A staff member of the Seismology Center points to a chart showing the earthquake activity detected by the central Weather Bureau in Taipei on April 20, 2015

Cutremur de suprafață de intensitate crescută, dar și seism de adâncime

1806
(reînnoit 06:43 10.08.2017)
Activitate seismică din nou crescută, perioada pare din nou agitată - cutremure de tipuri diferite

BUCUREȘTI, 10 aug — Sputnik. Cel mai puternic cutremur de suprafață s-a produs azi noapte, la ora 00:17:35, în imediata vecinătate a României, în Serbia. Cutremurul a avut o intensitate de 4 grade pe scara Richter, peste media obișnuită a acestei zone epicentrale din Balcani, epicentrul fiind situat la o adâncime de doar 2 kilometri.

Earthquake
© AFP 2020 / Richter magnitude scale

Epicentrul a fost localizat în apropierea cunoscutului port dunărean Pancevo. Cutremurul din Serbia fusese precedat de un cutremur de mică intensitate din vecinătatea românească, în județul Caraș Severin. Mișcarea seismică a avut doar 2 grade pe scara Richter și epicentrul s-a situat la 12 kilometri adancime.

Tot ieri, la ora prânzului, a avut loc un cutremur de adâncime în judetul Vrancea, cu o magnitudine de 3.4, grade pe scara Richter. Epicentrul a fost localizat la o adancime de 144.2 kilometri, fiind situat geografic în nestul județului Vrancea, în apropiere de localitatea Vintileasca. 

Cutremur în Serbia
© Photo : infp.ro
Cutremur în Serbia
1806
Tagurile:
Intensitate, Seism, Cutremur, Serbia, România
Tematic
Cutremur ucigaș în China - peste 100 de morți, turiști dispăruți
(VIDEO) Cutremur puternic în Bodrum, Turcia, în stațiunile cu turiști
Un nou cutremur în Vrancea, a patra zi consecutiv

Feluri de mâncare de evitat pentru a nu dezvolta o infecție

8
(reînnoit 19:23 13.08.2020)
Serviciul Federal pentru Supravegherea respectării Drepturilor Consumatorului și bunăstării umane din Rusia a recomandat să se evite consumul anumitor mese care pot provoca infecții sau intoxicații.

BUCUREŞTI, 13 aug – Sputnik. Cele mai periculoase produse alimentare care pot cauza apariția unei infecții sau intoxicații sunt salatele condimentate cu maioneză sau creme fraîche, carnea tocată, precum și produsele de patiserie cu cremă, arată, într-un comunicat de presă, Serviciul Federal pentru Supravegherea respectării Drepturilor Consumatorului și bunăstării umane (Rospotrebnadzor), potrivit Sputnik France.

Dacă aceste alimente sunt consumate și dacă au fost gătite fără respectarea regulilor sanitare, există pericolul de a dezvolta infecţii precum salmoneloză, campilobacterioză, yersinioză, dizenterie, norovirus și rotavirus, precum și, printre altele, hepatita A virală.

Rospotrebnadzor a menționat, de asemenea, că agenții patogeni pot rămâne pe legume și fructe care nu au fost bine spălate.

„Pentru a rămâne sănătoşi, este recomandabil să preparăm acasă și în cantități mici salate şi produse din carne tocată pentru a nu păstra resturile de mâncare mai mult de o zi”, a subliniat instituţia.

În plus, instituţia a subliniat că este important să acordăm atenție aspectului, precum și duratei de valabilitate a felurilor de mâncare deja preparate cumpărate în magazine.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

8
Tagurile:
Infecție, Mâncare
Tematic
Efectul carantinei: De ce în situații de stres crește sau scade pofta de mâncare
Maia Sandu a vorbit despre soț, înfierea unui copil și cine îi ducea mâncare la Guvern
Șocant: veniturile românilor se duc o treime pe mâncare și băutură, 0,6% pe educație
Pacienți în carantină: Guvernul le va asigura bani pentru cazare și mâncare
Europarlamentar: mâncare din străinătate pentru mieii din România

Загрузка...
Liviu Pop

Pop: ”Vor fi deblocate posturile în învățământ?”

