Сейсмограф

Cel mai puternic cutremur al ultimei perioade în România

2015
Un cutremur cu magnitudine apreciabilă pentru România, zonă seismică de interferență, survine după o pauză a seismelor evidențiate

BUCUREȘTI, 13 iul — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Un cutremur cu o magnitudine peste nivelul celor înregistrate în ultimele două săptămâni de Insitututul Național de Cercetare — Dezvoltare pentru Fizica Pământului s-a produs azi noapte în nordul județului Buzău.

Chiar dacă această zonă ne-a obișnuit în ultima perioadă cu o activitate seismică peste nivelul celor din alte regiuni din țară, de data aceasta vorbim de o magnitudine de 3.6 grade pe scara Richter.

Epicentrul cutremurului s-a situat la o adâncime de 142,9 kilometri, deci la o cotă mai joasă decât cele din ultimele două săptămâni.

Geografic, epicentrul s-a situat în zona seismică Vrancea, în nordul județului Buzău, la o distanță de 29 de kilometri de Nehoiu, 42 de km de Covasna și 51 de Întorsura Buzăului.

Coordonatele epicentrului sunt latitudine 45.6224, longitudine 26.4905, localitățile cele mai apropiate fiind Varlaam și Vintileasca.

Este posibil să se înregistreze replici ale seismului în următoarele ore.

Epicentrulcutremurului
© Photo : Captură ecran
Epicentrulcutremurului
2015
Tagurile:
cutremur, România
Tematic
Un nou cutremur care ține o zonă în atenție
Două cutremure, eveniment dincolo de normalul seismic din România
Cutremur cu magnitudinea 6,5. Va urma o alertă de tsunami?
Cel mai puternic și neobișnuit cutremur din ultima perioadă

Загрузка...