Ouă

(VIDEO) Șocant: ouă expirate, vopsite și vândute drept proaspete în supermarket

371
(reînnoit 13:44 19.09.2017)
O femeie din Piatra Neamț a fost șocată când a constatat că ouăle cumpărate de la un supermarket au fost vopsite, pentru a li se aplica ștampila cu alt termen de valabilitate

BUCUREȘTI, 18 sept — Sputnik. O femeie din Piatra Neamț a publicat pe rețele de socializare un video, care a devenit viral, în care demonstrează că niște ouă despre care afirmă că le-ar fi cumpărat de la un hipermarket cunoscut din România, erau expirate și vopsite, fiind aplicată o altă ștampilă cu data valabilității.

„Uitați ce surpriză „frumoasă" am avut în aceasta dimineață… ouă expirate, vopsite din nou și schimbată data de valabilitate. Sunt cumpărate de la #Kaufland. Așa ne îmbolnăvim și nu știm de unde", a scris pe Facebook Boghiu Florentina.

Femeia a cojit vopseaua de pe un ou, pentru a demonstra metoda prin care rețeaua de hipermarketuri scapă de ouăle expirate, dându-le drept producție proaspătă.

La ora publicării acestui material, video postat de femeia din Piatra Neam a fost distribuit de 4338 de utilizatori.

Referitor la imaginile video publicate pe Facebook în data de 18 septembrie 2017, administrația supermarketului vizat precizează ca a fost contactat producătorul local SC VANBET SRL pentru verificări, precum și Cooperativa Agricolă care le furnizează.

„În urma vizionării filmulețului, nu am observat două date de expirare diferite, singura vizibilă fiind 02.10.2017, atât pe oul inițial, cât și în urma răzuirii de către cumpărător. Precizăm că produsul din materialul postat prezintă diferențe semnificative față de starea inițială în care a fost livrat”, se arată în comunicatul Kaufland.

Pentru livrarea respectivă a fost întocmită declarația de conformitate nr. 4515/05.09.2017. Concluzia Kaufland este că ouăle au fost ținute în mediu acid (oțet), coaja suferind modificări specifice.

371
Tagurile:
Kaufland, scandal, produse alimentare expirate, Ouă, Facebook, Boghiu Florentina
Tematic
România, „raiul hipermarketurilor” sau cum se îmbogățește Kaufland
Fată în mască la gym

Masca inteligentă inventată în Rusia respiraţie uşoară la birou sau la sala de fitness

220
(reînnoit 15:52 11.04.2021)
Un grup din Rusia, care lucrează cu dezvoltatori ruși de înaltă tehnologie, a dezvăluit un design de mască de protecţie, care nu numai că asigură o protecție sporită împotriva Covid, dar ușurează respirația prin utilizarea unui tip special de filtru.

BUCUREŞTI, 11 apr – Sputnik. „Este foarte ușor să respiri prin această mască: poți face sport cu ea, inclusiv jogging” sau să lucrezi la birou întreaga zi, a declarat pentru RT serviciul de presă al Inițiativei Naționale Tehnologice (NTI), un program de stat care reunește antreprenori și experți care lucrează în sfera high-tech.

NTI a precizat că designul seamănă cu o mască obișnuită, mai exact, o mască lavabilă din neopren. Dar se spune că are un avantaj major: un filtru profesional similar cu cel utilizat în ventilatoarele pulmonare, care salvează viețile pacienților cu complicații severe de la Covid-19.

Acest filtru oferă un nivel semnificativ de protecție împotriva agenților virali, bacterieni și fungici, a polenului, aerosolilor și prafului şi, în acelaşi timp, practic nu împiedică deloc fluxul de aer, potrivit NTI.

Masca a fost concepută pentru sportivi, fiind dotată și cu șase senzori, fiind capabilă să monitorizeze sarcina fizică, temperatura corpului și calitatea aerului, printre alte lucruri. Senzorii sunt plasaţi într-un cartuș care poate fi scos și dezinfectat. Filtrele trebuie înlocuite după 48 de ore de utilizare.

Masca a trecut deja prin teste selective în rândul sportivilor profesioniști, adaugă NTI. Prețul unei astfel de „măști inteligente” nu a fost încă dezvăluit.

Echipamentul inovator este cel mai recent design apărut în contextul în care în întreaga lume a fost introdusă necesitatea purtării pe perioadă nedeterminată a măştilor. Pare a fi mai promițătoare decât măştile pentru nas care se presupune că ar asigura protecția împotriva infecției în timpul meselor, mască propusă recent de cercetători mexicani, sau decât casca anti-Covid-19 de tip spațial, proiectată în Columbia.

220
Tagurile:
Rusia, Masca

Загрузка...
București

Renunțarea la acest obicei ar prelungi viața cu 28 de ani

547
(reînnoit 15:15 11.04.2021)
oameni de știință au făcut studii timp de 20 de ani ca să constate în final că renunțarea la acest viciu ar prelungi viața cu 28 de ani.

Refuzul de a bea alcool poate prelungi viața cu 28 de ani, scrie Express, citând date de la oamenii de știință de la Institutul Karolinska, Suedia.

Experții au monitorizat speranța de viață a alcoolicilor din Danemarca, Finlanda și Suedia timp de 20 de ani. Mortalitatea cauzată de diferite boli și afecțiuni a fost semnificativ mai mare în grupul participanților la studiu care consumau alcool. În medie, speranța lor de viață a fost redusă cu 28 de ani.

Medicii au avertizat în repetate rânduri despre efectele negative ale alcoolului asupra corpului uman. În special, alcoolul, chiar și în doze mici, crește semnificativ riscul de cancer, demență, impotență și infertilitate. Alcoolul afectează negativ și funcționarea inimii, creierului și ficatului.

547
Tagurile:
Studiu, Viață, Alcool

Загрузка...

Olanda: „Poliția pentru libertate” în marș împotriva restricțiilor COVID la Baarn

0
Manifestanții mișcării „Poliția pentru libertate” au mărșăluit sâmbătă la Baarn pentru a protesta împotriva aplicării stării de asediu ca măsură de stopare a răspândirii invecției COVID.

Mișcarea, care este formată din veterani ai armatei și poliției, a fost formată recent în opoziție cu restricțiile coronavirusului. Manifestanții puteau fi văzuți mărșăluind în timp ce purtau bannere și semne cu tematică împotriva blocării și pentru „libertate și dragoste”.

Peste 1500 de persoane au participat la marș, potrivit rapoartelor locale.

Olanda a ajuns în lockdown pentru a stopa răspândirea virusului cu planuri de redeschidere treptată a economiei. În prezent, este în vigoare stare de asediu pe timp de noapte, deoarece numărul pacienților cu COVID-19 din unitățile de terapie intensivă este în continuare în creștere, potrivit guvernului olandez.

0
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...