Grindină, Iaşi

Atenţionare meteo: cod galben de furtuni puternice. Vremea în următoarele zile

534
Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenţionare de cod galben de ploi torenţiale şi instabilitate atmosferică, valabilă în mai multe zone ale ţării.

BUCUREŞTI, 21 aug — Sputnik. În intervalul 21 august, ora 10:30 — 21 august, ora 18:00, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, local în Transilvania și în vestul Moldovei, precum şi în Carpații Orientali şi în cea mai mare parte a Carpaţilor Meridionali, potrivit ANM.

Vor fi mai ales averse, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp şi izolat 40 l/mp.

Manifestări ale instabilităţii atmosferice vor fi și în estul Moldovei, Oltenia și Muntenia, dar pe arii mai restrânse. Temperatura aerului va fi în scădere accentuată în centrul, sud-vestul și nordul țării.

Codul galben este valabil şi în intervalul 21 august, ora 18:00 — 22 august, ora 10:00, când, în cea mai mare parte a Munteniei, în sud-estul Transilvaniei, precum și în Carpații de Curbură și în estul Carpaților Meridionali, instabilitatea atmosferică va fi accentuată.

Vor fi averse, însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și va cădea grindină.

În intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi izolat 40…50 l/mp.

ANM mai precizează că astfel de fenomene vor fi pe arii mai restrânse şi în regiunile sud-estice, în special în prima parte a nopții de luni spre marți (21/22 august).

Marți (22 august), în Muntenia, Dobrogea şi jumătatea de sud a Moldovei va continua să plouă, iar temperatura aerului va fi în scădere accentuată. Vremea va deveni rece pentru această dată în cea mai mare parte a ţării.

534
Tagurile:
zile, puternic, Furtună, meteo, cod galben
Tematic
AVRETIZARE METEO: Caniculă, apoi - ploi torenţiale, vijelii şi grindină
Prognoza meteo: Vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și grindină
Avertizare meteo: cod galben şi portocaliu de furtuni
(VIDEO) Fenomen meteo neobişnuit în România, în toiul verii
Meteo în Moldova: Weekend cu ploi puternice și descărcări electrice

Загрузка...