VKontakte

Din cauza cenzurii pe Facebook, românii migrează spre rusescul VKontakte

2579
(reînnoit 10:44 15.11.2017)
În ultima perioadă tot mai mulți români migrează de pe Facebook în VKontakte (vk.com) din cauza cenzurii și unei politici restrictive aplicate de platforma americană

BUCUREȘTI, 7 nov — Sputnik. În ultimele zile, din cauza înăspririi cenzurii pe criterii ideologice și în urma apariției a tot mai multe măsuri restrictive pe Facebook, tot mai mulți români au anunțat că își vor crea profiluri în rețeaua rusească de socializare VKontakte, unde ar exista o atmosferă mai liberă pentru discuții.

Facebook și-a înăsprit politica, îndeosebi după alegerile prezidențiale din SUA, când în spațiul public a început tot mai des să se invoce problema știrilor false, care ar influența procesele sociale și politice din unele state.

În acest an, Comisia Europeană a cerut Facebook, Twitter și Google să înăsprească măsurile de cenzurare a discursului de ură și discriminatoriu din spațiul virtual.

În august, Facebook a anunțat că intenționează să implementeze dezvolte funcțiile de identificare a știrilor false, materialele urmând să fie expediate unor cenzori externi, iar rezultatele verificărilor vor fi afișate sub originalul publicației.

Acum o săptămână, pagina Facebook a Coaliției pentru Familie, structură care pledează pentru modificarea Constituției României, în sensul definirii familiei drept o uniune dintre un bărbat și femeie, a fost supusă cenzurii. Ulterior, președintelui Coaliției pentru Familie, Mihai Gheorghiu, i-a fost blocat contul după ce a publicat textul unui proiect de lege privind combaterea discriminării persoanelor LGBT pus în dezbaterea Parlamentului spaniol.

Reporterul Sputnik Moldova-România a discutat cu câțiva români pentru a afla care sunt motivele ce i-au determinat să migreze în VKontakte. Cea mai mare parte a declarat că nu se mai simt în siguranță și liberi pe Facebook.

Utilizatorul Cristy MC, Reghin:

„În primul rând… Am experimentat cenzura Facebook de mai multe ori de vreo 2 ani încoace… Mi-au fost închise pagini doar pentru simplul fapt ca am comentat (decent) unor jurnaliști dubioși (așa ziși trompetele securității). Mi s-a cerut copie de buletin ceea ce nu mi se pare normal deoarece eu nu am de unde să știu cine se află în spatele cererii. 

Facebook a ajuns un mediu foarte ipocrit…. Oricine poate dovedi cum funcționează cenzura Facebook doar să posteze o idee proprie care să nu fie în linia dorita de "staliniștii" zilei de azi… Iar dacă postezi de pe o pagină asumată, cu nume și prenume și date personale, se poate chiar să simți repercusiuni și în viața privată!

Eu nu mai am ce căuta pe Facebook pentru ca nu pot și nu vreau să mă adaptez valului prostiei!

Pe VKontakte am întâlnit oamenii care încă mai doresc să gândească cu capul din dotare și care încă mai țin ridicat drapelul BUNULUI SIMT și al NORMALITATII! CE POATE FI MAI MINUNAT?".

Ionuț Apahideanu, București:

„Unul din motive a fost cenzura — parcă preluată cap-coadă din „1984" — pe care Facebook o aplică deja extins și fățiș cam tuturor celor care îndrăznesc să aibă opinii și poziții divergente „mainstream"-ului „corect politic" (iar asta o afirm ca unul căruia NU i-a fost vreodată, măcar o dată, cenzurată vreo postare. Mi-a fost de-ajuns ce am observat în jurul meu).

În VK atmosfera este excelentă. Libertate deplină, salubru ((încă) nu există postaci și troli politici), setări tehnice ale platformei cel puțin la fel de bune ca pe Facebook, algoritmul feed-ului încă nesufocat de criterii comerciale, etc".

Utilizatorul Don Kiu, Timișoara:

„Am ales VK la sugestia prietenilor de pe Facebook. Acum 10 zile nu credeam ca voi pierde profilul de acolo. Dar de pare ca a expirat sesiunea. Aici se pare ca pot să îmi protejeze identitatea".

