Pașaport românesc

Modificare importantă: prelungirea valabilităţii paşapoartelor românești

929
(reînnoit 13:16 14.08.2017)
Ministrul Afacerilor Interne a anunţat măsuri pentru remedierea problemelor legate de creşterea substanţială a numărului de cereri pentru eliberarea de paşapoarte şi de cozile infernale la ghişee.

BUCUREŞTI, 14 aug — Sputnik. Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunţat iniţierea unui proiect de lege pentru prelungirea valabilităţii paşapoartelor de la cinci la zece ani pentru persoanele cu vârste de peste 25 de ani, potrivit RomâniaTV.

Carmen Dan a mai spus că, în perioada verii, numărul cererilor pentru eliberarea de paşapoarte creşte substanţial, procentul de creştere fiind de 80-90%, iar în multe judeţe procentul s-a dublat faţă de restul anului. Potrivit ministrului, deficitul de personal se resimte, însă nu se poate dubla nici numărul de personal, nici numărul de ghişee.

Măsurile care s-au luat au fost prelungirea programului de lucru pentru toţi angajaţii, iar în 16 judeţe şi în Bucureşti, se lucrează inclusiv în zilele libere.

Cei care vor să depună cereri de eliberare a paşapoartelor sunt îndemnaţi să se programeze online, iar românii din străinătate pot depune la consulate actele necesare preschimbării paşapoartelor.

929
Tagurile:
cozi infernale, ghișeu, pașapoarte, Anunț, Ministerul Afacerilor Externe
Tematic
Infernul pașapoartelor românești în lunile iulie și august
Plecați în concediu? ATENȚIE: se schimbă sediul de unde ridicați pașapoartele
Cetățenia română: Modificări legate de pașapoartele minorilor
Solicitarea pașapoartelor britanice - o soluție și pentru români de teama Brexit
Pașapoartele românești se ieftinesc de la 1 ianuarie 2017

Загрузка...