Etnicii maghiari purtând uniforme de epocă ridică steagul secuiesc

Guardian: Catalonia poate aprinde mișcări de independență în Ținutul Secuiesc

201
(reînnoit 20:25 29.10.2017)
Criza din Catalonia are efect nu doar asupra Spaniei, ci preocupă întreaga Europă, intrucât ea poate declanșa mișcări separatiste în foarte multe zone ale Continentului, relevă un articol publicat de ziarul britanic The Guardian.

BUCUREŞTI, 29 oct — Sputnik. Tensiunile separatiste existente în nord-estul Spaniei pot depăși granițele acestei țări și pot alimenta tendințele de „retrasare" a hărții Europei, subliniază jurnaliștii britanici, citaţi de napocanews.ro.

În opinia acestora, una dintre regiunile care ar putea reclama independența este "Ținutul Secuiesc" (Székely Land) din România. Zona este descrisă ca având o populație de 500.000 — 600.000 de oameni, adică 2,5 la sută din populația României și reprezentând, pe de altă parte, jumătate din numărul total al etnicilor unguri care trăiesc în România.

Parlamentul catalan a declarat independența față de Spania >>>

Alte zone care ar putea cere separarea de țara în care se află sunt socotite a fi Istria (Croația), Silezia (Cehia și Polonia), Moravia (Cehia), Bavaria (Germania), Lombardia și Veneto (Italia), Țara Bascilor (Spania), Corsica (Franța), regiunea flamandă (Belgia), precum și Țara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord (Regatul Unit).

Regiuni cu risc de secesiune în Europa
Regiuni cu risc de secesiune în Europa
201
Tagurile:
Independenţă, Ţinutul secuiesc, Catalonia
Tematic
Inițiativă ajunsă în Monitorul Oficial: "Ținut Secuiesc" cu propriu președinte
Exclusiv: din a cui vină ambasadorul SUA a pozat cu steagul secuiesc

Загрузка...