Seism

Alertă de cutremur: aplicaţia care te avertizează când urmează un seism

829
(reînnoit 17:26 03.08.2017)
Specialiştii japonezi au creat o aplicaţie care avertizează oamenii cu puţin timp înainte de producerea unui cutremur.

BUCUREŞTI, 3 aug — Sputnik. În ultimele 48 de ore, în România s-au înregistrat 6 seisme în Vrancea şi Buzău, ultimul, cu magnitudinea de 3,8 grade pe Richter, având loc joi la ora 13:13 în județul Buzău.

Cel mai puternic cutremur a fost miercuri dimineaţă şi a avut 4,9 grade pe Richter. Românii au manifestat interes faţă de aplicaţie, astfel că, la ora 5 şi 32 de minute, când a avut loc cutremurul, 4 mii de români au primit pe telefon o alertă, potrivit INFP.

Aceşti oameni au ştiut cu aproape 30 de secunde înainte că urmează un seism. Aplicaţia nu este însă recomandată persoanelor instabile emoţional, care pot avea reacţii necontrolate în caz de dezastre naturale.

Sistemul de alertare este mai rapid dacă este vorba de un seism de suprafaţă. După ce staţiile înregistrează prima undă, alarma se declanşează imediat, înainte de a se produce cea de-a două undă, mult mai puternică.

După ce ai instalat aplicaţia, îţi poţi seta intensitatea cutremurului în legătură cu care vrei să fii anunţat. 

Aplicaţia ar fi utilă pentru marii furnizori de gaze sau pentru instituţiile publice pentru a lua măsuri înainte ca o undă puternică să lovească din nou.

ALERTA poate fi activată AICI.

829
Tagurile:
cutremur, Aplicație, Seism

Feluri de mâncare de evitat pentru a nu dezvolta o infecție

17
(reînnoit 19:23 13.08.2020)
Serviciul Federal pentru Supravegherea respectării Drepturilor Consumatorului și bunăstării umane din Rusia a recomandat să se evite consumul anumitor mese care pot provoca infecții sau intoxicații.

BUCUREŞTI, 13 aug – Sputnik. Cele mai periculoase produse alimentare care pot cauza apariția unei infecții sau intoxicații sunt salatele condimentate cu maioneză sau creme fraîche, carnea tocată, precum și produsele de patiserie cu cremă, arată, într-un comunicat de presă, Serviciul Federal pentru Supravegherea respectării Drepturilor Consumatorului și bunăstării umane (Rospotrebnadzor), potrivit Sputnik France.

Dacă aceste alimente sunt consumate și dacă au fost gătite fără respectarea regulilor sanitare, există pericolul de a dezvolta infecţii precum salmoneloză, campilobacterioză, yersinioză, dizenterie, norovirus și rotavirus, precum și, printre altele, hepatita A virală.

Rospotrebnadzor a menționat, de asemenea, că agenții patogeni pot rămâne pe legume și fructe care nu au fost bine spălate.

„Pentru a rămâne sănătoşi, este recomandabil să preparăm acasă și în cantități mici salate şi produse din carne tocată pentru a nu păstra resturile de mâncare mai mult de o zi”, a subliniat instituţia.

În plus, instituţia a subliniat că este important să acordăm atenție aspectului, precum și duratei de valabilitate a felurilor de mâncare deja preparate cumpărate în magazine.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

17
Tagurile:
Infecție, Mâncare
Tematic
Efectul carantinei: De ce în situații de stres crește sau scade pofta de mâncare
Maia Sandu a vorbit despre soț, înfierea unui copil și cine îi ducea mâncare la Guvern
Șocant: veniturile românilor se duc o treime pe mâncare și băutură, 0,6% pe educație
Pacienți în carantină: Guvernul le va asigura bani pentru cazare și mâncare
Europarlamentar: mâncare din străinătate pentru mieii din România

Загрузка...
Liviu Pop

Pop: ”Vor fi deblocate posturile în învățământ?”

164
(reînnoit 19:23 13.08.2020)
Senatorul social-democrat Liviu Pop, fost ministru al Educației, amintește guvernanților faptul că până la începerea anului școlar mai este fix o lună de zile și susține că, în special acum, Educația are nevoie de finanțare.

