Retromobile

Clubul retromobil din Moldova o punte între România și Rusia

89
(reînnoit 13:34 26.06.2017)
Clubul retromobil din Moldova devine o punte între România și Rusia, fapt recunoscut la nivel internațional

CHIȘINĂU, 26 iun – Sputnik. Reprezentanții Moldovei participă la festivalul internațional de retromobile, Concurs de Eleganță din România, organizat la castelul Peleș, în apropiere de orașul Sinaia, a declarat pentru Sputnik președintele clubului Retro Auto Tuning, Vladislav Dumanov.

Potrivit lui, festivalul se desfășoară la Sinaia începând cu anul 1935, iar regele României, Mihai I, este un mare amator de automobile retro. Iată de, ce fostul monarh a propus desfășurarea acestui eveniment anume la castelul Peleș, care a revenit în proprietatea familiei regale în anul 2006. Anume aici a locuit familia regală până la abdicarea regelui Mihai.

"Participanții și oaspeții festivalului, inclus reprezentanții familiei regale a României, s-au mutat în hotelul Ralas din Sinaia, iar toate evenimentele festivalului au loc la Peleș, a menționat Dumanov.

El a mai adăugat că în fiecare an la festival participă tot mai mulți oaspeți din diverse țări.

Potrivit președintelui clubului retromobil din România, Bogdan Coconoiu, faptul că la festival au venit restauratorii și proprietarii automobilelor vechi din Republica Moldova e un mare noroc.

Coconoiu a menționat că automobilele din Moldova sunt restaurate foarte bine și și-a exprimat speranța că clubul retromobil din Moldova va contribui la dezvoltarea festivalului, invitându-și prietenii din Rusia, Belarus, Kazahstan și Ucraina.

 • Ретро-автомобиль
  Ретро-автомобиль
  © Photo : Владислав Думанов
 • Ретро-автомобиль
  Ретро-автомобиль
  © Photo : Владислав Думанов
 • Председатель клуба Ретро Авто Тюнинг Владислав Думанов и вице-президент Патрональной федерации Румынии Георге Фодоряну
  Председатель клуба "Ретро Авто Тюнинг" Владислав Думанов и вице-президент Патрональной федерации Румынии Георге Фодоряну
  © Photo : Владислав Думанов
 • Ретро-автомобиль
  Ретро-автомобиль
  © Photo : Владислав Думанов
 • Официальная церемония ретро-фестиваля в Синае
  Официальная церемония ретро-фестиваля в Синае
  © Photo : Владислав Думанов
1 / 5
© Photo : Владислав Думанов
Ретро-автомобиль

“Suntem convinși că vom putea invita colegi din Est cu ajutorul amatorilor de automobile retro din Moldova”, a subliniat Coconoiu.

Vicepreședintele Federației Patronatelor din turismul românesc, Gheorghe Fodoreanu, a lansat pe internet o invitație adresată amatorilor de automobile retro din Rusia ca aceștia să viziteze România.

“Sunt convins că nu veți fi dezamăgiți”, a menționat Fodoreanu.

89
Tagurile:
retromobile, Automobile retro, Familia Regala, Festival, Peleș, Sinaia, România
Тема:
Relațiile româno-ruse (294)
București

S-a decis - Guvernul va aproba noi măsuri de relaxare aplicabile de la 1 iulie

308
Noile măsuri de relaxare vor fi aprobate mâine, cu aplicare de la 1 iulie, a anunțat premierul Florin Cîțu. Dispar măștile?

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. Toată România este ”verde”, iar în această situație Guvernul va aproba joi noi măsuri de relaxare.

Aceste noi măsuri vor fi aplicabile de la 1 iulie, a declarat primul ministru Florin Cîţu la TVR1.

”Noi am prezentat deja aceste măsuri în Hotărârea CNSU, vreau doar să readuc aminte, pentru că am fost prin ţară şi este o întrebare despre târguri şi talciocuri şi aşa mai departe: se redeschid de la 1 iulie, bineînţeles, în funcţie de normele de securitate, de siguranţă, dar se redeschid toate de la 1 iulie”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul României a precizat că ”decizia o vom lua joi în şedinţa de guvern”.

