Atentatul de la Las Vegas

Cutremurător. Românul rănit în Vegas: „Am coşmaruri. Nimic nu mai e ca înainte"

54
Tânărul român rănit în atacul sângeros din Las Vegas a scris un mesaj emoţionant pe Facebook, fiind primul mesaj pe care l-a transmis după ieşirea din spital. El povesteşte detaliat despre momentele de groază prin care a trecut, vorbind şi despre starea sa emoţională din prezent.

BUCUREŞTI, 20 oct — Sputnik. Românul Luca Iclodean, de 24 de ani, spune că, în noaptea când a avut loc atacul sângeros, lucra la bar şi, imediat după ce a auzit zgomotul împuşcăturilor, s-a ascuns în remorca în care erau depozitate baxurile de bere.

Însă, la scurt timp, a fost atins de un glonţ. Tânărul mărturiseşte că nu poate exprima în cuvinte frica pe care a simţit-o. El spune că glonţul a trecut prin uşa remorcii şi a intrat în spatele lui, foarte aproape de inimă, a atins uşor o vertebră și s-a oprit în plămân.

„Imaginaţi-vă zăcând acolo şi încercând să acceptaţi faptul că probabil nu îi veţi mai vedea niciodată pe cei dragi din nou. Tot ce voiam era să-i spun mamei cât de mult o iubesc, voiam să le spun tuturor cât de mult îi iubesc și mai voiam doar să simt pentru o ultimă dată îmbrăţişarea caldă a mamei mele. (…) Ultimul lucru pe care mi-l amintesc înainte de operaţie este că zăceam la Urgenţe, iar cineva mă ţinea de mâna și îmi spunea: «Familia ta e aici, o să o aduc pe mama ta, bine?»", povesteşte tânărul pe contul său de Facebook.

Luca Iclodean mai scrie că acum nu se mai află în spital, se recuperează acasă şi se simte bine, dar, chiar dacă rănile fizice se vor vindeca, nu va uita tot restul vieţii momentele prin care a trecut în acea noapte.

„Am coşmaruri. Zgomote puternice şi neaşteptate mă fac să sar în sus și mă cuprinde frica. Când merg într-un loc public, întotdeauna mă gândesc: «nu ești în siguranţă, oricine poate începe să tragă dacă vrea.» Am aproape 24 de ani şi o rog pe mama să vină să stea lângă mine noaptea fiindcă dacă dorm alături de ea mă simt liniştit", mărturiseşte tânărul.

El mai spune că şi-ar dori să fie ca înainte, când zâmbea şi râdea tot timpul, şi că îl doare sufletul pentru victimele care au murit şi pentru suferinţa familiilor lor. În încheiere, el mulţumeşte tuturor celor care s-au rugat pentru el sau care i-au trimis gândurile lor bune, fiindcă este sigur că asta l-a salvat.

54
Tagurile:
victimele atacului din Las Vegas, român rănit, Frica, momente de groaza, Luca Iclodean, coșmaruri, Atacul din Las Vegas
Тема:
Atacul terorist de la Las Vegas (8)
Tematic
Detalii noi despre atacul din Las Vegas. A fost găsit mesajul ucigașului
Au fost publicate imagini cu armele găsite în camera atacatorul din Las Vegas
Atentatul din Las Vegas, anunţat cu o oră mai devreme. „Veți muri cu toții"
Reacții incredibile din România după atentatul din Las Vegas:"Își merită soarta"
Atacul terorist din Las Vegas cu peste 400 de răniți a fost revendicat
Cel puțin 50 de persoane ucise în atacul sângeros de la Las Vegas - VIDEO
Panică, haos după focuri de armă la festivalul de muzică în Las Vegas - VIDEO
Test de sânge

Test de sânge revoluționar - va detecta 50 de tipuri de cancer

15
(reînnoit 23:13 27.11.2020)
Serviciul Național de Sănătate (NHS) din Regatul Unit a anunțat vineri că studiile pentru un test de sânge revoluționar dezvoltat de compania americană Graal, test care ar putea identifica 50 de tipuri de cancer, vor începe în Marea Britanie la mijlocul anului 2021.

BUCUREŞTI, 27 nov – Sputnik. Potrivit declarației NHS, noul test de sânge Galleri, dezvoltat de compania GRAIL, oferă o oportunitate semnificativă de a detecta tipuri de cancere în stadiu incipient printr-un simplu test de sânge. La studiu vor participa 165.000 de pacienți într-un prim acord mondial încheiat de NHS din Marea Britanie, potrivit Sputnik News.

Cercetările preliminare au constatat că testul, care verifică modificările moleculare ale sângelui, poate detecta cancerul de gât, ovarian, pancreatic, de esofag și alte tipuri de cancer dificil de diagnosticat în stadiile incipiente.

„Dacă programul NHS va arăta ca testul funcţionează conform aşteptarilor şi pentru persoanele fără simptome, va fi lansat pentru a deveni disponibil pe scară largă”, a subliniat NHS.

Reacționând la anunț, prim-ministrul britanic Boris Johnson a scris pe Twitter că este o „descoperire extrem de promițătoare care ar putea transforma modul în care diagnosticăm și tratăm cancerul, [o boală] care cauzează prea multe morţi premature”.

​Studiul-pilot va include 140.000 de persoane cu vârste cuprinse între 50 și 79 de ani fără simptome de cancer și alte 25.000 de persoane cu posibile simptome de cancer pentru a-și accelera diagnosticul, iar primele rezultate sunt așteptate până în 2023.

15
Tagurile:
cancer
Tematic
Modalitate care determină tratamentul împotriva cancerului
Modalitate de a detecta cancerul după ochi
Experți: Aceste lămâi din magazine ne pot îmbolnăvi de cancer
Ruşii: diagnosticarea cancerului cu o picătură de sânge
Aceste două alimente pot cauza cancer - oncolog rus

Загрузка...
Pământuyl

VIDEO uluitor cu Pământul, distribuit de un astronaut NASA

61
(reînnoit 22:12 27.11.2020)
La începutul acestei luni, Crew Dragon, o navă spațială comercială contractată de NASA, dezvoltată de SpaceX, a transportat trei astronauți NASA și un astronaut japonez la Stația Spațială Internațională (ISS).

BUCUREŞTI, 27 nov – Sputnik. Astronautul NASA Victor Glover a distribuit un videoclip care arată o perspectivă asupra Pământului din interiorul cabinei echipajului Crew Dragon.

„Imaginea cu Pământul este mult mai spectaculoasă în realitate”, a scris astronautul la videoclip.

Pe 16 noiembrie, SpaceX a lansat Crew Dragon, o navă spațială comercială contractată de NASA, de la Kennedy Space Center din Florida, pe o rachetă Falcon 9.

​Echipa Crew Dragon îi include pe astronauții americani Michael Hopkins, Victor Glover și Shannon Walker, precum și pe astronautul japonez Soichi Noguchi, potrivit Sputnik News.

Echipajul a ajuns la ISS la 04:01 GMT pe 17 noiembrie și a fost întâmpinat de actualul echipaj al ISS, Expediția 64, compus din comandantul Sergei Rizhikov și inginerul de zbor Sergei Kud-Sverchkov, ambii cosmonauți ruși, și inginerul de zbor Kate Rubins, un astronaut NASA.

61
Tagurile:
NASA
Tematic
NASA avertizează cu privire la apropierea a 4 asteroizi – de ce sunt greu de detectat
NASA anunță începerea unui nou ciclu solar – efectele lui
Inedit: Simfonia stelelor, interpretată de telescoapele NASA

Загрузка...