Hackeri și atacuri cibernetice

Luni dimineața românii vor regreta nu au știut asta - anunțul șoc al Europol

4869
Luni dimineața, pe 15 mai 2017, ar putea să urmeze un val masiv de atacuri, iar numărul victimelor ar putea să crească cu sutele de mii

BUCUREȘTI, 14 mai — Sputnik. Șeful Europol, Rob Wainwright, a decalat că luni dimineață ar putea să continue seria de atacuri cibernetice de proporții asupra compiuterelor în toată lumea.

„La ora actuală ne confruntăm cu un pericol în creștere. Numărul victimelor devine tot mai mare, ne îngrijorează faptul cu cât va crește și mai mult numărul lor atunci când oamenii vor veni la lucru luni dimineața și își vor deschide compiuterele", a declarat Wainwright.

Creatorii de programe antivirus au bătut alarma vineri în legătură cu un atac hacker masiv, care s-a răspândit în toată lumea. În acest atac a fost folosit virusul WanaCrypt0r 2.0. Pe ecranele compiuterelor infectate apare un anunț despre faptul că datele sunt blocate și utilizatorului i se cere să transfere în contul infractorilor 300 de dolari în Bitcoin.

Până acum virusul a paralizat activitatea a circa 50 de spitale în Marea Britanie.

Potrivit șefului Interpol până acum au avut de suferit peste 200 de mii de utilizatori din cel puțin 150 de țări, între care companii și corporații mari. Wainwright este îngrijorat în special de soarta rețelelor de compiutere din sistemul de sănătate în mai multe țări.

El a mai precizat că majoritatea utilizatorilor au refuzat să transfere banii estorcați.

Anterior a devenit cunoscut faptul că hackerii au folosit un program distructiv modificat al Agenției pentru Securitate Națională a SUA. Publicația Financial Times, care citează declarațiile unor analiști din domeniul securității cibernetice, a anunțat că un instrument al serviciilor secrete americane, cunoscut ca „eternal blue" (albăstrimea nesecată), a fost compatibilizat cu „programul-estorcator" WannaCry.

4869
Tagurile:
atacuri cibernetice, Europol, virus, Pericol, Avertisment, Români, Europol, CIA, Europa, Rusia, SUA, România
Tematic
Sistemele informatice, virusate prin intermediul site-urilor porno
Atac cibernetic. Celebru ofițer român: "Plată de polițe între SRI și SIE!"
Atac cibernetic la Dacia - producția a fost oprită
Guccifer: Acuzațiile aduse rușilor de americani, un război cibernetic fals
Intel pregăteşte atacuri cibernetice asupra sistemul financiar din Rusia
Vaccin, imagine simbol

Vaccin antigripal: Cine trebuie se vaccineze

22
Direcțiile de Sănătate Publică au început deja distribuția vaccinului antigripal în România. Ce trebuie să știți despre vaccinul antigripal și dacă are efecte adverse.

BUCUREȘTI, 22 sept – Sputnik. Sezonul rece vine ”la pachet” cu gripa și virozele respiratorii, de aceea este bine să luăm măsuri din timp, ca să evităm îmbolnăvirile.

Iar una dintre cele mai la îndemână metode de prevenire a îmbolnăvirii este vaccinarea antigripală.

În țară deja au fost distribuite primele doze cu vaccin antigripal. În urmă cu o săptămână, Sandra Alexiu, președintele Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, declara că primele 300.000 de doze de vaccin antigripal ar trebui să ajungă, astăzi, la Direcțiile de Sănătate Publică.

”Nu e mult, dar e un început. Dacă se respectă programarea, la finalul săptămânii ar trebui să aflăm de la DSP dacă au venit primele doze și să putem face programări pentru pacienți”, a spus Alexiu.

Sursa citată spune că grupele de risc pentru COVID-19 și gripă sunt aproximativ la fel. Diferența este că, la copii, se manifestă mai puternic gripa.

Este vorba despre o campanie de vaccinare gratuită din sezonul epidemic 2020-2021, care se face în cabinetele medicilor de familie și unitățile sanitare cu paturi, vizând reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon.

Categoriile de risc sunt: copiii cu vârste între 3 și 5 ani, gravidele, persoanele, adulți și copii, rezidente în instituții de ocrotire socială, precum și persoane care acordă asistență medicală, socială și îngrijiri la domiciliul persoanelor cu risc înalt de îmbolnăvire.

Tot în categoria persoanelor aflate în situație de risc intră și medicii, cadrele sanitare medii și personalul auxiliar, atât din spitale, cât și din unitățile sanitare ambulatorii, inclusiv salariații ai instituțiilor de ocrotire - copii și bătrâni - și ai unităților de bolnavi cronici, care prin natura activității vin în contact respirator cu pacienții sau asistații.

Cum acționează vaccinul antigripal?

Acesta determină în organism apariția anticorpilor protectori împotriva virusurilor gripale din compoziția sa. Vaccinurile pentru gripa sezonieră conțin tulpinile de virusuri pe care studiile le-au indicat că vor circula cel mai frecvent în sezonul următor.

