Britain's Prince Charles

Prințul Charles explică de ce vine des în România și ce crede despre români

654
Luni, Prințul Charles a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Babes-Bolyai din Cluj, în semn de recunoaștere față de contribuția acestuia la valorificarea patrimoniului cultural românesc, dar și a întăririi relațiilor dintre România și Regatul Unit.

BUCUREȘTI, 30 mai — Sputnik. Prințul Charles a fost întrebat de ce vine atât de des în România și ce face ca acest loc să fie atât de special, potrivit NapocaNews.

„Voi, prietenii mei români, patrimoniul vostru cultural și natural, tradițiile voastre, dar și capacitatea voastră de inovare și schimbare. Tot ceea ce reprezentați voi după secole întregi de istorie — identitatea voastră și întregul vostru potențial. Toată energia pe care o puteți pune în mișcare pentru a schimba ceva", a declarat Charles cu ocazia discursului rostit în cadrul ceremoniei.

Prințul Charles a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Babes-Bolyai din Cluj, în semn de recunoaștere față de contribuția acestuia la valorificarea patrimoniului cultural românesc, dar și a întăririi relațiilor dintre România și Regatul Unit.

Distincția i-a fost acordată în urma votului din data de 8 mai 2017 al Senatului UBB. Prințul Charles este cunoscut pentru contribuția sa la promovarea valorilor istorice multiculturale, precum și la cunoașterea mediului spiritual și natural românesc peste hotare.

654
Tagurile:
prințul Charles, România
Tematic
Principesa Margareta și strategia vizitei prințului Charles
Prințul Charles este creștin-ortodox? Vrea să fie Regele României?
Decorarea prințului Charles - mutare strategică a lui Klaus Iohannis

Загрузка...