Odesa

La Zatoka pericolul infecțiilor este sporit, avertizează experții ucraineni

1491
(reînnoit 15:28 10.07.2017)
Experții din Ucraina avertizează că persopanele care aleg să se odihnească pe plaja de la Zatoka ar putea să se confrunte cu probleme de sănătate

CHIȘINĂU, 10 iul — Sputnik. Scăldatul în zona balneară Zatoka din Ucraina, care este foarte populară printre moldoveni datorită distanței mici și prețurilor accesibile, ar putea fi periculos din cauza depășirii normelor bacteorologice. La o astfel de concluzie au ajuns acum câteva zile experții organizației de cercetare sanitaro-igienică a laboratorului regional din Odesa.

Aceeași situație a fost înregistrată la stațiunea Solnecinoe din raionul Belgorod-Dnestrovsk, precum și în zona Limanului.

„Este categoric interzis să înghițim apa sau să clătim gâtul. Nu recomandăm scăldatul după ploile puternice, când noroiul și praful se scurg în mare. Trebuie să așteptăm cel puțin trei zile. Desigur, e interzis să cumpărați produse alimentare direct pe plajă”, a explicat angajata instituției, Elena Varețkaia.

În linii mari, scăldatul nu este periculos, însă persoanele venite la odihnă trebuie să respecte regulile de igienă personală pentru a evita problemle de sănătate.

În același timp, potrivit rezultatelor analizelor, cea mai prielnică zonă de scăldat este în Odesa, unde pericolul de infectare este mult mai mic.

1491
Tagurile:
Analize, Bacterii, Mare, Pericol, Infecție, Zatoka, Ucraina
Tematic
Zatoka șochează moldovenii - automobilele nu mai erau, banii și actele - furate
Cine sunt persoanele care au ocupat primăria Zatoka
Atac armat la Zatoka: Mai multe instituții de stat au fost ocupate

Загрузка...