Cutremurul din Mexic

Acum: Cutremur major în Mexic cutremur inedit și în România

735
Cutremurul a declanșat sistemul de alarmă seismică din capitala Ciudad de Mexico.

BUCUREȘTI, 23 sept — Sputnik, D.D. Un nou cutremur puternic a zguduit Mexicul, de data aceasta epicentrul fiind în zona de sud a statului latino-american. Inițial Institutul seismologic mexican stabilise o magnitudinea de 6,4 grade pe scara Richter, pentru ca ulterior să recalculeze la 6.1 grade.

Deși epicentrul seismului a fost în sudul Mexicului (statul Oaxaca) s-a declanșat sistemul de alarmă seismică din capitala Ciudad de Mexico, acolo unde se desfășoară încă operațiuni de salvare se după cutremurul catastrofal de la începutul acestei săptămâni. Până la această oră, nu sunt menționate victime ale cutremurului de astăzi. 

Marți, un cutremur cu magnitudinea de 7,1 a făcut aproape 300 de morți în Mexic și a provocat daune materiale imense.

Un cutremur a avut astăzi și în România, inedit prin localizarea epicentrului — județul Dâmbovița.

Cutremurul a avut loc la ora 15:52:39, magnitudinea fiind de doar 2.4, dar adâncimea epicentrului a fost de 16.6 kilometri. Epicentrul este situat în nord-vestul județului, în apropierea celebrei comune Voinești, vestită prin merele sale de cea mai bună calitate.

Cutremur
© Photo : INFP - captură ecran
Cutremur

Să menționăm și că ieri dimineață, la 07:47:55 a a vut loc cutremur în judetul Vrancea, sutuat în paradigma normală — magnitudinea de 3.1 grade, adâncimea epicentrului fiind de 141.6 kilometri.

735
Tagurile:
Acum, cutremur, azi, Seism, Mexic, România
Tematic
Vrancea, neliniștită: Un nou cutremur în România în această dimineață
Alarmant: o treime dintre spitalele din România s-ar prăbuşi în caz de cutremur
Cutremur în Mexic: Momentul prăbușirii clădirilor - VIDEO
Cutremur dezastruos, 7.1 magnitudine, sute de morți, coincidențe stranii (VIDEO)
Cutremur puternic în Chile, cutremure și în România

Doliu în arta mondială! Un geniu al muzicii și filmului a decedat!

23
(reînnoit 10:55 06.07.2020)
A fost nominalizat de șase ori la premiile Oscar – câștigându-l în 2007 și 2016 -  a câștigat trei premii Grammy, trei Globuri de Aur, șase BAFTA și multe alte premii de cinema europene și mondiale

BUCUREȘTI, 6 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Unul dintre cei mai mari compozitori ai lumii – și, probabil, cel mai mare din istoria muzicii de film,  italianul Ennio Morricone a încetat din viaţă la vârsta de 91 de ani, la Roma.

Agenția Russia Today arată că, săptămâna trecută, marele artist a suferit un accident, o fractură de femur.

Ennio Morricone s-a născut pe 10 noiembrie 1928, în ”cetatea eternă”, Un prodigioasa carieră  a compus muzica pentru mai mult de 500 de filme și seriale, primind,  în 2007, premiul de onoare pentru întreaga carieră al Academiei Americane de Film.

De altfel, a fost nominalizat de șase ori la premiile Oscar – câștigându-l în 2016, pentru filmul lui Quentin Tarantino ”The Hateful Opt”. Cu acea ocazie a devenit cea mai în vârstă persoană care a câștigat un Oscar.

Ennio Morricone a câștigat trei premii Grammy, trei Globuri de Aur, șase BAFTA și multe alte premii de cinema europene și mondiale de-a lungul carierei sale.

Marele compozitor italian va avea loc o înmormântare privată ”în spiritul sentimentul de smerenie care i-a inspirat întotdeauna activitatea și vieța”, a anunțat luni prietenul și avocatul familiei Morricone, Giorgio Assumma.

Compozitorii italieni Nino Rota, Ennio Morricone și mai tânărul Savio Riccardi au ridicat muzica de film la nivelul de artă, de capitol separat în cadrul artei sunetelor.

În plan mondial, românii au dat două nume uriașe în muzica de film – Eugen Doga, compozitorul moldovean care a marcat marea artă sovietică și rusă, și Vladimir Cosma, considerat un geniu al muzicii de film franceze. Pe plan intern, muzica lui Adrian Enescu reprezintă o pagină de excepție.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

23

Загрузка...
Traian Băsescu

SRS: ”Băsescu venea la mine la 4-5 dimineața cu sticla de whisky băută pe trei sferturi”

268
Iată cine a ajuns să gestioneze destinele României – și să o implice într-o politică externă agresivă la adresa Rusiei și Chinei - și  cine a creat condițiile apariției ”Statului paralel”

BUCUREȘTI, 6 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Celebrul jurnalist Sorin Roșca Stănescu, fost patron de trust de presă și om politic, este de mult timp locuitor al zonei rezidențiale de la Snagov. Totodată, el a fost unul dintre prietenii lui Traian Băsescu, în perioada dinaintea mandatelor prezidențiale.

Ce legătură este între aceste aspecte – SR Stănescu a povestit într-un interviu ”special”, dat de pe șalupa sa lui Mihai Gâdea, într-un interesant ocol periplu prin fața vilelor din Snagov.  

”Traian Băsescu a fost cel mai fascinat de Snagov - i-a plăcut”, povestește Sorin Roșca Stănescu. ”Nu știu dacă-i iubea pe bogați, eventual îi invidia”.

Pe de altă parte Băsescu, ”prin natura meseriei lui, era apropiat de apă și cred că din acest motiv era pasionat de Snagov”.

”Cât mai eram prieteni și de-abia ajunsese președinte, tot îmi propunea să vină la Snagov să ne plimbăm cu șalupa, dar eu nu acceptam să-l primesc decât singur, iar el insista să vină cu SPP-iștii”, povestește Sorin Roșca Stănescu.

Desigur, chiar și Băsescu trebuia să respecte un minim de protocol, am spune. Dar, atenție la ce urmează, pentru că îl definește în parte pe fostul președinte:

”Înainte să ajungă președinte venea la mine la 4-5 dimineața cu câte o sticlă de whiskey băută aproape pe trei sferturi și povesteam, aici pe Snagov”, a declarat Sorin Roșca Stănescu la ”Sinteza zilei”.

Desigur, chiar dacă pare can-can, este o povestioară care arată cine a ajuns să gestioneze destinele României – și să implice țara într-o politică externă agresivă la adresa Rusiei și Chinei, cu consecințe încă greu de apreciat. Dar, mai ales, cine a creat condițiile apariției ”Statului paralel” – și cine a adus la putere, ”i-a făcut oameni”, pe unii care acum dau lecții la televizor în calitatea de lideri ”liberali”.

Despre asta e vorba în povestirea lui Sorin Roșca Stănescu. Și despre asta…

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

268
Tagurile:
SRS, Traian Băsescu

Загрузка...