DAN VOICULESCU

Breaking News: Dan Voiculescu - eliberat din închisoare

211
(reînnoit 15:18 18.07.2017)
Decizia Tribunalului este definitivă - au fost respinse toate obiecțiile DNA

BUCUREȘTI, 18 iul — Sputnik, D. Dragoș. Tribunalul București a admis acum puțin timp cererea de eliberare condiționată a politicianului, omului de afaceri, profesorului universitar (ASE București) și mogului de presă Dan Voiculescu. Decizia este definitivă.

Dan Voiculescu are 71 de ani, a stat aproape 3 ani în închisoare. A fost condamnat la 10 ani de închisoare pe 8 august 2014, Curtea de Apel București pronunțând atunci sentința finală în dosarul "ICA", în care au mai fost condamnate și alte personalități, printre care și cunoscutul specialist în industria alementară, prof. Gheorghe Mencinicopschi, la acea vreme director general al ICA (Institutul de Cercetări Alimentare).

DNA contestase sentința de eliberare, aducând în discuție mai multe considerente. Procurorul s-a referit la cele 330 de zile acordate pentru lucrările redactate în penitenciar, dar și la referatul Comisiei de la Penitenciarul Rahova, care nu este favorabil eliberării condiționate a magnatului. Un alt motiv al contestației a fost acela că Voiculescu nu a achitat prejudiciul din dosar — 60 milioane de euro — și nici chiar cheltuielile judiciare, după cum a declarat procurorul DNA.

În prezent, Dan Voiculescu este internat la Spitalul Universitar de Urgență București, unde urmează să fie supus unei intervenții chirurgicale în urma unei ocluzii intestinale.

Decizia Tribunalului urmează să ajungă la Penitenciarul Rahova, unede urmează să se facă imediat formalitățile de eliberare.

211
Tagurile:
Închisoare, Eliberat, Dan Voiculescu, România

Загрузка...