La Familia

Ce zic fanii despre schimbarea la față a lui Sișu și Puya (La Familia)

395
(reînnoit 15:03 14.11.2017)
Trupa „La Familia” a stârnit valuri de furie și entuziasm printre fani, după ce și-a anunțat susținerea pentru valorile creștine, tradiționale și naționale

BUCUREȘTI, 14 nov — Sputnik. Membrii uneia dintre cele mai vechi și cele mai populare trup de hip-hop din România, La Familia, s-au pocăit pentru păcatele tinereții și au anunțat susținerea totală pentru valorile tradiționale și creștine.

Aceștia și-au prezentat noua viziune într-un manifest, în care afirmă că se alătură mesajelor de susținere a familiei tradiționale românești și a credinței în Dumnezeu.

„Credem în Dumnezeu, credem în NEAM, mândrie națională și patrie. Credem în FAMILIA compusă doar din bărbat și femeie. Credem în FORȚA cuvintelor. Credem în NORMALITATE simplitate și suflet…moralitate. Credem în TRADIȚIE. Credem în UNITATE frăție și legătura de sânge. Credem în ROMÂNIA români și limba română", au anunțat Puya și Siși.

Poziționarea hip-hoperilor vien în contextul campaniei desfășurate de Coaliția pentru Familiei pentru organizarea unui referendum de modificare a articolului 48 (1) al Constituției, în sensul definirii căsătoriei ca "uniune dintre un bărbat și femeie".

„Acest manifest nu este o provocare, ci mai degrabă un APEL către cei care cred și simt la fel. Este piatra de temelie, coloana vertebrală și sistemul de valori în care Sișu și Puya cred. Oricine are aceiași părere este invitat să ni se alăture și să nu stea deoparte…suntem O Mare Familie", se spune în mesajul trupei, publicat pe Facebook, iar mesajul a fost distribuit de peste 1800 de utilizatori.

Schimbarea surprinzătoare a lui Sișu și Puya nu a fost pe placul tuturor fanilor, îndeosebi a celor care susțin agenda LGBT. Pe pagina oficială a trupei au început să curgă recenzii radicale: unii le-au adus critici dure, alții i-au susținut și le-au lăudat decizia luată de cei doi.

Pe lângă definirea unui sistem de valori, Sișu și Puya se arată preocupați de alte probleme decât ale băieților de cartier. Spre exemplu, în piesa "În realitate" aceștia vorbesc despre docilitatea României față de Occident:

"Crezi că România are capitala-n Bucureşti
O are la Bruxelles, preşedintele spune poveşti
De unde eşti, pe ce lume trăieşti
Când spui că faci ce vrei cu viată ta chiar mă uimeşti
A, nu ştii că într-o zi cu soare
O să primim un ordin de încorporare
O puşcă mare şi blindate americane,
nouă ne e frică de E-uri nu de tancuri
Zici că suntem turci ne preocupă doar rahaturi"
.

Mai jos vă prezentăm câteva aprecieri ale internauților, publicate pe pagina de Facebook a celor de La Familia.

"Agramati, condamnati penal (cu executare, parca?) avanseaza concepte sociale care evident ii depasesc. Aia pe care ii sustineti voi v-ar fi condamnat la moarte pentru consum de droguri. Dar v-ati regasit in personaje colective imaginare sau asa ceva? Nu mai merge cu discursuri de-astea, baetzilor. Sper sa nu mai auzim de voi vreodata. Cel mai bine ar fi sa va gasiti joburi la vreo covrigarie sau ceva mai pe nivelul vostru si sa lasati ideile pe seama alora care au citit filosofie, nu rechizitorii", a scris utilizatoarea Raluca Ra, penalizând pagina trupei cu nota 1.

Vlad: "O trupă pe care o ascult din copilărie, tot respectul! Cât despre libtarzii politic-corecți care intră aici special ca să dea recenzie cu o stea (știu ei din ce motive), ați greșit țara. Încercați suedia, acolo e mult progres, cum vă place vouă; multe curcubee și din când în când câte o explozie, de dragu' diversității… hai marș, heterofobilor".

Theo Bratosin: "Fratii mei, felicitari pentru curajul de a apara elementele identitare ale acestui neam, credinta si Familia! Chiar daca întreaga minoritate LGBT s-a mobilizat cu mesaje ofensatoare si provocatoare nu uitati ca aveti alaturi de voi pe toti cei care stiu ce înseamna cu adevarat neamul romanesc!".

Mihalcea Ioana: Va stimez si ma bucur ca ma reprezentati si prin voi si vocea multora ca mine se face auzita! Si dupa cum spunea sfantul Ioan Gura de Aur, mai ales ca il sarbatorim azi:" sa ducem invatatura la fratii nostri, fie ca ne asculta, fie ca nu." Doamne ajuta!

