A staff member of the Seismology Center points to a chart showing the earthquake activity detected by the central Weather Bureau in Taipei on April 20, 2015

Cutremur de suprafață de intensitate crescută, dar și seism de adâncime

1804
(reînnoit 06:43 10.08.2017)
Activitate seismică din nou crescută, perioada pare din nou agitată - cutremure de tipuri diferite

BUCUREȘTI, 10 aug — Sputnik. Cel mai puternic cutremur de suprafață s-a produs azi noapte, la ora 00:17:35, în imediata vecinătate a României, în Serbia. Cutremurul a avut o intensitate de 4 grade pe scara Richter, peste media obișnuită a acestei zone epicentrale din Balcani, epicentrul fiind situat la o adâncime de doar 2 kilometri.

Earthquake
© AFP 2019 / Richter magnitude scale

Epicentrul a fost localizat în apropierea cunoscutului port dunărean Pancevo. Cutremurul din Serbia fusese precedat de un cutremur de mică intensitate din vecinătatea românească, în județul Caraș Severin. Mișcarea seismică a avut doar 2 grade pe scara Richter și epicentrul s-a situat la 12 kilometri adancime.

Tot ieri, la ora prânzului, a avut loc un cutremur de adâncime în judetul Vrancea, cu o magnitudine de 3.4, grade pe scara Richter. Epicentrul a fost localizat la o adancime de 144.2 kilometri, fiind situat geografic în nestul județului Vrancea, în apropiere de localitatea Vintileasca. 

Cutremur în Serbia
Cutremur în Serbia
1804
Tagurile:
Intensitate, Seism, Cutremur, Serbia, România
Tematic
Cutremur ucigaș în China - peste 100 de morți, turiști dispăruți
(VIDEO) Cutremur puternic în Bodrum, Turcia, în stațiunile cu turiști
Un nou cutremur în Vrancea, a patra zi consecutiv

Загрузка...