Retromobile

Clubul retromobil din Moldova o punte între România și Rusia

76
(reînnoit 13:34 26.06.2017)
Clubul retromobil din Moldova devine o punte între România și Rusia, fapt recunoscut la nivel internațional

CHIȘINĂU, 26 iun – Sputnik. Reprezentanții Moldovei participă la festivalul internațional de retromobile, Concurs de Eleganță din România, organizat la castelul Peleș, în apropiere de orașul Sinaia, a declarat pentru Sputnik președintele clubului Retro Auto Tuning, Vladislav Dumanov.

Potrivit lui, festivalul se desfășoară la Sinaia începând cu anul 1935, iar regele României, Mihai I, este un mare amator de automobile retro. Iată de, ce fostul monarh a propus desfășurarea acestui eveniment anume la castelul Peleș, care a revenit în proprietatea familiei regale în anul 2006. Anume aici a locuit familia regală până la abdicarea regelui Mihai.

"Participanții și oaspeții festivalului, inclus reprezentanții familiei regale a României, s-au mutat în hotelul Ralas din Sinaia, iar toate evenimentele festivalului au loc la Peleș, a menționat Dumanov.

El a mai adăugat că în fiecare an la festival participă tot mai mulți oaspeți din diverse țări.

Potrivit președintelui clubului retromobil din România, Bogdan Coconoiu, faptul că la festival au venit restauratorii și proprietarii automobilelor vechi din Republica Moldova e un mare noroc.

Coconoiu a menționat că automobilele din Moldova sunt restaurate foarte bine și și-a exprimat speranța că clubul retromobil din Moldova va contribui la dezvoltarea festivalului, invitându-și prietenii din Rusia, Belarus, Kazahstan și Ucraina.

 • Ретро-автомобиль
  Ретро-автомобиль
  © Photo : Владислав Думанов
 • Ретро-автомобиль
  Ретро-автомобиль
  © Photo : Владислав Думанов
 • Председатель клуба Ретро Авто Тюнинг Владислав Думанов и вице-президент Патрональной федерации Румынии Георге Фодоряну
  Председатель клуба "Ретро Авто Тюнинг" Владислав Думанов и вице-президент Патрональной федерации Румынии Георге Фодоряну
  © Photo : Владислав Думанов
 • Ретро-автомобиль
  Ретро-автомобиль
  © Photo : Владислав Думанов
 • Официальная церемония ретро-фестиваля в Синае
  Официальная церемония ретро-фестиваля в Синае
  © Photo : Владислав Думанов
1 / 5
© Photo : Владислав Думанов
Ретро-автомобиль

“Suntem convinși că vom putea invita colegi din Est cu ajutorul amatorilor de automobile retro din Moldova”, a subliniat Coconoiu.

Vicepreședintele Federației Patronatelor din turismul românesc, Gheorghe Fodoreanu, a lansat pe internet o invitație adresată amatorilor de automobile retro din Rusia ca aceștia să viziteze România.

“Sunt convins că nu veți fi dezamăgiți”, a menționat Fodoreanu.

76
Tagurile:
retromobile, Automobile retro, Familia Regala, Festival, Peleș, Sinaia, România
Тема:
Relațiile româno-ruse (225)

Загрузка...