Bancomate

S-a întors roata istoriei: Hoții români i-au invadat pe mongoli

360
(reînnoit 17:58 13.06.2017)
Autoritățile din Mongolia sunt îngrijorate de creșterea numărului de escroci români, care operează în această țară

BUCUREȘTI, 13 iun — Sputnik. Escrocii și hoții români au invadat Mongolia, țară pe care o folosesc pentru tot felul de furturi. Autoritățile din Mongolia sunt alarmate de cazurile de fraude bancare și escrocherii prin intermediul bancomatelor, săvârșite de unii români aflați în această țară, transmite portalul asiarussia.ru.

Bancomat
© Sputnik / Владимир Трефилов

Potrivit portalului, poliția mongolă l-a reținut recent pe românul L.A., în vârstă de 35 de ani, care se ocupa cu fapte de escrocherie în domeniul creditării. Acesta a sosit în capitala Mongoliei, Ulan-Bator, pe 28 mai, iar în perioada 29 mai-8 iunie a înregistrat credite false și a realizat mai multe tranzacții prin intermediul bancomatelor. În cele din urmă, acesta a fost reținut de colaboratorii direcției pentru combaterea crimelor economice ale poliției mongole.

Anterior, în luna martie, a fost arestat un alt cetățean român, Mihail Florin, în vârstă de 34 de ani, care a comis ilegalități similare. Acesta a utilizat o bază de date a unor site-uri web, ce conțineau informații personale ale unor cetățeni britanici, pe care le-a utilizat pentru perfectarea unor carduri de credit, utilizate pentru diverse tranzacții prin intermediul bancomatelor.

Potrivit sursei citate, escrocii care operează conform acestor scheme, publică periodic anunțuri pe portalurile locale sau expediază spam-uri pe e-mail sau la telefoanele mobile și le propun localnicilor să-și vândă cardul bancar (cu tot cu codul PIN și cartelă SIM) pentru o sumă semnificativă. Ulterior, cardurile sunt utilizate pentru transferarea banilor de pe cardurile occidentalilor.

360
Tagurile:
Bancomate, Credite, Furt, Escrocherie, Români, Mongolia
Tematic
Poliția română a salvat cardurile bancare ale cetățenilor ruși
Bancomate din Taiwan jefuite de hoți români, moldoveni și ruși
Bancomatele din Israel, prădate de hoții din România și Republica Moldova
NEWS ALERT: Noi metode de spargere a bancomatelor

Загрузка...