Hackeri și atacuri cibernetice

Luni dimineața românii vor regreta nu au știut asta - anunțul șoc al Europol

4867
Luni dimineața, pe 15 mai 2017, ar putea să urmeze un val masiv de atacuri, iar numărul victimelor ar putea să crească cu sutele de mii

BUCUREȘTI, 14 mai — Sputnik. Șeful Europol, Rob Wainwright, a decalat că luni dimineață ar putea să continue seria de atacuri cibernetice de proporții asupra compiuterelor în toată lumea.

„La ora actuală ne confruntăm cu un pericol în creștere. Numărul victimelor devine tot mai mare, ne îngrijorează faptul cu cât va crește și mai mult numărul lor atunci când oamenii vor veni la lucru luni dimineața și își vor deschide compiuterele", a declarat Wainwright.

Creatorii de programe antivirus au bătut alarma vineri în legătură cu un atac hacker masiv, care s-a răspândit în toată lumea. În acest atac a fost folosit virusul WanaCrypt0r 2.0. Pe ecranele compiuterelor infectate apare un anunț despre faptul că datele sunt blocate și utilizatorului i se cere să transfere în contul infractorilor 300 de dolari în Bitcoin.

Până acum virusul a paralizat activitatea a circa 50 de spitale în Marea Britanie.

Potrivit șefului Interpol până acum au avut de suferit peste 200 de mii de utilizatori din cel puțin 150 de țări, între care companii și corporații mari. Wainwright este îngrijorat în special de soarta rețelelor de compiutere din sistemul de sănătate în mai multe țări.

El a mai precizat că majoritatea utilizatorilor au refuzat să transfere banii estorcați.

Anterior a devenit cunoscut faptul că hackerii au folosit un program distructiv modificat al Agenției pentru Securitate Națională a SUA. Publicația Financial Times, care citează declarațiile unor analiști din domeniul securității cibernetice, a anunțat că un instrument al serviciilor secrete americane, cunoscut ca „eternal blue" (albăstrimea nesecată), a fost compatibilizat cu „programul-estorcator" WannaCry.

4867
Tagurile:
atacuri cibernetice, Europol, virus, Pericol, Avertisment, Români, Europol, CIA, Europa, Rusia, SUA, România
Tematic
Sistemele informatice, virusate prin intermediul site-urilor porno
Atac cibernetic. Celebru ofițer român: "Plată de polițe între SRI și SIE!"
Atac cibernetic la Dacia - producția a fost oprită
Guccifer: Acuzațiile aduse rușilor de americani, un război cibernetic fals
Intel pregăteşte atacuri cibernetice asupra sistemul financiar din Rusia

Загрузка...