Cutremur devastator în Italia, poză simbol

Un cutremur puternic în România este iminent - documentar

1049
(reînnoit 20:01 01.08.2017)
Un nou documentar, realizat de regizorul Claudiu Mitcu, are ca temă problema iminenţei unui cutremur în România. Filmul îşi propune să tragă un semnal de alarmă, astfel încât autorităţile şi publicul să conştientizeze pericolul real şi să se ia măsuri pentru prevenirea unei catastrofe.

BUCUREŞTI, 1 aug — Sputnik. În documentarul regizat de Claudiu Mitcu vor fi analizate demersurile autorităților responsabile pentru expertizarea clădirilor cu risc seismic, pentru prevenirea unei catastrofe de proporții, pentru diminuarea numărului victimelor și, nu în ultimul rând, pentru o eficientă intervenție a instituțiilor implicate în situații de urgență, potrivit romanialibera.ro.

În acest moment, în București există 356 de clădiri încadrate în clasa I de risc seismic, dintre care 179 reprezintă pericol public. Alte 307 clădiri sunt încadrate în clasa a II-a de risc seismic, iar 1.591 sunt incluse în categorii de urgență, însă nu și într-o clasă de risc seismic corespunzătoare. În ultimii 10 ani, au fost consolidate doar 42 de clădiri încadrate în clasa I de risc seismic.

1049
Tagurile:
documentar, seism, Cutremur, Claudiu Mitcu, București, România
Monica Anisie

Monica Anisie: „Unii vor fi la școală și alții vor urmări cursurile în sistem online”

1271
Monica Anisie a vorbit astăzi despre reluarea procesului de învățământ în toamnă și metoda de desfășurare a cursurilor

BUCUREȘTI, 13 iul - Sputnik. Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a declarat astăzi că școala în acest an nu va începe, cel mai probabil, în regim normal. Ea a precizat că în luarea unor decizii se țin de recomandările Ministerului Sănătății și cel mai bun scenariu „va fi acela în care elevii, unii vor fi la școală și alții vor urmări cursurile în sistem online, urmând să facă rocada în funcție de situația epidemiologică”.

De asemenea, ministrul a spus că se analizează și continuarea procesului de studii online, dacă situația epidemiologică va fi nefastă.

„Luăm în calcul, dacă nu va fi nicio problemă, dar nu cred, unul dintre scenarii era să începem normal, dar nu e cazul de situație normală – sau dacă va fi din ce în ce mai rău mai rău, să continuăm învățarea online”, a anunțat Anisie.

Totodată, există problema nemulțumirii unor elevi de calitatea studiilor online. Iată răspunsul Monicăi Anisiei.

„E adevărat că am avut o perioadă în care a trebuit să ne adaptăm la o situație dificilă. Ne vom adapta, vom realiza cursuri de formare în această perioadă pentru profesori pentru a îmbunătăți ceea ce s-a făcut”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1271
Tagurile:
Monica Anisie

Загрузка...
Muncitori pulverizând dezinfectant pe o stradă din București

Presa din România ”pe surse” se discută reintroducerea stării de urgență!

142
(reînnoit 12:31 13.07.2020)
Numeroase publicații din România au lansat astăzi ”pe surse” informația că la nivelul Guvernului se discută reintroducerea stării de urgență din cauza creșterii numărului de cazuri de coronavirus

BUCUREȘTI, 13 iul - Sputnik, Marius Holdean. Publicații precum Adevărul, Gândul, Capital, dar și mai multe televiziuni, anunță ”pe surse” discuții din interiorul Guvernului privind revenirea la starea de urgență.

La propunerea medicilor, Guvernul Orban analizează reimpunerea stării de urgenţă în zonele în care epidemia a luat amploare, scrie Adevărul citând surse politice. Decizia ar urma să se ia în următoarele cinci zile. O teorie similară lansează și Gândul care spune că următoarele cinci zile vor decide soarta românilor, totul fiind ”o chestiune de zile, nu de săptămâni sau luni”, au precizat sursele respective pentru publicația citată.

Și alte publicații, precum Capital, dar și mai multe televiziuni au anunțat aceleași discuții din interiorul Guvernului, tot pe surse, lansarea acestor informații părând a face parte dintr-un scenariu de pregătire a populației pentru ca anunțul oficial să nu apară din senin. Cum Guvernul Orban este foarte zgârcit în declarații, lansarea informațiilor despre posibilitatea reintroducerii restricțiilor până la nivelul stării de urgență nu avea cum să fie accidentală, mai ales că ”sursele” au fost generoase și au vorbit pe mai multe canale, în așa fel încât știrea să ajungă în toată presa.

Și declarațiile publice ale lui Raed Arafat și Nelu Tătaru indică o preocupare a Guvernului în sensul reintroducerii unor restricții, iar OMS a dat deja semnalul că autoritățile din țările unde numărul cazurilor de coronavirus a crescut din nou ar trebui să introducă noi restricții și că guvernele ar trebui să se pregătească pentru revenirea la carantină.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

142
Tagurile:
COVID-19, coronavirus, România, Stare de urgență
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Marcel Ciolacu și Ludovic Orban

Blatul Ciolacu Orban a ieșit la iveală, s-au făcut de râs! Pupat toți Piața Colonizării!

