Seismograf

AVERTIZARE: Vrancea poate produce un cutremur de 8,1 grade

7618
Începutul lunii august a fost marcat de o activitate seismică destul de puternică, cel mai puternic seism înregistrându-se miercuri, 2 august, în zona Vrancea, de 4,9 grade, fiind urmat de alte cutremure, de magnitudine mai mică. Avertismentul seismologilor.

BUCUREŞTI, 10 aug — Sputnik. Săptămâna trecută, Vrancea a fost zguduită, trei zile la rând, de cutremure destul de puternice, de 3,8, 3,4 şi 4,9 grade pe scara Richter.

Şi pe 1 august a avut loc un seism, de 4.6 grade pe scara Richter, în zona seismică Vrancea.

Potrivit specialiştilor, în Vrancea se poate produce un cutremur devastator, nivelul maxim posibil al unui cutremur în această zonă fiind stabilit la 8,1, potrivit antena3.ro.

Constantin Ionescu, directorul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, a declarat că a fost realizată o hartă specială a Bucureştiului, din punct de vedere seismic.

„La noi, până la realizarea acestei hărţi, cutremurul maxim posibil a fost de 7,8. În urma ultimelor cercetări pe care le-am făcut am reconsiderat cutremurul maxim posibil la 8,1 pe Richter. Vrancea poate să producă un astfel de cutremur", a declarat Constantin Ionescu la ObservatorTV.

Cum să ne comportă în caz de cutremur?
© Sputnik / Nicolai Kibich
Cum să ne comportă în caz de cutremur?
7618
Tagurile:
Cutremur, Vrancea, România
Tematic
Cutremur de suprafață de intensitate crescută, dar și seism de adâncime
Cutremur ucigaș în China - peste 100 de morți, turiști dispăruți
Cutremur puternic în Vrancea
(VIDEO) Cutremur puternic în Bodrum, Turcia, în stațiunile cu turiști
Un nou cutremur în Vrancea, a patra zi consecutiv

Загрузка...