Ideal este ca vaccinul să fie administrat înainte de debutul sezonului gripal, știind că sunt necesare cam două săptămâni pentru dezvoltarea unui titru de anticorpi protectori corespunzători. În România, lunile octombrie noiembrie ar fi recomandate. Chiar și mai târziu, vaccinarea aduce beneficii. Vaccinarea mai timpurie – făcută în august, spre exemplu - se asociază cu o protecție mai mică spre sfârșitul sezonului gripal, mai ales la vârstnici, informează cdt-babes.ro.

Reacții adverse ale vaccinului antigripal

Medicii spun că eventualele reacții adverse sunt de mică intensitate și de scurtă durată. Vaccinul injectabil – cu virus inactivat poate produce reacții locale – ușoară roșeață, la nivelul locului de administrare, reacții generale – subfebrilitate, ușoare dureri de cap, dureri musculare, senzație de greață, fatigabilitate, simptomatologie cu durată de câteva ore.

Reacțiile alergice pot apărea în cazuri extrem de rare.

22
Tagurile:
gripă, vaccin

Загрузка...

De ce fac tinerii forme grave de COVID? Medic, explicații

84
(reînnoit 07:55 22.09.2020)
Radu Țincu, medic la Spitalul Floreasca din București, a explicat că tinerii fac forme grave de COVD ca urmare a unei ”furtuni de molecule inflamatorii”.

BUCUREȘTI, 21 sept – Spuntik. Pacienții cu COVID încep să fie din ce în ce mai tineri, fapt care ridică întrebări medicilor cu privire la cauzele ce determină acest fenomen.

Radu Țincu, medic specialist Anestezie Terapie Intensivă la Spitalul Floreasca din București, spune că factorii care au favorizat infectarea celor tineri și activi sunt perioada concediilor, reluarea serviciului, precum și începutul anului școlar. De asemenea, o parte din ei au chiar o dispoziție genetică spre a face forme mai grave. Medicul spune că formele severe sunt determinate de ”o furtună de molecule inflamatorii” și că nu se poate previziona câte persoane vor dezvolta o formă fulminantă de COVID 19 și care nu.

Specialistul a precizat că toate organele vor fi afectate de prezența acestor molecule inflamatorii și că, de fapt, organismul intră într-un cerc vicios în care virusul este numai un punct de plecare. Urmează, apoi, ”descărcarea aceasta de molecule inflamatorii care vor duce organismul într-o degringoladă, toate funcţiile lui vor fi afectate”, a mai spus medicul specialist ATI de la Spitalul Floreasca, potrivit antena3.ro.

84
Tagurile:
COVID-19, Medic, tineri
Tematic
Daniel Zamfir și Cozmin Gușă aruncă în aer raportările COVID
COVID-19, miracol: aproape 50 mii oameni vindecaţi într-o zi
COVID-19 în UK: noi măsuri drastice - 10.000 lire amendă

Загрузка...
Liviu Pleșoianu

Pleșoianu aruncă NUCLEARA despre finanțarea lui Nicușor Dan

0
O probă grea, dintr-o sursă de prim rang, care vine în susținerea celor mai grave alegații în legătură cu ”candidatul Dreptei” , Nicușor Dan

BUCUREȘTI, 22 sept – Sputnik. După dezvăluirile Danei Budeanu privind relațiile suspecte ale lui Nicușor Dan și deducțiile despre modul în care își finanțează activitatea, iată că Liviu Pleșoianu pune pe tapet o probă grea: opinia unui dintre cei mai puternici lideri din fostul PDL, actual PNL, Cezar Preda.

Pleșoianu scrie că în 2016, PNL ”îl ataca DEVASTATOR pe Nicușor Dan” prin Cezar Preda, pe atunci purtător de cuvânt al PNL București:

”De ce ascundeți numele celor 5 – 6 oameni care vă finanțează? Credem că bucureștenii au dreptul să afle nu numai cum ați făcut aceste cheltuieli de pre-campanie, ci și să analizeze cum ați făcut plângerile penale cu privire la unele hotărâri ale CGMB, care a fost motivul pentru care v-ați retras plângerile înainte de primul termen de instanță, cum și de cine au fost sponsorizate activitățile dumneavoastră de fost ONG-ist”.

Deci, subliniem, unul dintre cei mai experimentați parlamentari, fost vicepreședinte al Comisiei SRI, vorbește de ”5 – 6 oameni” care îl ”finanțează” pe Nicușor Dan, precum și un mecanism de depunere și retragere a plângerilor în instanță – exact cum comenta Dana Budeanu!

Și, atenție, purtătorul de cuvânt al PNL București de atunci, Cezar Preda, îi transmitea ferm lui Nicușor Dan: ”Sunteți dator în fața bucureștenilor cu aceste explicații acum, la debutul campaniei electorale”.

Oare a uitat între timp PNL această cerere? Sau trecerea de la Cezar Preda la alde Stamule presupune și o uitare… sau o trepanație politică?

0
Tagurile:
Finanțare, Liviu Pleșoianu, Nicușor Dan
Tematic
Gabi Firea, succes de excepție, lovitură pentru Nicușor Dan
Dana Budeanu dă știrea zilei – noua NUCLEARĂ cu Nicușor Dan!
Dana Budeanu s-a ținut de cuvânt: noua BOMBĂ cu Nicușor Dan!

Загрузка...