Automobil înmatriculat în Bulgaria

Decizia bulgarilor care lovește în șoferii ce au mașini cu numere de Bulgaria

982
O decizie luată de parlamentarii bulgari va pune în dificultate șoferii care și-au înmatriculat automobilele în Bulgaria

BUCUREȘTI, 25 oct — Sputnik. Proprietarii automobilelor înmatriculate în Bulgaria vor fi afectați de o serie de modificări aprobate de parlamentarii bulgari, care încearcă să acopere găurile din bugetul de stat.

Potrivit Antena 3, autoritățile bulgare au decis să radieze automat toate mașinile care nu au asigurarea RCA. În acest fel, Bulgaria vrea să pună capă practicii de înmatriculare a mașinilor în Bulgaria pe numele cetățenilor bulgari, dar deținute de români.

Anul trecut, suma totală a recompenselor achitate de Fondul de garanție a constituit 11 milioane de euro, dintre care RCA a plătit 6 milioane pentru accidente în străinătate, cauzate de automobilele înmatriculate în Bulgaria.

De regulă, proprietarii români ai vehiculelor evită să se deplaseze anual în țara vecină pentru a-și reînnoi asigurarea auto, iar când sunt implicați în accidente rutiere, recompensele sunt achitate de Fondul de garanție, constituit de companiile bulgare de asigurări.

Toate aceste lucruri au creat o gaură mare în bugetul de stat al Bulgariei.

982
Tagurile:
mașini, înmatriculare, români, șoferi, automobile, RCA, Bulgaria
Tematic
RCA: vezi care sunt cele mai mici tarife în funcție de mașină și șofer
Noua lege RCA / Auto: cum primești banii în caz de accident
Asigurările RCA: veste bună pentru şoferii corecţi
Noi modificări pentru șoferi: prima RCA s-a scumpit
Adriana Bahmuteanu

Caz scandalos în Pandemie: Adriana Bahmuțeanu, puternic implicată!

125
(reînnoit 07:11 29.05.2020)
”Asta nu justifică să calci în picioare demnitatea unui om și să îl tratezi mai rău decât pe cei mai căutați infractori sau să îi pui viața în pericol”

BUCUREȘTI, 29 mai - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Sistemul românesc de izolare și carantinare – numit de Mircea Badea metoda ”pușcărie”, provoacă un nou mare scandal. Asta pentru că este implicat un cântăreț grec, dar mai ales partenera sa de viață, cunoscutul om de televiziune, Adriana Bahmuțeanu.

De altfel, Adriana Bahmuțeanu, unul dintre cei mai buni realizatori TV, a povestit cazul iubitului ei, artistul Nikolaos Papadopoulos, în emisiunea lui Mihai Gâdea.

Pe scurt, cântărețul elen Nikolaos Papadopoulos s-a întors recent din Grecia, a venit la București, a luat mașina ”în care avea alte lucruri de necesitate”, se duce la Constanța, unde are domiciliul și studioul de înregistrări – și se trezește cu ”mascații” care îl iau din casă și îl duc la un sanatoriu. I s-au făcut două teste, dar a ieșit negativ.

Adriana Bahmuțeanu a povestit că au venit ”acești mascați, cu două mașini - îl bagă într-o dubă de Poliție cu gratii ca pe ultimul infractor, deși el este un om cinstit, un artist de succes și că ”niciunul nu vorbea limba engleză”.

”L-au dus undeva la Sanatoriul Techirghiol - l-au ținut în soare”, povestește vedeta TV. ”La insistențele mele, pentru că am tot încercat să le explic că e o persoană cu probleme medicale, a cerut să fie spitalizat, l-au dus la Spitalul Județean Constanța”.

Tot după multe insistențe, testul a fost făcut ieri, ”după ce am insistat ore în șir”, spune Bahmuțeanu.

”Din punctul meu de vedere, ceea ce s-a întâmplat este un abuz, pentru că orice cetățean de pe această planetă, indiferent de naționalitate, are dreptul să fie tratat corect, chiar dacă este suspect de COVID-19 sau orice altă boală”, spune Bahmuțeanu, ”Nikolaos a fost suspect. Astăzi, au ieșit două teste negative, deci nu are coronavirus”.

Dar, spune teleasta, felul în care l-au tratat autoritățile ”pe mine mă face să mă gândesc că e vorba de un abuz grosolan, în sensul că a fost luat din casă, unde stătea în ținută lejeră, de către cinci mascați”.

”Înțeleg grija autorităților de a proteja populația împotrivă corona virusului, dar asta nu justifică să calci în picioare demnitatea unui om și să îl tratezi mai rău decât pe cei mai căutați infractori sau să îi pui viața în pericol”, scrie Adriana într-o postare, ”Cred că e momentul să ne întoarcem la normalitate și să punem pe primul loc demnitatea și viața umană!”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

125

Загрузка...
Vaccin, imagine simbol

118 medici contestă legea vaccinării obligatorii aflate în Parlament

115
(reînnoit 16:57 28.05.2020)
Cei 118 medici din "Asociația Medici pentru Consimțământ Informat" au trimis o scrisoare deschisă Camerei Deputaților prin care cer respingerea proiectului Legii vaccinării obligatoriiю

București, 28 mai - Sputnik, Marius Holdean. Fostul președinte al Colegiului Medicilor, Vasile Astărăstoae, este primul semnatar al documentului prin care cei 118 medici cer respingerea proiectului Legii vaccinării obligatorii. Semnatarii arată în scrisoarea lor că "nu există consens în medicină referitor la siguranța și eficacitatea vaccinurilor".

