Seismograf

Două cutremure, unul neobișnuit, în zonă turistică importantă din România

425
(reînnoit 06:58 21.07.2017)
Cutremure de suprafață, unul dintre ele situat într-o zonă importantă turistic și mai puțin obișnuită pentru evenimente seismice

BUCUREȘTI, 21 iul — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Aseară, la ora 17:43:53 a avut loc un cuitremur de suprafață în judetul Prahova, cu epicentrul situat la o adâncime de 4.7kilometri. Cutremurul a avut magnitudinea de numai 2.4 grade pe scara Richter, dar surprinde poziționarea sa geografică.

Epicentrul este situat în munții Baiului, între valea Prahovei și Valea Toftanei, în imediata zonă a localității Secăria. În apropiere sunt cunoscutele orașe Sinaia și Comernic, dar și comunele turistice Teișani și Valea Doftanei. În zona în care s-ar situa epicentrul este o veche carieră de piatră. Coordonatele exacte sunt latidunine 45.2793, longitudine 25.6817.

Cutremur în România, captură ecran
Cutremur în România, captură ecran

Tot ieri, dar în miez de noapte, la 23:25:53 s-a produs un alt cutremur de suprafața, de data aceasta într-o zonă consacrată pentru asemenea fenomene — județul Galați. Cutremurul a avut magnitudinea de 2.7 grade pe scara Richter, epicentrul fiind situat la o adâncime de 5.8 kilometri.

Localizarea transmisă de INFP are coordonatele latitudine 45.5004, longitudine 27.882, epicentrul fiind situat la jumătatea distanței între municipiul Galați și localitatea Pechea.

Cutremur în România, captură ecran
Cutremur în România, captură ecran
425
Tagurile:
Zonă turistică, Cutremure, România

Загрузка...