Femeie însărcinată

ONU ar putea înlocui sintagma “femei însărcinate” cu “oameni însărcinați”

244
(reînnoit 15:21 23.10.2017)
Marea Britanie intenționează să solicită ONU să înlocuiască în toate documentele oficiale sintagma “femei însărcinate” cu “oameni însărcinați”

BUCUREȘTI, 23 oct — Sputnik. Guvernul britanic intenționează să ceară înlocuirea în documentele oficiale ale ONU a termenului "femeie însărcinată" cu "omul însărcinat", pentru a putea include aici și persoanele transgender, scrie publicația Times, cu referire la ministerul britanic de Externe.

Diplomația britanică a propus introducerea unor modificări în Pactul internațional cu privire la drepturile civile și politice al ONU. Documentul, care a fost semnat și ratificat de 168 de stat, are la bază declarația universală a drepturilor omului din 1948.

Publicația britanică menționează că această inițiativă a trezit o reacție negativă din partea feministelor.

"Este umilitor ca femeile să fie lipsite de dreptul de a se numi femeie, temându-se să fie calificate drept fanatice", a declarat scriitoarea Sarah Ditum.

Cu toate acestea, cei de la Ministerul de Externe al Marii Britanii afirmă că inițiativa nu este îndreptată împotriva femeii.

"Regatul Unit nu se pronunță împotriva utilizării termenului femeie însărcinată. Susținem dreptul la viață a femeilor însărcinate și am rugat Comitetul pentru drepturile omului al ONU să nu excludă și persoanele însărcinate transgender din aceste drepturi', a declarat pentru Time un reprezentant al diplomației britanice.

În afară de aceasta, miniștri discută și despre eventuale modifică în legislație, care va permite cetățenilor britanici să-și schimbe sexul fără vreo expertiză medicală.

În luna ianuarie, o asociație britanică a medicilor a publicat o instrucție cu privire la comunicarea eficientă, în care solicită medicilor să nu utilizeze termenul de "viitoarele mămici", pentru a nu jigni sentimentele persoanelor transgender. În acest document, reprezentanții comunității medicilor a propus utilizarea termenului de "oameni însărcinați".

244
Tagurile:
transgender, Gravidă, femei, Însărcinată, ONU, Marea Britanie

Trăiesc cu frica-n sân: Un moldovean mărturisește ce se întâmplă în Israel

18
Moldovenii care se află acum în Israel trăiesc adevărate clipe de coșmar și de frică. Mărturiile conaționalilor noștri sunt de-a dreptul cutremurătoare. Iată ce a povestit pentru Sputnik Moldova Ion Leva – moldoveanul stabilit de mai mulți ani cu familia în Tel Aviv.
Trăiesc cu frica-n sân: Un moldovean mărturisește ce se întâmplă în Israel

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", Ion Leva a relatat că ultimele 48 de ore s-au dovedit a fi unele dintre cele mai dramatice din ultimii ani de când este stabilit în Israel. Moldoveanul spune că este îngrozit de sunetele sirenelor și ale rachetelor, care continuă să fie lansate în zonă.

"Este complicată situația. Am avut parte de două nopți albe - sirene, rachete. Timp de 48 de ore, peste 1200 de rachete din fâșia Gaza au ajuns în centrul țării. Azi noaptea au ajuns aproape în nordul țării. Este tragic", a povestit Ion Leva.

Salvarea oamenilor sunt buncărele, unde aceștia se adăpostesc pentru a se proteja de rachete și zgomotele puternice. Moldoveanul povestește că îndată ce aude sirena, are un minut la dispoziție pentru a se coborâ de la etajul patru în buncărul de la parter.

"În momentul când te afli în buncăr, iar acolo mai sunt 10-20 de copii care plâng speriați, credeți-mă că este foarte strașnic. Acesta este al patrulea război de când mă aflu aici, dar este cel mai greu pentru mine. Dacă până acum 120 rachete zburau în 3-4 zile, acum de 10 ori mai multe", a mărturisit el.

