Canadian visa

Fără vize în Canada pentru moldoveni cu pașaport românesc. Condițiile călătoriei

248
Moldovenii care dețin pașaportul românesc vor putea călători fără viză în Canada

BUCUREȘTI, 15 nov — Sputnik. Moldovenii care dețin pașaport românesc vor putea călători fără vize în Canada. Anunțul a fost făcut de Ministerul de Externe al României, care a confirmat că autoritățile canadiene intenționează să elimine obligativitatea vizei pentru cetățenii români începând cu 1 decembrie 2017.

Astfel, moldovenii care dețin pașaport românesc vor putea călători în Canada în scop turistic pentru o perioadă maximă de 6 luni într-un an.

Liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii români a fost una din condițiile înaintate de autoritățile române pentru semnarea de către România a acordului de comerț liber între Canada și Uniunea Europeană (CETA).

Care sunt condițiile călătoriei fără vize în Canada?

Persoanele care intenționează să călătorească pe calea aerului după 1 decembrie 2017 trebuie să obțină în prealabil o Autorizație electronică de călătorie (Electronic Travel Authorization — eTA).

Autorizația electronică de călătorie (eTA) este obligatorie pentru toți cetățenii care sunt scutiți de obligativitatea vizei, care tranzitează sau călătoresc în Canada pe calea aerului. eTA are o valabilitate de 5 ani  (sau, după caz, până la expirarea valabilității pașaportului).

Autorizația electronică de călătorie poate fi obținută doar online, accesând acest site. Data și ora exactă la care autorizația electronică de călătorie (eTA) va fi accesibilă cetățenilor români vor fi comunicate în timp util, ulterior transmiterii acestor informații de către autoritățile canadiene.

Persoanele care intenționează să intre în Canada pe cale terestră (autoturism, autobuz, tren) sau maritimă (la bordul unei ambarcaţiuni, inclusiv al unui vas de croazieră), după 1 decembrie 2017, trebuie să dețină doar un pașaport valabil, fără a mai fi necesară obținerea autorizației electronice de călătorie (eTA). 

Cetățenii români care pleacă în Canada la studii sau la muncă, indiferent de durată, trebuie să obțină în prealabil un permis de studii, respectiv de muncă.

248
Tagurile:
Autorizația electronică de călătorie, 1 decembrie 2017, condiții de călătorie, moldoveni, viză, pașaport, ETA, Canada
Tematic
Călătoria fără vize în Canada: Capcanele tentației de a emigra
Anunţ important: primii români care, de astăzi, vor călători fără vize în Canada
Tusk: Canada va elimina vizele pentru România și Bulgaria în 2017
UE și Canada au semnat controversatul Acord de Liber Schimb CETA
ULTIMA ORĂ: Discuțiile de la Bruxelles cu Canada au eșuat. Sfârșit pentru CETA
E oficial: Românii vor călători fără vize în Canada
România nu semnează tratatul de liber schimb cu Canada
Canada elimină vizele pentru români, etapizat

Загрузка...