Alexandru Petria:

Am ajuns pe VKontakte din cauza cenzurii de pe Facebook. Locul seamănă cu un picnic la țară, e lume relativ puțină, dar, din păcate, cum libertatea de exprimare nu mă îndoiesc ca o să fie obstrucționată în continuare dincolo, o să vină pe VK tot mai mulți români. Personal, nu mi-am riscat viața în Revoluția din 1989 ca să accept să mă mai cenzureze cineva în 2017. Sub pretextul corectitudinii politice sau a naiba știe ce mai apare.

Veronica Matei:

„Am prieteni aici care au fost blocați pe Facebook în mod nedrept, zic eu și nu numai, prieteni pe care îi citeam în mod frecvent și cu ale căror puncte de vedere rezonam. Mediul mi se pare un pic ciudat ca fiind ceva nou dar prietenos, să zic. Sunt de o zi pe aceasta rețea, încă nu m am adaptat, abia învăț să dau…inimioare:)".

Bogdan Stuparu:

„Nu am migrat; mi-am păstrat și pagina de FB. Motivul este că am fost blocat de două ori întrucât cineva a reclamat faptul că postările mele încălcau politica impusă de FB. Postările conțineau niște ironii la adresa minorității gay. Am considerat asta o încălcare a dreptului la libera exprimare; la urma urmei, cine se simțea lezat mă putea da în judecată. Sper din toată inima ca „political correctness" să nu se aplice și pe VK".

Adriana Costache, București:

„Am fost suspendată de la postări un număr de zile pe FB. În VK, momentan mediul este primitor. Fără reclame și briz-brizuri… Dar nu sunt decât de 10 zile… cam așa".

Mihai Fandel, editor Glasul. Info:

"Motivele? Cenzura agresiva, mai ales cea din punct de vedere ideologic, m-au determinat sa-mi caut mai multe alternative printre rețelele de socializare existente pe piață. La cum se mișcă in ultima vreme cei de la Facebook închizând numeroase conturi si pagini aparținând unor importante voci din societatea civila, scriitori, jurnaliști, oameni politici, teologi, etc, m-au convins sa-mi investesc timpul in crearea unor alternative in eventualitatea înăspririi cenzurii pe Facebook.

Deocamdată sunt abia la început pe VK, încă nu mi-am format o părere foarte clara despre aceasta rețea de socializare, însă aici sunt acum mulți dintre prietenii mei ostracizați si surghiuniți de pe Facebook, uneori pe niște criterii știute doar de către Cerberii cenzurii progresiste". 

Vlad Agache, Iași:

"Am venit pe VK pentru a iniția un grup de discuții pe teme civice, din perspectivă ortodoxă, la care să se poată alătura genul de persoane care nu se simt obligate sau constrânse în vreun fel să evite Rusia/rușii/putiniștii etc. Deocamdată pe VK lipsește conținutul cu care sunt obișnuit pe Facebook. Dar, e clar că și aici se construiește o comunitate care își produce propriul conținut. Sper să nu eșueze într-un soi de "group think" acru și anti-sistem fără substanță". 

Nelu Nazarie, București:

"Toți cei care sunt abonați ai Facebook trăiesc într-un cerc vicios: pe de o parte clienții doresc să aibă dreptul la a scrie tot ce le trece prin minte, ceea ce a condus la un lung șir de abuzuri din partea acestora, iar de cealaltă parte a baricadei stau administratorii rețelei de socializare care, la rândul lor, comit o serie de abuzuri prin blocarea inclusiv a clienților de bună-credință. Pe scurt, Facebook s-a transformat într-un uriaș câmp anarhic în care principala arma este ABUZUL, atât din partea clienților cât și al administratorilor rețelei de socializare.

