Maternitate, naștere

Bacterie periculoasă la o maternitate deschisă recent

174
La o maternitate care a fost inaugurată în urmă cu aproape două săptămâni a fost detectată o bacterie periculoasă, după nişte controale efectuate de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică

BUCUREŞTI, 31 mai — Sputnik. În urma unor probe prelevate de pe suprafaţa mobilierului din maternitatea din Fălticeni, inaugurată recent, s-a detectat prezenţa bacteriilor coliforme, a anunţat Direcţia de Sănătate Publică Suceava. 

La Maternitatea a izbucnit un scandal după ce o echipă de jurnalişti a filmat cum mobilierul şi incubatoarele Maternităţii au fost transportate cu un tractor folosit la serviciile de salubritate. 

În urma detectării bacteriei periculoase, managerului Spitalului Municipal Fălticeni, dr. Vlad Morariu, i s-a solicitat să fie repetată procedura de dezinfecţie cu alte produse biocide, după care să fie recoltate din nou probe.

„Din buletinul de analize reiese că două probe sunt necorespunzătoare, indicându-se prezenţa bacteriilor coliforme. Conducerea DSP a recomandat reluarea lucrărilor de dezinfecţie, folosindu-se un alt produs biocid, după care se vor recolta alte probe", a declarat şi Bianca Bighiu, purtător de cuvânt în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, citată de Obiectiv de Suceava. 

Potrivit managerului Spitalului Municipal Fălticeni, la noua maternitate din Fălticeni a fost recoltate, până în prezent, aproximativ 100 de probe.

174
Tagurile:
Direcţia de Sănătate Publică, Bacterie, Sănătate, Maternitate, România
Tematic
Alertă: limba "romani" - a devenit oficială în spitale și alte instituții
Șoc! Atac cu cuțitul într-un spital din Capitală
Mărturiile unei tinere de la noi: Cum să naști într-un spital din Marea Britanie

Загрузка...