auto

Atenție, șoferi! Din 2 septembrie se schimbă legea

3764
(reînnoit 11:00 25.08.2017)
Pentru șoferii din România, o nouă modificare legislativă a fost publicată miercuri în Monitorul Oficial și va fi aplicată începând cu data de 2 septembrie 2017.

BUCUREȘTI, 25 aug — Sputnik. Noul act normativ modifică și completează Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, scrie stiripesurse.ro.

Potrivit OG nr. 14/2017, datele personale ale șoferilor din Romania vor fi incluse într-un registru național al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Totodata, registrul unic va conține datele de identificare ale tuturor proprietarilor și deținătorilor mandatați de mașini, precum și ale automobilelor.

Dispozițiile referitoare la registrul național se aplică începând din 2 septembrie 2017. Noua Ordonanță de Guvern prevede apariția unui Registru național de evidență a permiselor de conducere și a vehiculelor înmatriculate.

Registrul este creat și gestionat de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) din cadrul MAI unde vor fi incluse și datele personale ale celor care obțin permisul auto, precum numele, codul numeric personal, domiciliul, poza și e-mail-ul.

3764
Tagurile:
septembrie, lege, șoferi, Auto

Загрузка...