11.2017)
O mutație genetică rară, care ar putea încetini procesul îmbătrânirii și creşte speranța de viață, a fost descoperită de un grup internaţional de oameni de ştiinţă, se arată într-un articol publicat în revista Science Advances

BUCUREŞTI, 22 nov — Sputnik. Un grup de oameni de ştiinţă format din japonezi, americani şi canadieni au identificat o mutaţie genetică rară care ar putea încetini procesul de îmbătrânire şi ar putea preveni dezvoltarea anumitor boli, potrivit unui articol publicat în Science Advances.

Studiul a fost efectuat pe un eşantion de 177 de reprezentanţi Amish din cantonul Berna, SUA. Este o comunitate religioasă cu un stil de viaţă simplu şi tradiţional, cu o longevitate peste medie. Cercetatorii au descoperit că ADN 43 are două versiuni ale genei SERPINE1: o versiune normală și una cu mutații.

Gena în cauză poartă „instrucțiuni" pentru albumina PAI-1, care distruge cheagurile care se pot forma în vasele de sânge. În același timp, după cum spun experții, activitatea albuminei este legată de procesul de îmbătrânire.

Astfel, cercetările au arătat că indivizii cu această mutație au trăit mai mult (în medie, până la vârsta de 85 de ani), au prezentat un risc mai scăzut de a dezvolta diabet și nu au avut probleme de metabolism.

Potrivit oamenilor de știință, această descoperire va conduce la crearea unor medicamente pentru reducerea cantităţii de albumină PAI-1, ceea ce va reprezenta un pas important în contracararea bolilor care apar la vârstnici.

125
Tagurile:
longevitate, mutație, genă
Tematic
Studiu: vinul încetinește procesul de îmbătrânire
Statistică alarmantă despre îmbătrânirea României: numărul tinerilor a scăzut
SONDAJ: Migrația, terorismul și îmbătrânirea populației sunt problemele UE

Загрузка...