Grindină, Iaşi

Prognoza meteo: Vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și grindină

6364
(reînnoit 14:07 06.08.2017)
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis duminică, 6 august, ora 12.00, avertizare cod galben de instabilitate atmosferică.

BUCUREŞTI, 6 aug — Sputnik. Meteorologii români avertizează că în perioada 6 august, ora 18 — 8 august, ora 06, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin vijelii, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp şi izolat 40…50 l/mp.

Codul Galben este valabil pentru zonele de munte, în Crișana, Maramureș, Transilvania, Banat și în cea mai mare parte a Moldovei.

"Pe parcursul zilei de luni (7 august) și în cursul nopții de luni spre marți (7/8 august), manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi cu precădere în zonele deluroase și montane, precum și în Transilvania, Moldova și Maramureș", precizează sursa citată.

Totodată, astăzi mai este valabil cod roşu şi portocaliu de căldură. 

Potrivit ANM, duminică (6 august), valul de căldură va persista, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

"În județele Mehedinți și Dolj se vor înregistra temperaturi maxime extreme de 40…41 de grade".

Avertizarea COD PORTOCALIU este valabilă pentru regiunile Banat, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei și a Transilvaniei, precum și în nordul și estul Olteniei și în sudul Crișanei, dar şi în Republica Moldova, temperaturile maxime se vor situa, în general, între 36 și 39 de grade, valori cu mult mai ridicate decât mediile climatologice specifice perioadei.

Avertizare metro Romania
Avertizare metro Romania

Valorile indicelui de confort termic în Republica Moldova au un nivel foarte ridicat duminică.

Valorile indicelui de discomfort termic
Valorile indicelui de discomfort termic
6364

Загрузка...