Refugiați

Refugiați în România o nouă bâlbâială periculoasă a lui Teodor Meleșcanu

302
(reînnoit 16:08 21.08.2017)
Acum puțin timp, ministrul de Externe a dat o nouă declarație interpretabilă cu privire la prezența refugiaților în România

BUCUREȘTI, 21 aug — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Prezent la Ambasada Spaniei pentru a semna în cartea de condoleanțe deschisă în urma tragediei de la Barcelona, ministrul de Externe Teodor Meleșcanu a dat o nouă probă de consecvență în incertitudine.

Ieri, Teodor Meleşcanu spunea că România e gata să primească încă 1.942 de refugiaţi.

"Am făcut o ofertă pentru 1.942 de refugiaţi din Grecia şi din Italia, pe care îi putem realoca în România, avem deja pe teritoriul nostru cam 700 de asemenea refugiaţi", a declarat ministrul de Externe, la Realitatea Tv.

De precizat că, în conformitate cu Comisia Europeană, România ar trebui să mai primească 3546 de refugiaţi, "potrivit planului comun de realocare aprobat de Blocul comunitar şi care are un caracter de obligaţie legală".

Acum câteva ore, Meleșcanu a revenit cu o altă ambiguitate — "Nu acceptăm cote obligatorii de refugiați, dar ne facem datoria de bun partener al țărilor europene". Cu alte cuvinte, nu acceptăm cota, dar la o adică am putea să o și depășim, ca buni parteneri în UE…

Iar acoperirea ministrului este că "din fericire, suntem țară de tranzit, destinația fiind Europa Centrală și de Nord". Întrebarea este ce te faci dacă respectivele țări de destinație se răzgândesc sau celelalte țări de tranzit, mai ales membrele grupului de la Vișegrad, pun alte piedici?

De fapt, MAE și MAI nu precizează câți refugiați sunt în acest moment în România, unde sunt cazați și care sunt reglementările care vizează șederea acestora în țara noastră? Problema refugiaților este una umanitară, un stat ca România poate suporta un număr de nivelul celui cerut de UE, cu condiția existenței unui plan bine pus la punct și a pregătirilor și dotărilor necesare. Or, exact aici apare dificultatea cazului — nesiguranța și ambiguitatea autorităților.

302
Tagurile:
declarație, refugiați, Ministru de externe, Teodor Meleșcanu, România
Tematic
Rogozin îi cere lui Meleșcanu argumente
Meleșcanu - între iresponsabilitate, neadevăr și penibil
Meleșcanu e deranjat de ostilitatea presei românești față de Rusia
Meleșcanu la Budapesta: România vrea „o prietenie exemplară” cu Ungaria
Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, în vizită la Budapesta
Alexandru Rafila

Alexandru Rafila, anunțul care lasă perplex România!

280
Un anunț despre situația reală a infectărilor cu Coronavirus care șochează – și care impune o dezbatere urgentă între specialiști, nu doar între autorități cu prea puțină calificare în domeniul virusologiei și bolilor infecțioase.

BUCUREȘTI, 30 oct – Sputnik. Reputatul medic Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a făcut un anunț care poate șoca multă lume – mai ales pe cei care sunt extrem de îngrijorați de urmările infectării cu SARS Cov2.

Dar, în același timp, pune o problemă de logică și de exprimare: infectat e totuna cu îmbolnăvit… sau nu?

Iată ce a declarat Alexandru Rafila: ”Raportul dintre numărul de cazuri diagnosticate și numărul de cazuri care există în realitate este, în general, de la 1 la 10 – deci, dacă o să vă uitați la numărul de cazuri din România, avem, să spunem, 200.000 sau peste, probabil că numărul de cetățeni români care s-au infectat până în acest moment se apropie de 2 milioane”.

Evident, acestea sunt forme fără ”inaparente, asimptomatice”, a subliniat Alexandru Rafila, într-o intervenție la Realitatea Plus.

Ce rezultă de aici? Că aproape 10% din populația țării a fost infectată – dar nu a avut simptome! Deci, de fapt, nu a fost bolnavă, dar a fost infectată!

Și, din nou, experimentatul medic face o paralelă cu gripa – familie din care face parte și COVID-19.

“Se întâmplă la fel și la gripă - numărul de cazuri de gripă diagnosticate este mult mai mic decât numărul de cazuri reale de gripă și lucrul ăsta se stabilește prin studii de seroprevalență, adică studii care arată câte persoane au anticorpi din totalul populației, deci care au trecut prin boală”, spune Rafila.

Opinia lui Rafila este că vom atinge această proporție de 10% din populație – și asta chiar în următoarea lună – care începe peste două zile.

Deci 10% din populație va fi trecut prin boală, în opinia reprezentantului României la OMS – dar… nu s-a îmbolnăvit, de fapt!

