Seismograf

Cutremur resimțit în București și Chișinău –cel mai puternic din ultima perioadă

1030
(reînnoit 15:16 01.08.2017)
Sputnik a avut dreptate – e ziua cu cea mai mare activitate seismică. E posibil să apară replici a seismului în următoarele ore

BUCUREȘTI, 1 aug — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Cel mai puternic cutremur al perioadei recente a avut loc acum câteva minute, la ora 13:27:50, a avut magnitudinea 4.6 pe scara Richter, iar epicentrul s-a situat la adâncimea de 96.6 kilometri.

Cutremurul s-a simțit și în București, chiar în clădiri cu mai mai puține etaje — sau la etaje inferioare, dar și la Chișinău. 

Cutremurul s-a produs în zona seismică Vrancea, epicentrul fiind situat în apropierea următoarelor orașe: Nehoiu (19km), Covasna (28km), Întorsura Buzăului (31km), Târgu Secuiesc(43km), Vălenii de Munte (52km) — transmite INFP.

Într-un articol publicat în cursul dimineții, Sputnik atrăgea atenția că este ziua cu cea mai mare activitate seismică  — și că merită atenție. Practic, concentrarea a patru cutremure în 24 de ore nu a dus la disiparea energiei, ci la o acumulare. Este posibil ca acest cutremur, de magnitudine mai mare să ducă la disipare.

De asemenea, sunt de așteptat replici în următoarele ore — desigur, cu magnitudine mai mică. 

Utilizatorii de Android pot fi la curent în regim real cu ultimele activități seismice cu ajutorul aplicațiilor care pot fi găsite în Google Store.

1030
Tagurile:
Android, Aplicație, Acum, cutremur, grade, azi, Seism, București, România

Загрузка...