Justiție, ședință de judecată

Dosarul celui mai mare furt din magazin: Iată ce pedeapsă au primit hoții

104
(reînnoit 16:39 01.06.2017)
În dosarul celui mai tare furt din Iaşi din ultimii ani hoţii care au furat electronice de peste 600.000 de lei de la Altex vor plăti prejudiciul în rate ce vor dura până la 10 ani.

BUCUREȘTI, 1 iun — Sputnik. Dan Trăistiuţă, Marius Măcăşoi, Valentin Panait şi Daniel Florin Stăiculescu sunt autorii jafului de la Altex, dosar care a fost finalizat de judecătorii ieşeni, scrie Ziarul de Iași.

Magistraţii ieşeni i-au condamnat pe aceştia la pedepse aparent mici, cuprinse între 3 ani şi 8 luni şi 4 ani de închisoare. Trăistiuţă, Măc㬺oi şi Stăiculescu au fost şi eliberaţi din arest preventiv, fiind în prezent în arest la domiciliu, urmând ca perioada de „detenţie" de acasă să fie scăzută atunci când pedeapsa va rămâne definitivă.

„Subsemnatul Măcăşoi Cristian Marius în calitate de inculpat îmi iau angajamentul de a plăti suma de 111.594,50 lei Societăţii Generali România", se arată în angajamentul semnat de hoţ.

Acesta a plătit deja 10.000 de euro şi va plăti restul în rate de câte 150 de euro pe lună, începând cu luna ianuarie. În cazul lui Trăistiuţă, ju¬decătorii au dispus punerea sub sechestru a unei maşini Voskwagen Touareg şi a unei alte mașini Voskwagen Golf. Cel de-al patrulea hoţ nu a fost încă prins.

Cei patru hoți au o relaţie de prietenie de aproximativ doi ani, ei stabilind să spargă un magazin din Iaşi în luna noiembrie 2015.

Poliţiştii au cerut reprezentanţilor magazinului să le pună la dispoziţie facturile aferente bunurilor furate, precum şi imaginile de pe camerele de supraveghere.

În total, cei 4 au sustras 87 de laptopuri şi 190 de telefoane inteligente.

104
Tagurile:
judecător, dosar
Tematic
Jaful secolului. A fost furată medalia de 100 kg aur pur
Tânăr român împușcat mortal în Londra, în timpul unui presupus jaf
București

S-a decis - Guvernul va aproba noi măsuri de relaxare aplicabile de la 1 iulie

90
Noile măsuri de relaxare vor fi aprobate mâine, cu aplicare de la 1 iulie, a anunțat premierul Florin Cîțu. Dispar măștile?

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. Toată România este ”verde”, iar în această situație Guvernul va aproba joi noi măsuri de relaxare.

Aceste noi măsuri vor fi aplicabile de la 1 iulie, a declarat primul ministru Florin Cîţu la TVR1.

”Noi am prezentat deja aceste măsuri în Hotărârea CNSU, vreau doar să readuc aminte, pentru că am fost prin ţară şi este o întrebare despre târguri şi talciocuri şi aşa mai departe: se redeschid de la 1 iulie, bineînţeles, în funcţie de normele de securitate, de siguranţă, dar se redeschid toate de la 1 iulie”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul României a precizat că ”decizia o vom lua joi în şedinţa de guvern”.

O chestiune care rămâne în suspans este portul măștilor la interior. ”Încă nu am primit propuneri în acest sens”, a spus premierul.

”Nu am primit încă o propunere, dacă primesc o propunere şi este bine fundamentată, nu aş avea o problemă cu acest lucru”, a declarat Cîțu, punctând – ”Până la urmă, dacă sunt vaccinate toate persoanele într-un birou, este normal să aibă nişte beneficii dacă s-au vaccinat”.
90
Tagurile:
CNSU, Guvern, Florin Cîţu, România, COVID-19, Restricții, Relaxare

Загрузка...
Vaccinul Sputnik V

Expert: Sputnik V protejează cel puțin o jumătate de an

47
(reînnoit 17:17 22.06.2021)
Vaccinul rusesc Sputnik V oferă o imunitate sigură pentru cel puțin o perioadă de o jumătate de an, a declarat expertul Centrului Gamaleia, Vladimir Gușin.