BUCUREȘTI, 13 aug – Sputnik. Începerea noului an școlar 2020-2021 devine, tot mai mult, o chestiune de zile, pentru că timpul nu mai are răbdare cu decidenții politici.

Fostul ministru al Educației, senatorul social-democrat Liviu Pop, spune că începe să creadă că actualul Guvern este ”împotriva unei Românii educate”.

Mai mult, Pop atrage atenția că Educația are nevoie, în acest an, mai mult ca oricând, de finanțare, deoarece învățământul românesc nu poate să se descurce cu finanțarea per elev/student păstrând finanțarea din anii anteriori.

Astfel, autoritățile locale au nevoie de sprijin financiar din partea Guvernului, iar unitățile administrativ-teritoriale nu au suficiente fonduri pentru a susține în condiții optime asigurarea substanțelor dezinfectante, a măștilor, a tabletelor cu internet, transportul în siguranță al copiilor, asistența medicală la cabinetele medicale, strictul necesar pentru grupurile sanitare, ș.a.m.d.

”Personalul didactic, didactic auxiliar și nedidactic este insuficient. Vor fi deblocate posturile în învățământ? Da? Nu? Repet, mai avem O lună până la debutul anului şcolar! Este târziu, domnilor! Mult prea târziu!”, a avertizat Pop.

Senatorul a subliniat, de asemenea, că subfinanțarea este problema învățământului românesc.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

164
Tagurile:
Învățământ, Liviu Pop
Tematic
Monica Pop acuză Guvernul: ne prezintă ca ”Proștii unici ai Planetei, popor de psihopați”
Pop: ”Guvernul Orban nu are un plan concret pentru începerea noului an școlar”
Ioan Aurel Pop, despre școala online: ”am constatat ușor ineficiența ei”
Atenție: Dr. Monica Pop propune SOLUȚIA salutară pentru eliminarea testelor COVID greșite!
Pop: ”MEC trebuie să renunțe anul acesta școlar la finanțarea per elev”

Загрузка...
Стыковка международного моста Благовещенск - Хэйхэ

Primul pod feroviar care leagă Rusia și China când va fi pus în funcţiune -VIDEO

0
(reînnoit 19:23 13.08.2020)
Autoritățile din Regiunea Autonomă Evreiască a Rusiei au anunţat când este plănuit să fie pus în funcțiune mult-așteptatul pod feroviar transfrontalier care va lega Rusia și China, peste râul Amur.

BUCUREŞTI, 13 aug – Sputnik. Podul feroviar transfrontalier care va lega Rusia și China, peste râul Amur, este plănuit să fie pus în funcțiune în primul trimestru al anului 2022, au anunţat autoritățile din Regiunea Autonomă Evreiască a Rusiei, potrivit RT.

Structura de 2.209 metri lungime va lega Extremul Orient al Rusiei şi cea mai nordică provincie a Chinei, Heilongjiang. Podul Nizhneleninskoie (Regiunea Autonomă Evreiască) către Tongjiang (provincia Heilongjiang) va fi primul pod feroviar dintre cele două țări. Se aşteaptă că, datorită podului, comerțul bilateral să ajungă la un nivel ridicat.

China a finalizat deja construcția părții sale din structură. În ceea ce privește partea rusească, guvernatorul interimar al regiunii, Rostislav Goldstein, a declarat anterior că „ar fi de preferat să finalizăm toate lucrările la timp, ceea ce înseamnă primul trimestru al anului 2021”.

Construcția podului transfrontalier a început oficial în 2016, după 28 de ani de negocieri. Noul pod și infrastructura asociată vor avea o lungime de 19,9 km. Aproximativ 6,5 km de pod și noduri de cale ferată se vor afla în China, iar restul de 13,5 km se va afla în Rusia, potrivit agenției chineze CNS.

Secțiunea de autostradă a podului peste râul Amur a fost finalizată anul trecut. Acesta va facilita schimburile dintre cele două țări, deoarece ruta va fi cu aproximativ 3.500 km mai scurtă decât înainte. Rusia intenționează să exporte minereu de fier, cărbune, îngrășăminte minerale, cherestea și alte mărfuri prin legătura cu China.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
China, Rusia, pod

Загрузка...