Работа мобильных пунктов вакцинации в Казани
© Sputnik / Максим Богодвид

Proiectul de lege prevede vaccinarea copiilor cu vaccinurile prevăzute în Calendarul Național, iar părinții  care refuză vaccinarea vor trebui să meargă la consiliere pe tema vaccinării, iar în cazul în care refuză de mai multe ori acest lucru, riscă să fie amendați cu sume cuprinse între 1.000 și 10.000 de lei, în funcție de numărul refuzurilor. Așadar, proiectul instituie de facto obligativitatea vaccinării, stipulând sancțiuni aspre pentru cei care refuză.

"Semnatarii prezentei, medici cu drept de liberă practică din România, considerăm că avem o datorie profesională și de conștiință să vă solicităm să respingeți proiectul de lege privind vaccinarea obligatorie a persoanelor în România (PLx 399/2017). Nu suntem împotriva vaccinării în sine, suntem împotriva obligativității vaccinării, suntem pentru consimțământul informat al pacientului. Contrar aparenței, nu există consens în medicină referitor la siguranța și eficacitatea vaccinurilor", se arată în scrisoarea trimisă Parlamentului.

Semnatarii scrisorii mai arată că în decembrie 2019, în cadrul summitului global al Organizației Mondiale a Sănătății referitor la siguranța vaccinurilor, numeroși experți internaționali au ridicat probleme legate de scăderea încrederii populației în vaccinare şi lipsa studiilor adecvate referitoare la siguranța vaccinurilor.

”Vaccinurile sunt injectate în primul rând persoanelor sănătoase, dar în prospectele vaccinurilor sunt enumerate multiple reacții nedorite, ce pot apărea după injectare. Unele dintre acestea sunt boli invalidante permanente: convulsii, paralizii, encefalopatii (afectări ale creierului), șoc anafilactic. Chiar dacă aceste efecte nu apar la absolut toate persoanele vaccinate, la nivelul de cunoaștere medicală actual, nu avem metode să prevedem cu exactitate care persoane sunt vulnerabile şi vor dezvolta efecte nedorite şi care nu”, se mai spune în scrisoare.

Medicii mai arată că nu există certitudinea identificării tuturor persoanelor care riscă dezvoltarea reacțiilor adverse postvaccinale, ier efectul rezultat va fi că se previne o boală infecto-contagioasă, dar se creează alte boli cronice, cu evoluție imprevizibilă pe termen lung.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

115
Tagurile:
vaccinare obligatorie, Medici
Tematic
De ce au murit peste 17.000 de femei în România: programul de vaccinare, ratat
Vaccinare: actriță, mesaj ferm: ”Își doresc să ne îngrădească libertatea”
Vaccinare 2020, ofițer de informații: ”Am o problemă cu obligativitatea”

Загрузка...
Протесты в США

Trump: armata e gata intervină la Minnesota, „când încep jafurile, încep împușcăturile”

0
Președintele Donald Trump a promis acțiune decisivă pentru a potoli revoltele din Minneapolis, stârnite de uciderea de către poliție a unui negru neînarmat, amenințând că va implica armata dacă primarul orașului nu va face lucrul ”corect”

BRUXELLES, 29 mai - Sputnik, Daniela Porovăț. Ultimatumul a venit vineri de dimineață de pe Tiwitter-ul președintelui SUA, pălmuindu-l pe primarul din Minneapolis Jacob Frey ca ”foarte slab” și ”un primar radical de stânga”, în timp ce a avertizat că guvernul federal ar putea prelua controlul asupra situației dacă autoritățile locale nu aduc situația sub control, relatează RT

 „Nu pot să dau înapoi și să privesc acest lucru întâmplându-se mărețului Oraș American Minneapolis. O lipsă totală de conducere”, a spus Trump.

”Fie primarul radical de stânga, foarte slab, Jacob Frey, se mobilizează și aduce orașul sub control, fie o să trimit Garda Națională și voi face lucrul corect”, a adăugat el.

”Acești tâlhari dezonorează memoria lui George Floyd și nu voi lăsa acest lucru să se întâmple. Tocmai am vorbit cu Guvernatorul Tim Walz și i-am spus că Armata e cu el până la capăt. Ne asumăm controlul și orice dificultate, dar, când jafurile încep, încep împușcăturile”, a avertiat Trump.

Garda Națională din Minnesota a desfășurat deja mai mult de 500 de soldați în localitățile St. Paul, Minneapolis și comunitățile din jur. Într-un tweet, Garda a spus că ”obiectivul cheie” este să asiste Departamentul de Pompieri din Minneapolis care se luptă cu incendiile din oraș.

Протесты в США
© AP Photo / Julio Cortez
Протесты в США

Revolta își marchează cea de-a treia zi după arestarea brutală a lui George Floyd de către Secția a 3-a de Poliție. Moartea acestui om de culoare, pusă pe seama ofițerilor, și un video al incidentului, a stârnit revolta în toată țara.

0

Загрузка...