Net

Biletele avia gratuite sunt o nadă! Mii de români au și rămas fără bani pe card

112
(reînnoit 18:28 09.11.2017)
O altă escrocherie pe net care continuă să facă victime în rândul utilizatorilor creduli ai zonei .ro

BUCUREŞTI, 9 nov — Sputnik. Potrivit unui anunţ publicat de Centrul de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), mii de români au fost păcăliţi de hackeri care au lansat mai multe pagini de web false în numele unor cunoscute companii aeriene.

Utilizatorii de Internet au fost rugaţi să-și introducă datele personale, inclusiv datele de pe cardul bancar, şi să distribuie pagina respectivă pe Facebook pentru a putea câștiga 2 bilete de avion gratuite.

Mii de persoane au căzut în capcană, distribuind pagina falsă creată în numele companiei WizzAir şi rămânând fără banii de pe cardul lor.

Utilizatorul era invitat mai întâi să completeze un chestionar legat de calitatea serviciilor companiei WizzAir, după care era îndemnat să distribuie această informație pe reteaua de socializare. Apoi i se sugera ca, pentru a putea descărca tichetele, să se autentifice pe site-ul fals, introducând date precum nume, adresa de e-mail, parolă, inclusiv datele bancare. Ulterior, victimele acestei escrocherii au reclamat că de pe cardurile lor au dispărut sume de bani.

CERT recomandă, pe pagina-i de Facebook, următorii paşi în cazul în care v-aţi introdus datele personale şi v-aţi abonat la serviciile de pe acea pagină falsă creată de atacatori:

— Notificați imediat banca de proveniență a cardului despre problemă;
— Schimbați parolele conturilor de mail sau social media utilizate ca metodă de înregistrare în acest caz;
— Ștergeți postările de pe social media care ar putea ajuta la propagarea acestui spam;
— Rețineți: dacă sună prea bine să fie adevărat, atunci cel mai probabil nu este real!

De asemenea, Centrul de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică a postat pe Facebook un anunţ potrivit căruia atacatorii cibernetici încearcă să-i păcălească şi pe clienţii sau potenţialii clienţi ai companiei Blue Air.

112
Tagurile:
net, victime, Escrocherie, România
Tematic
Kievul va plăti României peste un milion de euro pentru securitatea cibernetică
Cum să ne protejăm de virusul cibernetic periculos „WannaCry"
Atac cibernetic la Dacia - producția a fost oprită

Загрузка...