Năstase Cezar-Victor: "Only God can judge you! Eu însă vă acord 5 stele pentru mărimea boașelor. În lumea muzicii, ce ați făcut voi necesită mult curaj și ați dovedit că nu sunteți târfe ca Taxi & Friends".

Anamaria Tdr: "După ce că ați înfundat pușcăria ptr consum și trafic de droguri și alte infracțiuni, veniți voi acum marii „moraliști " ai acestui „brav" neam să le țineți morală altora. În plus, mai sunteți și analfabeți. Ceva cu Soroș nu băgați?"

Alina Lau: "Bravo baieti! Respect pentru manifestul pe care il faceti sustinand normalitatea — Familia compusa din barbat si femeie. De altfel, cu asa nume — La Familia — cum sa nu fiti de partea Coalitiei pentru familie?!"

Elena Udra: "v-ati dat dracu'! mergeti si cereti la Trafalete sa cantati in corul bisericii acolo despre traditii si alte tampenii inoculate de rusi!"

Silviu  Pop: "Susțineți extremismul de dreapta și discriminarea! Rușine!"

Andrei Mihai: "Trupa la familia a ales sa se pozitioneze impotriva drepturilor omului si sa sustina un mesaj homofob si instigator la ura".

Alex Iulian: "Hai că am râs. Ia manifestați voi în Rusia, sau undeva mai aproape de evul mediu. V-ați murdărit la gură de politică".

Anterior, susținerea pentru valorile creștine și tradiționale anunțase interpretul Connect-R și hip-hoperul Cedry2k, care a lansat o serie de piese dedicate martirilor din închisorile comuniste.

395
Tagurile:
manifest, Puya, Sișu, La familia, Hip-hop, România
Tematic
Coaliția pentru Familie: PSD, PNL și ALDE ne-au mințit
Coaliţia pentru Familie: când va avea loc referendumul pe tema familiei
Mesajul Patriarhiei: Femeia creștină – binecuvântare pentru familie și Biserică
Șantier de construcție a blocurilor locative

Credit Prima Casă: cetățenii nu mai au cu ce plăti ratele

28
(reînnoit 11:00 23.10.2020)
Dumitru Nancu, directorul general al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM – FNGCIMM – spune că 47.212 împrumutați au cerut amânarea plății ratelor pentru creditele Prima Casă.

BUCUREȘTI, 23 oct – Sputnik. Românii cer amânări la plata ratelor pentru Prima Casă. Până acum au fost acordate mai mult de 300.000 de credite Prima Casă.

Rata de defaușt este de 0.19%, potrivit lui Dumitru Nancu, directorul general al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM – FNGCIMM.

Acesta spune că, în ultimii zece ani, trei din patru credite acordate de băncile din România au fost credite Prima Casă.

”La ora actuală, 47.212 titulari de credit dintre cei peste 300.000 de finanţaţi prin acest program au solicitat amânare la plata ratelor”, declară Dumitru Nancu, director general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM - FNGCIMM.

Acesta a subliniat că instituția pe care o conduce a acordat până acum garanţii de 28 de miliarde de lei în contul creditelor acordate de băncile comerciale la circa 41 de miliarde de lei finanţarea totală a instituţiilor de credite.

În ceea ce privește IMM-urile care au solicitat amânarea ratelor sunt în număr de 136.

Conform informaţiilor furnizate de Asociaţia Română a Băncilor -ARB, totalul românilor care au cerut aplicarea moratoriului, amânarea de la plata ratelor, a fost de 301.000, notează economica.net.

Sursa citată precizează că solicitarea de amânare sau de suspendare la plata ratelor pentru peste 47.000 de români devine de neglijat. Aceasta cu atât mai mult cu cât creditele Prima Casă reprezintă circa o treime din total credite ipotecare acordate în ultimii 10 ani.

28
Tagurile:
prima casă
Tematic
Prima Casă 2020: ce li se pregătește cetățenilor
Parlamentul a votat: Au fost simplificate condițiile programului ”Prima casă”
Programul ’’Prima Casă’’, mai accesibil - vezi ce modificări s-au avizat la lege

Загрузка...
Pensionari

Tratament balnear gratuit: cine sunt beneficiarii

22
Reprezentanții Casei Naționale de Pensii Publice au făcut câteva precizări importante pentru românii interesați să meargă la băi în mod gratuit.

