Сейсмограф

Un nou cutremur care ține o zonă în atenție

723
O altă mișcare seismică într-un areal geografic care a dat o interesantă suită de cutremure cu epicentre situate la diferite adâncimi

BUCUREȘTI, 10 iul — Sputnik. Ultima perioadă a însemnat o suită de mișcări seismice în județul Buzău și în zonele limitrofe. Au fost atât cutremure de adâncime, cât și de suprafață. Dacă cele de adâncime m-au surprins ultima dată, producându-se două unul după altul, la interval foarte scurt și având epicenterele la distanță mică, săptămâna s-a încheiat cu un alt cutremur, de data aceasta la mică adâncime.

Astfel, duminică, 9 iulie, la ora 00:21:14, s-a produs un nou cutremur în arealul geografic al localității buzoiene Ghergheasca, în aceeași zonă de lacuri (Amara, Bălăceni, Ghergheasca) unde se produsese un alt cutremur de mică adâncine acum 4 zile.

Atunci, cutremurul fusese de 3 grade pe scara Richter, iar epicentrul fusese la 11 kilometri adâncime, cel de ieri a avut magnitudinea de 2.5 și epicentrul la 13.9 km, după estimările INFP. Localizarea a dat coordonatele — latitudine 45.258; longitudine 27.2082.

723
Tagurile:
cutremur
Tematic
Două cutremure, eveniment dincolo de normalul seismic din România
Cel mai puternic și neobișnuit cutremur din ultima perioadă
Patru cutremure într-un interval scurt, epicentre în zone distanțate al țării
Cutremur neobișnuit în această dimineață
Încă un cutremur, chiar la început de lună

Загрузка...