Cât privește Vkontakte… comparativ cu Facebook… este ca și cum ai alătura un cinema de cartier (FB) Operei Romane (VK) și te-ai întreba unde ai vrea să mergi. Daca vrei să-ți pipăi prietena și să bei bere în timpul filmului, atunci îți recomand Facebook-ul, iar dacă dorești să te înalți odată cu walkiriile wagneriene îți recomand VKontakte-ul! Rămâne de văzut cum va gestiona VKontakte valul de "migranți" de pe Facebook".

VKontakte (în română, "În contact") reprezintă cea mai mare rețea de socializare din Rusia. A fost lansată pe 10 octombrie 2016, de Pavel Durov.  Potrivit datelor statistice din august 2017, auditoriul VK a ajuns la 80 milioane de utilizatori. Spre deosebire de alte rețele de socializare, pe lângă funcții de comunicare, utilizatorii VK oferă posibilitatea să asculta muzică și să privească filme, motiv pentru care au fost obiectul numeroaselor critici din partea deținătorilor drepturilor de autor. VK este disponibil în mai multe limbi, inclusiv în cea română.

2579
Tagurile:
Vkontakte, Cenzură, Facebook, România
Test

Coronavirus în România, 27 ianuarie: 1025 de pacienți la ATI

25
Reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică informează care este situația infectărilor cu noul coronavirus pe teritoriul României până astăzi, 27 ianuarie 2021.

BUCUREȘTI, 27 ian – Sputnik. Autoritățile informează că, până astăzi, 27 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 718.612 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 662.400 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.174 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.
Până astăzi, 18.015 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În ultimele 24 de ore, de ieri dimineață de la ora 10.00 și până astăzi, la aceeași oră, au fost raportate 77 de decese - 46 bărbați și 31 femei, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dolj, Galați, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mureș, Olt, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui, Vâlcea și București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 40-49 ani, 4 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 18 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 29 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 25 decese la categoria de peste 80 de ani.

Majoritatea deceselor înregistrate – 72 - sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 2 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 3 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.839. Dintre acestea, 1.025 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 5.354.600 teste RT-PCR și 95.533 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 25.604 de teste RT-PCR (17.096 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 8.508 la cerere) și 7.523 de teste rapide antigenice.

25
Tagurile:
România, coronavirus
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Frica, catalogată ca unul dintre motivele infecției cu coronavirus
Coronavirus în România, 26 ianuarie: 2.877 cazuri noi de persoane infectate
Coronavirus în România, 25 ianuarie: număr mic de persoane infectate

Загрузка...
Sorin Cîmpeanu

Cîmpeanu discriminează educatoarele?

734
Recentele declarații ale ministrului Educației cu privire la faptul că profesorii vor primi bani în plus pentru orele remediale ridică o uriașă întrebare cu privire la situația cadrelor didactice din învățământul preșcolar.

BUCUREȘTI, 16 ian -Sputnik. Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a precizat că suma de 100 de lei – impozabilă – va putea fi primită nu doar de profesorii care fac ore remediale, ci și de cei care vor face cursuri de consolidare a materiei cu elevii.

Declarația sa vine după ce afirmase anterior că programul lansat prin Ordonanță de Urgență se va numi Programul Național de Acțiuni Remediale. Demnitarul a redefinit orele de recuperare drept ”remediale cu valențe de consolidare a materiei predate și de creștere a performanței”, pentru ca și profesorii care au predat toată materia și ai căror elevi nu au avurt pierderi, să poată accesa banii anunțați de ministru, informează Sputnik.

Acest lucru ridică o serioasă întrebare. Și anume, ce se întâmplă cu educatoarele?

Reprezintă profesorii pentru învățământ preșcolar o categorie ce trebuie scoasă de la aceste beneficii?

Dacă ne raportăm strict la faptul că profesorii – de ciclu primar, gimnazial și liceal – pot face ore remediale și pot evalua impactul acestor cursuri, atunci educatoarele nu ar avea de ce să se supere.

Cu alte cuvinte, despre ce ore remediale ar putea fi vorba în învățământul preșcolar?

Fără a vrea să arunc cu noroi, trebuie să fac precizarea că, de multe ori, elevii de clasă pregătitoare dovedesc că nu au acumulat mai nimic în cei trei ani de grădiniță. Dar asta nu înseamnă că este o situație generală, ci că sunt extrem de multe educatoare foarte devotate, implicate, care pun baze solide ce îi ajută pe copii să se descurce bine în ciclul primar.