BUCUREȘTI, 22 iun – Sputnik. Vaccinul Sputnik V oferă o protecție împotriva coronavirusului pentru șase luni, a declarat șeful Laboratorului mecanismelor de variabilitate a populației microorganismelor patogene a Centrului Gamaleia, Vladimir Gușin.

“Dispunem de suficiente date care arată că în decurs de jumătate de an imunitatea la sigur se menține, iar pentru a o actualiza către o nouă ascensiune epidemiologică, e nevoie de o revaccinare”, a declarat expertul într-un interviu oferit canalului YouTube Soloviov LIVE.

Mai devreme, ministrul Sănătății, Mihail Murașko, a declarat că Ministerul Sănătății a elaborate anumite abordări pentru revaccinarea populației de coronavirus: în perioada de vârf, fiecare șase luni, în celelalte perioade – odată pe an.

Vaccinul poate fi administrat în toate regiunile Rusiei. În august 2020, Ministerul Sănătății a înregistrat primul vaccin din lume împotriva COVID-19, dezvoltat de Centrul Gamaleia. Preparatul a primit numele de “Sputnik V”.

Ulterior a apărut vaccinurile EpiVacCorona, a centrului Vector și CoviVac, creat de Centrul Ciumakov al Academiei de Științe. La începutul lui mai a fost înregistrat cel de-al patrulea vaccin – Sputnik Light.

47
Tagurile:
vaccin, Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Autorizarea din partea UE a vaccinului rusesc Sputnik V, amânată cu câteva luni
Un nou lot de vaccin "Sputnik V", adus cu avionul la Chișinău
Gamaleia: Sputnik V poate proteja de toate tulpinele cunoscute

Загрузка...
Drapelul Iranului

Iranul nu se teme de SUA refuză o întâlnire cu Biden!

0
(reînnoit 07:43 23.06.2021)
Alegerile din Iran au fost criticate de SUA – iar Teheranul răspunde dur acuzațiilor Washingtonului, acuzând imixtiunile americane! Noul președinte e intransigent!

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. După cum s-a anunțat, în urma alegerilor prezidențiale din Iran, șeful autorităţii judiciare, Seyyed Ebrahim Rais al-Sadati, a obţinut 61,95% din voturi și a fost declarat câștigător.

Prezența la vot a fost relativ redusă - 48,8% dintre alegători, potrivit datelor oficiale, în condițiile în care unii competitori au fost descalificați.

Imediat după anunţarea rezultatelor, Departamentul de Stat al SUA a făcut o declarație prin care își exprimă regretul că ”iranienii au fost privaţi de dreptul lor de a-şi alege proprii lideri prin intermediul unui proces electoral liber şi echitabil”.

La rândul său, Teheranul nu a rămas dator, ci a acuzat SUA de ”ingerinţă în afacerile interne ale Iranului”, declarația Departamentului de Stat fiind un exemplu în acest sens.

”Condamnăm această declarație, Guvernul american nu este bine plasat pentru a comenta procesul electoral din Iran sau din orice altă ţară”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Ali Rabii.

La rândul său, Seyyed Ebrahim Rais al-Sadati, considerat un ”ultraconservator” a declarat că ”NU va permite negocieri pentru distracţie privind dosarul nuclear”.

De asemenea, Ebrahim Rais, care va prelua funcția prezidențială în luna august, a refuzat o eventuală întâlnire cu preşedintele american Joe Biden – semn că Iranul nu se teme de SUA, dar și că în Orient nu va fi liniște în condițiile în care democrații americani sunt partizanii implicării externe.

0
Tagurile:
Joe Biden, SUA, Iran

Загрузка...