Viscol puternic și temperaturi scăzute în România

Avertisment meteo: ciclon polar se abate peste România. Vremea se înrăutăţeşte

1108
(reînnoit 10:20 16.11.2017)
Potrivit meteorologilor de la ANM, de duminică vremea se înrăutăţeşte, având în vedere că în România va pătrunde un ciclon polar, care va aduce ninsori şi răcirea vremii. Acesta poate interacţiona cu un alt ciclon care vine din sud şi care a făcut prăpad în Grecia şi Italia.

BUCUREŞTI, 16 nov — Sputnik. Meteorologul Alina Şerban de la Administraţia Naţională de Meteorologie avertizează că România va fi afectată de ciclonul polar Olaf, care vine din nord şi care va determina o înrăutăţire a vremii de duminică.

Ciclonul va transforma precipitaţiile în ninsoare şi va determina şi o răcire a vremii. De asemenea, ar putea interacţiona cu un alt ciclon, Numa, venind din sudul continentului, care a făcut prăpăd în Italia şi Grecia.

„Există un ciclon, Numa, pe numele lui, care vine din zona Italiei, care a afectat cu inundaţii Grecia, cu vânt şi grindină Croaţia şi care se deplasează către sudul ţării noastră, pe când Olaf este format în zona peninsulei Scandinavice, deci, până vine în România, trece mai întâi Numa", a declarat Alina Şerban pentru Mediafax.

Aceasta a spus că Numa îşi va pierde din intensitate până ajunge în ţara noastră, însă va aduce, până sâmbătă, precipitaţii în partea de sud şi sud-vest a ţării, şi vreme închisă şi nori în partea de sud-est. Când va pătrunde în România, ciclonul Olaf va transforma aceste precipitaţii în ninsoare, în special în nord, centru şi nord-vest, unde vremea se va răci mai tare.

Totuşi, temperaturile nu vor fi drastice. Vom avea între 6 şi 8 grade în sudul ţării, însă în partea de nord a Moldovei şi Maramureşului se poate ajunge la 2-3 grade.

1108
Tagurile:
ciclon polar, avertisment, meteo, România
Тема:
Prognoza meteo (261)
Tematic
Meteo: avertizare de cod galben. Un val de ger polar determină schimbarea vremii
Meteo: Cod galben în mai multe localităţi. Vremea se înrăutăţeşte
METEO: Ninsori viscolite, strat consistent de zăpadă în nordul ţării (VIDEO)
Prognoza meteo pe trei luni. Când vin ninsorile şi gerul. Avertizare: -30 grade
Meteorologii avertizează: vom avea o iarnă cu fenomene severe
Prognoza meteo. Când se schimbă vremea
Prognoza meteo: În Moldova vine frigul. Ar putea veni și ninsorile?

Загрузка...