0
Un ”ping pong” cum zice chiar Ciolacu, între el și Orban – la fel cum a fost la Cameră – unde meciul a început cu scuipați și s-a terminat cu pupături – dar nu în ”Piața Independenței”, ci în cea a colonizării.

BUCUREȘTI, 13 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Spectacol ieftin – astfel poate fi numită soluția aleasă de Marcel Ciolacu pentru finalizarea problemei PSD, partid al cărui electorat dă semnale clare că se opune votării legii carantinei, dar pe care el, liderul interimar, părea de la început că se va supune solicitării prezidențiale.

Pe scurt, după ședința PSD, în care mai mulți lideri județeni au cerut să nu fie votată legea, Ciolacu a obținut ”victoria” și a ieșit în fața presei cu o poveste ridicolă:

”În Senat nu se vor face modificări să cadă legea a CCR, există o abordare graduală în ceea ce privește carantinarea și izolarea - avem toată legislația europeană, adusă de domnul Arafat”, a spus Ciolacu. Deci, ”garanția” lui Ciolacu este… dr. Arafat, aceeași ca și a lui Orban! Arafat, promotorul izolării unice în lume, împotriva căreia manifestă populația!

Marcel Ciolacu a completat spectacolul anunţând că senatorii PSD vor vota legea NUMAI după ce premierul Ludovic Orban şi ministrul Sănătăţii vin în Parlament… pentru a explica prevederile şi de ce înaintat atât de târziu proiectul!...

Adică… un alt circ fără sens, așa cum au fost și recentele moțiuni simple!

Culmea e că aici spectacolul ieftin a fost completat de Orban, care a replicat că el și miniştrii nu au fost invitaţi la dezbaterile din Parlament la legea privind carantina şi izolarea!

Cu mingea ridicată la plasă de Ciolacu, Orban și-a făcut numărul, acuzând PSD de ”tergiversare a adoptării legii” și și-a exprimat disponibilitatea ”de a participa la discuţii ori de câte ori sunt invitaţi sau solicitaţi în mod oficial”.

”Având în vedere afirmațiile false făcute în spațiul public, precizăm faptul că nu a fost înaintată premierului Ludovic Orban, și nici miniștrilor din Cabinet, invitația de a participa la dezbaterile din Parlament pe marginea legii care privește carantina și izolarea”, transmite PNL, menționând că ”atât premierul, cât și miniștrii Sănătății și Justiției, au disponibilitatea de a participa la lucrările Parlamentului ori de câte ori sunt invitați sau solicitați în mod oficial”.

În final, după replica lui Orban, Ciolacu a aruncat-o pe Cazanciuc, președintele interimar al Senatului: ”Preşedintele Senatului, sunt ferm convins că a şi făcut lucrul acesta”, a spus Ciolacu.

Ca să iasă minciuna și mai bine la iveală, reamintim că ieri Robert Cazanciuc a precizat că ”a rugat Guvernul ca până luni să ne dea o notă de fundamentare, așa cum se întâmplă în alte state”.

”Am cerut ministerului Justiţiei să avizeze acest proiect, pentru a arăta dacă actul normativ corespunde legii fundamentale în România şi CEDO. Am cerut aviz şi de la CSM”, a spus Cazanciuc, nemenționând NIMIC despre invitarea premierului sau a miniștrilor.

Dar, evident, Cazanciuc nu va protesta la gogoașa lui Ciolacu, pentru că face parte din „echipa mea” – interimarul PSD preluând și această formulă de la Iohannis.

În concluzie, o făcătură clară, un ”ping pong” cum zice chiar Ciolacu, între el și Ludovic Orban – la fel cum a fost și la Cameră – unde meciul a început cu scuipați și s-a terminat cu pupături – dar nu în ”Piața Independenței”, ci în cea a colonizării.

Cert este un fapt – electoratul PSD cu siguranță va fi dezamăgit, cel PNL urmează, după ce politica Guvernului Orban le va lovi din greu situația financiară. Un exemplu este activul ”Șî eu” – Ștefan Mandachi – cu afacerea pusă pe butuci de politica guvernului pe care, altfel, îl susținuse, la fel cum a susținut minciuna legii și pactului pentru autostrada Moldovei. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Marcel Ciolacu, Ludovic Orban
Tematic
Ciolacu procedează ca Năstase, PROVOCARE pentru Orban și Iohannis – pot să facă la fel?
Cîţu, acuzații șocante: ”Ciolacu, Tăriceanu, Ponta s-au purtat ca niște criminali!”
PSD-Ciolacu dă înapoi în fața lui Orban! Pune batista pe țambal și apelează la… Iohannis!
Chitic îi aruncă în față lui Ciolacu: ”Lasă securismele, ipocrizia și fă ce ai de făcut!”
Dan Chitic, mesaj radical: ”Dezastrul doar noi îl putem opri, Ciolacu va trăda din nou!”
Adrian Năstase îl contrazice pe Ciolacu și demască interesul PNL și manipularea folosită

Загрузка...