Revenind: dacă s-ar face și la grădiniță pre remediale sâmbăta, părinții ar fi mulțumiți. Educatoarele ar putea lucra, cu adevărat, cu cei mici.

Numai cine nu cunoaște cum trebuie predate noțiunile în învățământul preșcolar poate să nu ia în considerare faptul că este nevoie și aici de ore suplimentare.

Problema o reprezintă, însă, și bugetul. Se vede foarte clar că învățământul preșcolar nu a fost prins în această schemă.

Și atunci apare întrebarea: discriminează ministrul Educației educatoarele sau este vorba despre minimalizarea rolului educatoarelor în formarea copiilor?

Indiferent care din cele două variante ar fi răspunsul, ambele sunt de-o gravitate extraordinară, iar Ministerul Educației trebuie să iasă cu precizări.

Nu se poate ajunge la inechități în sistemul de învățământ!

734
Tagurile:
Sorin Cîmpeanu
Tematic
Fișă de prezență pentru învățământul preșcolar: ce să știe educatoarele MODEL
Schimbări majore în grădinițe, educatoarele trebuie să se adapteze
Părinții și educatoarele trebuie să știe! Medic, explicații despre răceală și COVID-19

Загрузка...
Marcel Ciolacu

ACUM: PSD s-a ținut de cuvânt, lovitură pentru Coaliția PNL-USR

0
Partidul Social Democrat a promis că va pune în fața românilor soluțiile pe care guvernanții le refuză – iată că se ține de cuvânt.

Partidul Social Democrat, PSD
© Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
BUCUREȘTI, 27 ian – Sputnik. Acum puțin timp, PSD a anunțat, prin președintele Marcel Ciolacu că astăzi, de la ora 18.00, va prezenta public proiectul alternativ de buget, ”în centrul căruia am pus viața românilor”.

„Vom arăta soluțiile identificate de PSD pentru gestionarea eficientă a crizei sanitare, pentru creșterea nivelului de trai și pentru repornirea economiei!”, transmite Marcel Ciolacu.

Mesajul șefului PSD este clar: ”Dreapta vrea să pună România la congelator! Să înghețe tot! Să nu mai miște nimic!”.

Ciolacu se bazează pe o evidență: ”Profesorii, medicii, polițiștii, pensionarii – toți protestează în stradă de la începutul anului împotriva austerității reprezentate de Cîțu și coaliția de dreapta care îl susține”.

Și, spune Ciolacu, ”Cu cât oamenii își strigă mai tare păsurile și se împotrivesc înghețării veniturilor fix în mijlocul iernii și al pandemiei, cu atât se fac mai tare guvernanții că nu îi aud!”.

În aceste condiții, PSD este alături de români” și le va ”arăta #adevărul!. Istericalele și bâlbele lui Cîțu, Cioloș, Orban sau Barna nu țin loc de argumente la soluțiile clare și ferme ale PSD”.

Este vorba de soluții populiste? Dacă e așa, înseamnă că:

-Da, ”suntem la fel de populiști când propunem miliarde pentru susținerea programului “Fabricat în România” cum este și președintele Biden care tocmai a anunțat un demers similar – “Buy American!””

-Da, ”suntem la fel de populiști când vrem stimulente pentru familiile cu mai mulți copii și un sistem de deduceri de impozite până la pragul de 6.000 de lei lunar ca și administrația Biden care oferă părinților stimulente de 3.000 de dolari anual pentru copiii lor!”.

Reamintim că propuneri asemănătoare au fost făcute de PSD sub conducerea lui Liviu Dragnea – și prevăzute în planul de guvernare elaborat în 2016.

0
Tagurile:
USR, PNL, PNL, PSD
Tematic
PSD amână cel mai așteptat demers pentru 27 ianuarie
Nucleara: Confirmare incendiară, acuzație gravă pentru România - ministru PSD, otrăvit!
PSD dă lovitura, ia fața PNL într-un moment cheie!

Загрузка...