Reținere, poză simbol

BREAKING: Românul intrat în ISIS. Pregătea un atentat terorist în România

5631
(reînnoit 12:04 29.06.2017)
Un bărbat de 39 de ani din Piteşti s-a alăturat mișcării jihadiste Statul Islamic (ISIS) și plănuia să organizeze un atentat terorist la o bază militară din România.

BUCUREȘTI, 29 iun — Sputnik. Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Piteşti şi procurorii DIICOT Piteşti au desfășurat joi dimineață 3 percheziții domiciliare pe raza județului Argeș, pentru prinderea unui bărbat bănuit de săvârșirea de infracțiuni de terorism.

Potrivit unui comunicat al Serviciul Român de Informații, s-au întreprins măsuri specifice de documentare informativă a cetățeanului român, în vârstă de 39 de ani, suspect de terorism. Românul zis "Ibrahim" a intrat în atenția SRI în anul 2015. Acesta prezenta indicatori specifici unei persoane aflate într-o etapă avansată a procesului de autoradicalizare.

Potrivit SRI, românul s-a manifestat prin activități de propagandă teroristă derulate în mediul online în favoarea organizației teroriste ISIS la care acesta și-a declarat adeziunea. Suspectul și-a exprimat în repetate rânduri intenția de a se deplasa în Siria pentru a se alătura organizației teroriste ISIS.

Bărbatul se numeşte Ionuţ Cătălin Bălan, este căsătorit şi are un copil.

Bărbatul s-a radicalizat timp de mai mulți ani în Franța unde a dezvoltat legături cu membrii ISIS. Ionuţ Cătălin Bălan ar fi avut legături cu teroriștii care au revendicat atentatele de la Paris.

În România, cetățeanul a desfășurat acțiuni de documentare detaliată asupra unui obiectiv militar de pe teritoriul României cu scopul declarat de a contribui la organizarea unui atentat terorist la acea bază.

5631
Tagurile:
român, terorist, SRI
Tematic
Iranul avertizează Statul Islamic (ISIS)
Armata Rusă a împiedicat un atac ISIS în Deir ez-Zor, eliminând 180 de teroriști
Teroriștii ISIS părăsesc orașul Raqqa din Siria. Încă o victorie a Armatei Ruse
Coincidențe ciudate! Penetrează ISIS poliția din țările Europei occidentale?
Serviciile secrete turcești: ISIS ar putea ataca flota navală rusă

Загрузка...