Bloc de locuit. București.

Vecinii gălăgioși vor putea fi băgați la închisoare

207
(reînnoit 12:41 07.11.2017)
Persoanele care nu respectă liniștea în apartamente vor risca o pedeapsă de la 3 luni la doi ani închisoare în cazul în care vor fi adoptate o serie de modificări și completări propuse de Ministerul de Interne

BUCUREȘTI, 7 nov — Sputnik. Autoritățile propun înăsprirea pedepselor pentru tulburarea ordinii publice în blocurile locative. Potrivit unui proiect de lege propus de Ministerul Afacerilor Interne, vecinii petrecăreți și scandalagii ar putea risca până la 2 ani închisoare.

MAI a propus spre dezbateri publice o serie de modificări a legii 61/1991 privind unele norme de convieţuire socială, Legea 218/2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române şi Legea privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei de Frontieră.

Proiectul a fost prezentat în cadrul unei conferințe de presă a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa. Potrivit celor relatate, cea mai importantă completare va fi cea adusă legii 61 la al cărei articol 9 se va adăuga un aliniat:

„Fapta persoanei care, fiind avertizată să înceteze activităţile contravenţionale prevăzute la art.2 pct. 25, 26 sau 27, continuă să săvârşească aceste activităţi şi prin aceasta tulbură folosinţa locuinţei locatarilor dintr-un imobil, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani".

Dacă până în prezent tulburarea ordinii publice era sancționată cu amendă, în cazul adoptării modificărilor propuse, atunci când tulburarea ordinii publice continuă, iar polițistul va fi sesizat a doua oară, fapta va fi calificată drept infracțiune.

Printre alte fapte care vor fi pedepsite dur, cu amendă sau închisoare, se numără și "împiedicarea poliţistului de către o persoană care asistă la un eveniment să ia măsuri faţă de persoana vizată sau adresarea de cuvinte sau gesturi obscene poliţistului".

Anterior, polițiștii din Constanța s-au plâns în presă că nu dispun de suficiente competențe și drepturi pentru a face față cazurilor de tulburare a ordinii publice în blocurile locative.

207
Tagurile:
vecini, bloc, legislație, Proiect de lege, Poliția, România
Tematic
Ascensorul dintr-un bloc locativ s-a prăbușit cu tot cu oameni
Explozie devastatoare într-un bloc: 65 de apartamente avariate. Sunt răniți
Teste

COVID-19 România: 13.526 perssoane declarate vindecate și externate

21
Până astăzi, 2 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 19.517 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus)

BUCUREȘTI, 2 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică informează că, până astăzi, 2 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 19.517 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 - coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 13.526 au fost declarate vindecate și externate.

De asemenea, până acum, 1279 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt, Ilfov, Harghita, Tulcea și Buzău, au decedat.

S-au înregistrat, de ieri și până astăzi, 119 cazuri noi de îmbolnăvire.

În acest moment, la Anestezie Terapie Intensivă sunt internați 166 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.333 de persoane. Alte 90.103 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 448.813 de teste.

21
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Monica Anisie

Bac 2020: Anisie, explicații pentru elevii bolnavi: cum vor susține examenul

30
(reînnoit 10:36 02.06.2020)
Ministrul Educației și Cercetării a dat asigurări că elevii care au temperatură și, prin urmare, nu pot participa la prima sesiune de bac vor susține examenul, pentru ei organizându-se o nouă sesiune.

BUCUREȘTI, 2 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Monica Anisie a declarat că, din dorința de a da șanse egale tuturor copiilor, așa cum la Evaluarea Națională se realizează o sesiune specială numai pentru copiii aflați în izolare, în carantină, deci pentru copiii bolnavi, precum și pentru cei care au temperatură peste 37,3, tot așa va fi organizată și o sesiune specială de bacalaureat.

”Numai pentru cei bolnavi, nu pentru cei care pică la prima sesiune. Se realizează această sesiune specială pentru că există această situație în care trebuie să respectăm distanța și pentru a lua toate măurile pentru combaterea îmbolnăvirilor”, a subliniat ministrul Educației și Cercetării.

Sesiunea specială pentru examenul de bacalaureat va începe în data de 6 iulie 2020.

Demnitarul a explicat că, de principiu, pe 6 iulie 2020 va fi susținută proba scrisă de limba și literatura română, pe 7 iulie, proba obligatorie la Matematică sau Istorie, pe 8 iulie va fi proba la alegere a profilului.

Proba scrisă de limba și literatura maternă va fi ultima care se va susține, pentru că nu sunt așa mulți elevi și, din acest motiv, să poată fi date rapid rezultatele.

Același lucru este valabil și pentru Evaluarea Națională, când proba de limba și literatura maternă este lăsată ultima, pentru a nu se afecta admiterea la liceu. În cazul bacalaureatului, nu este afectată admiterea la facultate.

Monica Anisie a făcut aceste precizări după ce ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că o a doua sesiune a examenului de Bacalaureat ar putea fi organizată la începutul lunii iulie pentru elevii care, din motive de sănătate, nu se pot prezenta la probele care debutează pe 22 iulie, informează stiriedu.ro.

Probele scrise pentru prima sesiune de bacalaureat sunt programate pentru data de 22 iunie 22. Atunci, absolvenții de liceu vor susține proba scrisă la limba și literatura română.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

30
Tagurile:
Monica Anisie, 2020, bacalaureat

Загрузка...
Los Angele

Șeful diplomației UE ia atitudine față de protestele din SUA

0
Reprezentantul diplomației europene, Josep Borrell a comentat situația legată de protestele și dezordinile de stradă din SUA.

BUCUREȘTI, 2 iun – Sputnik. Înaltul Reprezentant al UE pentru Politica Externă și Securitate Comună, Josep Borrell, a declarat că Uniunea Europeană condamnă violența și rasismul de orice gen, îndeamnă la o diminuare a tensiunii.

“Noi, aici în Europa, ca și oamenii din SUA, suntem șocați de moartea lui George Floyd... Susținem dreptul la un protest pașnic. Condamnăm violența și rasismul de orice gen. Desigur, îndemnăm la o detensionare a situației”, a declarat Borrell în cadrul unei conferințe de presă.

Dezordinile de stradă au explodat în Minneapolis într-un șir de orașe din SUA acum o săptămână după decesul bărbatului de culoare, George Floyd, în timpul reținerii de către poliție. În internet au apărut video în care se observă în care polițiștii l-au încătușat pe Floyd, l-au doborât la pământ, iar unul din reprezentanți ai forțelor de ordine i-a pus un genunchi pe gât. Floyd a spus de câteva ori că nu poate respira. Băratul a murit în secția de reanimare. După declanșarea protestelor au fost concediați, iar unul din ei a fost acuzat de omor din imprudență.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
SUA
Tematic
SUA, tactică de război: elicopter militar dispersează protestatarii violenţi în DC - VIDEO
Patru polițiști împușcați în St. Louis în timpul protestelor care fac ravagii în SUA
Maduro sfidează SUA: anunță că va vizita Iranul în scurt timp

Загрузка...