Automobil înmatriculat în Bulgaria

Decizia bulgarilor care lovește în șoferii ce au mașini cu numere de Bulgaria

970
O decizie luată de parlamentarii bulgari va pune în dificultate șoferii care și-au înmatriculat automobilele în Bulgaria

BUCUREȘTI, 25 oct — Sputnik. Proprietarii automobilelor înmatriculate în Bulgaria vor fi afectați de o serie de modificări aprobate de parlamentarii bulgari, care încearcă să acopere găurile din bugetul de stat.

Potrivit Antena 3, autoritățile bulgare au decis să radieze automat toate mașinile care nu au asigurarea RCA. În acest fel, Bulgaria vrea să pună capă practicii de înmatriculare a mașinilor în Bulgaria pe numele cetățenilor bulgari, dar deținute de români.

Anul trecut, suma totală a recompenselor achitate de Fondul de garanție a constituit 11 milioane de euro, dintre care RCA a plătit 6 milioane pentru accidente în străinătate, cauzate de automobilele înmatriculate în Bulgaria.

De regulă, proprietarii români ai vehiculelor evită să se deplaseze anual în țara vecină pentru a-și reînnoi asigurarea auto, iar când sunt implicați în accidente rutiere, recompensele sunt achitate de Fondul de garanție, constituit de companiile bulgare de asigurări.

Toate aceste lucruri au creat o gaură mare în bugetul de stat al Bulgariei.

970
Tagurile:
mașini, înmatriculare, români, șoferi, automobile, RCA, Bulgaria
Tematic
RCA: vezi care sunt cele mai mici tarife în funcție de mașină și șofer
Noua lege RCA / Auto: cum primești banii în caz de accident
Asigurările RCA: veste bună pentru şoferii corecţi
Noi modificări pentru șoferi: prima RCA s-a scumpit

Загрузка...