Nori pe cer

Europa e acoperită de un nor radioactiv de proporții colosale

898
(reînnoit 16:34 12.11.2017)
Deasupra Europei a apărut un nor radioactiv de mari proporții, care a fost observat de savanții din mai multe țări

BUCUREȘTI, 12 nov — Sputnik. În atmosfera unui șir de state europene a fost depistat izotopul de ruteniu-106, între care Austria, Germania, Italia, Franța. Însă cercetătorii habar nu au de unde a apărut acesta și ce a provocat formarea lui, informează EuroNews.

Specialiștii francezi presupun că acest element radioactiv ar fi putut ajunge în atmosferă din cauza unei scurgeri la o unitate de prelucrare a deșeurilor radioactive din Rusia sau din Kazahstan.

Cercetătorii europeni exclud posibilitatea unui incident la vre-o stație atomoelectrică. Or, dacă la una dintre aceste stații ar fi avut loc un accident atunci nivelul radiației în atmosferă ar fi fost mult mai mare.

Autoritățile ruse și cele kazahe au fost sesizate de cercetătorii europeni în legătură cu izotopul de ruteniu-106. Acestea au menționat că nu au înregistrat scurgeri de radiație la nici un obiectiv nuclear.

Specialiștii au precizat că în acest nor se conține o cantitate de radiație care nu prezintă pericol pentru viața și sănătatea oamenilor.

898
Tagurile:
ruteniu-106, Izotop, Nor radioactiv, Radiație, scurgere, cercetători, Pericol, Europa
Tematic
Putin știa încă din 2001 că Coreea de Nord deține arma nucleară
În pragul războiului nuclear?
Trump este gata să utilizeze arme nucleare

Загрузка...