BUCUREȘTI, 23 oct – Sputnik. Românii pot beneficia de tratament balnear gratuit, în anumite condiții. Reprezentanții Casei Naționale de Pensii Publice spun că de tratament balnear gratuit beneficiază pensionarii de invaliditate, în cadrul programului de recuperare întocmit de medicul expert al asigurărilor sociale, precum și persoanele beneficiare de drepturi stabilite în baza prevederilor Decretului-lege nr.118/1990, privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, republicat, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi persoanele care au calitatea de luptător în rezistenţa anticomunistă, stabilită în temeiul dispoziţiilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.214/1999, cu modificările şi completările ulterioare.

De asemenea, mai pot primi tratament balnear gratuit persoanele beneficiare de drepturi stabilite în baza prevederilor Ordonanţei Guvernului nr.105/1999 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate de către regimurile instaurate în România cu începere de la 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945, din motive etnice, aprobată prin Legea nr.189/2000, cu modificările şi completările ulterioare, persoanele ale căror drepturi sunt stabilite prin Legea nr. 44/1994 privind veteranii de război, precum şi unele drepturi ale invalizilor şi văduvelor de război, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, persoanele beneficiare de drepturi stabilite în baza prevederilor Legii 49/1999 privind pensiile I.O.V.R., cu modificările şi completările ulterioare, persoanele ale căror drepturi sunt stabilite prin Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, cu modificările şi completările ulterioare.

Persoanele care beneficiază de cure balneoclimaterice potrivit art. 22 din Legea nr.346/2002 privind asigurarea pentru accidente de muncă şi boli profesionale, republicată, cărora li s-a stabilit de către medicul expert al asigurărilor sociale din cadrul caselor teritoriale de pensii, program individual de recuperare și persoanele ale căror drepturi sunt stabilite prin Hotărârea Guvernului nr. 757/2008 pentru aprobarea acordării biletelor de tratament balnear, în mod gratuit, salariaţilor care lucrează în mediu radioactiv – zonele I şi II de expunere la radiaţii, la prospectarea, explorarea, exploatarea, prepararea minereului de uraniu, precum şi la conservarea şi închiderea perimetrelor miniere se încadrează, de asemenea, în cerințele necesare obținerii gratuității la tratamentul balnear, precizează dcbusiness.ro.

22
Tagurile:
tratament
Tematic
Bilete de tratament pentru pensionari. Ce a decis Casa Națională de Pensii
Anunţ important de la ministrul Muncii - „Pensionarii nu merită acest tratament”
Coronavirus: Arafat, despre simptome și tratament

Загрузка...
Andreea Marin

Andreea Marin, copleșită: ”ești mai frumoasă în realitate”

0
Cunoscutul prezentator Mircea Radu a vorbit, în emisiunea Andreei Marin ”Nu există nu se poate”, despre cum el și alți colegi suspinau după cea supranumită ”Zâna surprizelor”.

BUCUREȘTI, 23 oct – Sputnik. Andreea Marin continuă să fie în atenția spectatorilor români, care au îndrăgit-o încă de când prezenta știrile la televiziunea națională și apoi emisiunea care storcea milioane de lacrimi ”Surprize, surprize”.

Mircea Radu, cunoscutul prezentator al emisiunii ”Din dragoste” a fost invitat de Andreea Marin în platoul emisiunii ”Nu există nu se poate”.

Diva a fost luată prin surprindere de fostul său coleg care i-a făcut niște declarații copleșitoare.

Mircea Radu a povestit cum s-a întâlnit cu Andreea Marin.

 ”Eram deja în Televiziunea Română, la știri, într-un loc numit editare, unde erau suspendate trei televizoare. Tu erai o fată extraordinar de frumoasă, care trecea ecranul ca nimeni alta, la TVR Iași. Și noi, toți băieții, suspinam după tine: „Cine o fi fata asta, cum o întâlnim…”, a spus Mircea Radu, potrivit cancan.ro.

Acesta a adăugat că, într-o dimineață, a venit cineva la redacție și a spus că, în anticameră la directorul Departamentului Emisiunilor Informative se afla ”fata de la TVR Iași”, adică Andreea Marin.

Omul de televiziune își amintește că s-a ridicat, a mers la biroul respectiv și a văzut-o, iar prima impresie a fost și atunci, ca și acum, că Zâna arată mai bine în realitate: ”ești mai frumoasă în realitate decât la televizor”.

După aceea s-a întors în redacție și le-a spus băieților că Andreea este extraordinară. După care Marin a devenit prezentatoarea jurnalului de la ora 20.00.

”Așa ne-am cunoscut noi”, a subliniat Mircea Radu.

0
Tagurile:
Andreea Marin
Tematic
(FOTO) Andreea Marin, nemaipomenit de sexy în această dimineață
Andreea Marin riscă puşcărie
Ipostază neobișnuită pentru Andreea Marin – pregătită să lucreze pe șantier (FOTO)

Загрузка...