În al doilea rând, cu toată carantinarea – care sunt, matematic, șansele, ca având un procent de 10% din populație infectată – să nu se infecteze întreaga populație? Da, este de înțeles ideea întârzierii infectării generale – dar se s-a luat în calcul ce înseamnă creșterea exponențială în iarnă, când afecțiunile pulmonare sunt frecvente și firești?

Deci, ideea expusă de Rafila ar merita o discuție publică – dar cu specialiști! Nu cu Orban, Manciu – nici numai cu Nelu de la Huși și cu Raed Arafat, care nu pot fi încadrați la capitolul specialiști în virusologie sau boli infecțioase. 

Ideea unei discuții deschise, propusă și de Marcel Ciolacu, este foarte potrivită în acest context. Și poate va răspunde cineva la afirmația lui Alexandru Rafila – că grupul de suport de specialitate al CNSU nu s-a mai întâlnit de multă vreme! Altfel spus, în baza căror expertize se iau deciziile de specialitate?

280
Tagurile:
Alexandru Rafila
Tematic
Legătura gravă între tații securiști ai lui Orban și Rafila!
Alexandru Rafila, agresat pe stradă, în centrul Capitalei!
PSD – anunțul zilei, Rafila iese la bătaie!

Загрузка...
Gherghe Mărmureanu

Mărmureanu, despre CUTREMUR în România după Grecia și Turcia

253
Cel mai mare seismolog român, prof. Gheorghe Mărmureanu a apreciat șansele ca România să fie lovită de un cutremur major după dezastrul din insulele grecești și Turcia.

BUCUREȘTI, 30 oct – Sputnik. Opinia publică din lumea întreagă asistă acum la imaginile groazei, publicate în urma seismului produs în Marea Egee – și care a lovit câteva orașe din Turcia, în primul rând marele port Izmir.

Au colapsat clădiri, sunt multe victime – o tragedie care, așa cum e firesc, îngrozește întreaga lume – și în primul rând România, țară seismică, situată relativ aproape de zona afectată.

Mai mult, noapte trecută, zona Moldovei a fost zguduită de o serie de cutremure de suprafață – un fenomen neobișnuit.

În aceste condiții, lumea se întreabă dacă seismul din apropiere va afecta și plăcile tectonice din zona țării noastre – și ne așteptă un mare cutremur și pe noi?

Răspunsul a venit de la cel mai mare seismolog român, profesorul Gheorghe Mărmureanu, președintele Institutului de Fizica Pământului.

Сейсмограф
© Sputnik / Miroslav Rotari

Într-o declarație dată Antenei 3, Mărmureanu a susținut că nu există nicio legătură între fenomenele seismice in Grecia și Turcia și cele de la noi.

Mai mult, Mărmureanu arată că istoricul cutremurelor arată că nu a existat nicio corelare și nicio interacțiune între mișcările seismice din acea zonă și cele din România – chiar atunci când a fost vorba de cutremure mari de la noi sau din Turcia.

Concluzia care reiese din declarația lui Mărmureanu este clară – nu trebuie să ne temem că ar putea urma un seism major în România – cel puțin ca o consecință a celor din Turcia și Grecia.

253
Tagurile:
Grecia, Cutremur, Turcia

Загрузка...
Security forces guard the area after a reported knife attack at Notre Dame church in Nice, France

Arhiepiscopul de Toulouse: „religia nu poate fi ridiculizată”

0
(reînnoit 19:57 30.10.2020)
Spunând că este împotriva publicării unor caricaturi precum cea a profetului Mahomed, arhiepiscopul de Toulouse şi-a exprimat opinia că faptul de a lua în râs o religie nu este fără urmări.

BUCUREŞTI, 30 oct – Sputnik. La o zi după atacul terorist de la Nisa și la două săptămâni după decapitarea lui Samuel Paty, arhiepiscopul de Toulouse Monsignor Le Gall și-a exprimat opinia, pentru France Inter, despre libertatea de a lua în râs o religie.

„Legat de aceste caricaturi, le consider periculoase, pentru că prin ele punem gaz pe foc. Trebuie calmate apele. Pentru că aceste caricaturi sunt împotriva musulmanilor, dar și împotriva credinței creștine”, a spus episcopul Le Gall, răspunzând la întrebarea de ce au fost vizate bisericile de atacatorii terorişti.

Acesta consideră că francezii trebuie să înceteze să publice acest gen de caricaturi.

„Libertatea de exprimare are limite, aşa cum au toate libertățile umane. Nu râdem de religie fără a suporta urmări, nu ne putem permite să râdem de religii, vedeți care este rezultatul”, a spus arhiepiscopul.

Pentru episcopul Le Gall, noțiunea de fraternitate este esențială.

„Libertatea de a fi împreună, de a vorbi împreună, libertatea de a fi frați, dar de a nu fi furioşi”, a adăugat acesta, citat de Sputnik France
0
Tagurile:
Arhiepiscopul de Toulouse, Religie

Загрузка...