O chestiune care rămâne în suspans este portul măștilor la interior. ”Încă nu am primit propuneri în acest sens”, a spus premierul.

”Nu am primit încă o propunere, dacă primesc o propunere şi este bine fundamentată, nu aş avea o problemă cu acest lucru”, a declarat Cîțu, punctând – ”Până la urmă, dacă sunt vaccinate toate persoanele într-un birou, este normal să aibă nişte beneficii dacă s-au vaccinat”.
308
Tagurile:
CNSU, Guvern, Florin Cîţu, România, COVID-19, Restricții, Relaxare

Загрузка...
Vaccinul Sputnik V

Expert: Sputnik V protejează cel puțin o jumătate de an

55
(reînnoit 17:17 22.06.2021)
Vaccinul rusesc Sputnik V oferă o imunitate sigură pentru cel puțin o perioadă de o jumătate de an, a declarat expertul Centrului Gamaleia, Vladimir Gușin.

BUCUREȘTI, 22 iun – Sputnik. Vaccinul Sputnik V oferă o protecție împotriva coronavirusului pentru șase luni, a declarat șeful Laboratorului mecanismelor de variabilitate a populației microorganismelor patogene a Centrului Gamaleia, Vladimir Gușin.

“Dispunem de suficiente date care arată că în decurs de jumătate de an imunitatea la sigur se menține, iar pentru a o actualiza către o nouă ascensiune epidemiologică, e nevoie de o revaccinare”, a declarat expertul într-un interviu oferit canalului YouTube Soloviov LIVE.

Mai devreme, ministrul Sănătății, Mihail Murașko, a declarat că Ministerul Sănătății a elaborate anumite abordări pentru revaccinarea populației de coronavirus: în perioada de vârf, fiecare șase luni, în celelalte perioade – odată pe an.

Vaccinul poate fi administrat în toate regiunile Rusiei. În august 2020, Ministerul Sănătății a înregistrat primul vaccin din lume împotriva COVID-19, dezvoltat de Centrul Gamaleia. Preparatul a primit numele de “Sputnik V”.

Ulterior a apărut vaccinurile EpiVacCorona, a centrului Vector și CoviVac, creat de Centrul Ciumakov al Academiei de Științe. La începutul lui mai a fost înregistrat cel de-al patrulea vaccin – Sputnik Light.

55
Tagurile:
vaccin, Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Autorizarea din partea UE a vaccinului rusesc Sputnik V, amânată cu câteva luni
Un nou lot de vaccin "Sputnik V", adus cu avionul la Chișinău
Gamaleia: Sputnik V poate proteja de toate tulpinele cunoscute

Загрузка...
Vladimir Putin

Rusia nu-și dictează niciodată voința altor state - Putin

35
Rusia nu-și dictează niciodată voința altor state, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin, în cadrul Conferinței de la Moscova privind securitatea internațională.

Rusia nu-și dictează niciodată voința altor state, este gata să participe pe picior de egalitate la rezolvarea problemelor globale și regionale folosind metode politice și diplomatice, a declarat președintele rus Vladimir Putin.

"Nu dictăm niciodată voința noastră altor țări. Suntem pregătiți pe picior de egalitate, folosind metode politice și diplomatice, să participăm la rezolvarea problemelor globale și regionale, să extindem cooperarea creativă cu toate țările", a spus Putin în mesajul său de salut către participanții la ca de-a IX-a Conferință de la Moscova privind securitatea internațională.

Conferința are loc la Moscova în perioada 22-24 iunie. Este un forum anual care reunește reprezentanți ai ministerelor apărării, organizațiilor internaționale și experți neguvernamentali în căutarea de răspunsuri la întrebări cheie de securitate la nivel mondial.

35
Tagurile:
Rusia, Vladimir Putin

Загрузка...