Ion Leva a mai relatat că oamenii nu prea ies pe afară, decât în cazuri de urgență sau necesitate stringentă, mai cu seamă că orice ieșire din casă ar putea fi un pericol pentru viață.

"Cel mai îngrozitor lucru este că acest conflict generează și un război civil. Arabii dau foc la bisericile evreiești, la mașini. Suntem îngrijorați că acest val se va extinde pe tot teritoriul țării. Un război civil știi când se începe, dar nu știi când se termină", a mai adăugat interlocutorul.

Moldovenii aflați pe teritoriul statului Israel sunt îndemnați să se informeze, să urmărească și să urmeze cu strictețe directivele de securitate, anunțate de către autoritățile israeliene. Ambasada Republicii Moldova în Israel recomandă, pe cât este posibil, abținerea de la aflarea în locuri publice, părăsirea domiciliului doar în cazuri stringente, utilizarea adăposturilor antirachetă în cazul reluării bombardamentelor.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

18
Tagurile:
Israel

Загрузка...
Liviu Pleșoianu

Pleșoianu revine cu o lucrare la nivel internațional!

175
Fostul deputat revine în atenție cu un demers de excepție, o lucrare la nivel internațional – un gest de mare curaj împotriva a ceea ce se dorește a fi ”Noua Ordine Mondială”

BUCUREȘTI, 14 mai – Sputnik. Deși lumea l-a cam dat dispărut, fostul deputat și marea speranță a luptei anti-sistem revine, dovedind că nu a pierdut timpul – ci chiar a reușit să facă o lucrare de excepție.

Este vorba de o carte – și chiar în limba engleză. ”Mă bucur să vă transmit că tocmai am publicat cartea "The Real Great RESET" - “Adevărata Mare RESETARE”, o alternativă profundă și uman-sănătoasă la “Falsa Mare RESETARE” promovată de “elitele” de la Davos...”, scrie Pleșoianu.

Dar, spune autorul, această carte ”NU este doar o reacţie faţă de „noua ordine mondială” anunţată la Forumul Economic de la DAVOS şi intitulată „Marea RESETARE”, ci este un semnal de alarmă, un semnal de trezire şi un semnal de adunare”.

Cartea este structurată pe 500 de puncte ”care converg către concluzia cu care începe şi se termină: „Utopic nu e să crezi că lumea poate fi schimbată în bine, ci să crezi că ea mai poate continua aşa cum este acum…””.

”Cei 500 de paşi vor purta cititorul pe treptele Piramidei Decizionale, ca într-un tur virtual, oferind o perspectivă complet diferită despre cum este condusă de fapt lumea şi de către cine”, explică Pleșoianu.

În concepția sa, ”vârful piramidei nu e vârf, e doar mijloc... Lumina raţiunii contemporane nu e lumină, e doar întuneric vândut ca „lumină”... Ceea ce pare a fi nu este, iar ceea ce este e făcut să pară a nu fi...”.

De fapt, totul este inversat, spune Liviu Pleșoianu, astfel încât ”miliarde de oameni sunt abil plasaţi într-o bulă socială artificială care îi împiedică să vadă realitatea propriei fiinţe şi realitatea propriei lumi”.

”Omul profund, care trăieşte şi acţionează în centrul fiinţei sale, este determinat, fără să realizeze, să trăiască şi să acţioneze la extrema sa periferie. Apoi, în loc să li se prezinte realitatea conform căreia problemele umanităţii apar tocmai pentru că oamenii sunt determinaţi să trăiască la periferia propriei fiinţe, aceştia sunt ţinuţi ocupaţi cu tot soiul de “proiecte” şi “programe”, de “sesiuni electorale” şi “soluţii” care sunt concepute tot la periferie, fără nicio legătură cu omul profund şi cu absolut necesara societate profundă a omului profund”, încheie Pleșoianu prezentarea excepționalului său demers publicistic… și nu numai.
175
Tagurile:
Liviu Pleșoianu

Загрузка...