106
(reînnoit 19:23 13.08.2020)
Senatorul social-democrat Liviu Pop, fost ministru al Educației, amintește guvernanților faptul că până la începerea anului școlar mai este fix o lună de zile și susține că, în special acum, Educația are nevoie de finanțare.

BUCUREȘTI, 13 aug – Sputnik. Începerea noului an școlar 2020-2021 devine, tot mai mult, o chestiune de zile, pentru că timpul nu mai are răbdare cu decidenții politici.

Fostul ministru al Educației, senatorul social-democrat Liviu Pop, spune că începe să creadă că actualul Guvern este ”împotriva unei Românii educate”.

Mai mult, Pop atrage atenția că Educația are nevoie, în acest an, mai mult ca oricând, de finanțare, deoarece învățământul românesc nu poate să se descurce cu finanțarea per elev/student păstrând finanțarea din anii anteriori.

Astfel, autoritățile locale au nevoie de sprijin financiar din partea Guvernului, iar unitățile administrativ-teritoriale nu au suficiente fonduri pentru a susține în condiții optime asigurarea substanțelor dezinfectante, a măștilor, a tabletelor cu internet, transportul în siguranță al copiilor, asistența medicală la cabinetele medicale, strictul necesar pentru grupurile sanitare, ș.a.m.d.

”Personalul didactic, didactic auxiliar și nedidactic este insuficient. Vor fi deblocate posturile în învățământ? Da? Nu? Repet, mai avem O lună până la debutul anului şcolar! Este târziu, domnilor! Mult prea târziu!”, a avertizat Pop.

Senatorul a subliniat, de asemenea, că subfinanțarea este problema învățământului românesc.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

106
Tagurile:
Învățământ, Liviu Pop
Tematic
Monica Pop acuză Guvernul: ne prezintă ca ”Proștii unici ai Planetei, popor de psihopați”
Pop: ”Guvernul Orban nu are un plan concret pentru începerea noului an școlar”
Ioan Aurel Pop, despre școala online: ”am constatat ușor ineficiența ei”
Atenție: Dr. Monica Pop propune SOLUȚIA salutară pentru eliminarea testelor COVID greșite!
Pop: ”MEC trebuie să renunțe anul acesta școlar la finanțarea per elev”

Загрузка...
Proteste în Minsk

Ministrul belarus de Interne le-a cerut scuze celor care au fost bătuți accidental

16
(reînnoit 22:51 13.08.2020)
Ministrul Afacerilor Interne al Belarusului le-a cerut scuze cetățenilor care au fost răniți accidental de reprezentanții forțelor de ordine în timpul dezordinilor stradale,

CHIȘINĂU, 13 aug – Sputnik. Ministrul Afacerilor Interne al Republicii Belarus, Iuri Karaev, și-a asumat responsabilitatea pentru rănirea persoanelor întâmplătoare, care au devenit accidental victimele miliției în timpul acțiunilor de protest.

Cu o astfel de declarație a venit acesta în cadrul emisiunii “Markov. Nimic personal”, cerându-le scuze cetățenilor.

Anterior, Karaev a declarat că reprezentanții structurilor de forță reacționează în acest fel din cauza unor atacuri premeditate ale șoferilor asupra miliției. Potrivit lui, în decurs a trei zile au fost 11 astfel de cazuri, fapte pe care ministrul le-a calificat ca “atentat la viața unui om al legii”.

Iată atmosfera din centrul Minskului după ce ministrul și-a cerut scuze.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

16
Tagurile:
Proteste, Minsk, Belarus
Тема:
Proteste în Belarus
Tematic
Proteste în Belarus: Miliția a tras din arme de foc asupra unor demonstranți
Proteste în Belarus: o mie de persoane reținute și 17 dosare penale
A patra noapte de proteste în Belarus: iată ce s-a întâmplat
Polonia și țările baltice se propun mediatori în conflictul din Belarus
Curtea Supremă din Belarus a publicat lista tuturor celor arestați: 566 de persoane

Загрузка...