Viscol. poză simbol

Avertizarea meteorologilor: vom avea o iarnă grea

806
Directorul Agenției Naționale de Meteorologie a oferit detalii îngrijorătoare despre efectele încălzirii globale asupra ţării noastre şi despre cum va fi iarna care urmează.

BUCUREŞTI, 11 oct — Sputnik. Din cauza încălzirii globale, în România vor fi veri din ce în ce mai călduroase și secetoase, iar perioadele de secetă vor alterna cu perioade în care vor fi precipitații excedentare, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM, potrivit RomaniaTV.

Ea a mai spus că încălzirea globală nu înseamnă doar temperaturi mai mari.

„Acum ne apropiem de toamnă și vorbim de alternanțe de perioade mai călduroase, urmate de perioade răcoroase. Nu excludem să avem precipitații sub formă de ninsoare în zonele montane", a avertizat Elena Mateescu.

Referitor la perioadele de iarnă, directorul ANM a precizat că au fost ani în care prima jumătate a iernii a fost mai caldă şi blândă, însă, din a doua jumătate a lui ianuarie, în ţara noastră s-au înregistrat fenomene repetate de viscol și căderi de zăpadă.

Mateescu a adăugat că este posibil ca iarna care urmează să fie una dintre cele mai grele ierni din ultimii ani, cu perioade lungi de viscol, ninsori abundente şi scăderi semnificative de temperatură.

806
Tagurile:
iarnă, meteorologii
Tematic
Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Vreme schimbătoare
Avertizare meteo: Cod galben de vânt. Zonele vizate de vijelii
Prognoza meteo: Ce vreme ne așteaptă de Ziua Vinului. Programul
Avertizare meteo: Cod galben de furtună în Capitală. Şcolile se închid
Avertizarea meteorologilor: Lumea se află în pragul unei perioade glaciare
Vine sau nu peste Moldova uraganul din România: Iată ce spun meteorologii
Meteo: Află cum va fi vremea în această duminică

Загрузка...