While sending a web link over Facebook Chat, a group of app developers noticed a curious amount of activity.

Ultima oră: Facebook acordă SRI acces la utilizatorii români

871
SRI ar fi semnat cu Facebook România un acord prin care "poate accesa informațiile personale din Facebook", adică ale utilizatorilor FB

BUCUREȘTI, 13 mai — Sputnik. Președintele "Coaliției Românilor pentru Combaterea Corupției", cunoscutu preot Chris Terheș a difuzat, acum câteva minute, informație interesantă. Site-ul infopinia.ro titrează, sub semnătura lui Eugen Roman, "EXCLUSIV SRI poate accesa informațiile personale din Facebook".

Autorul susține că s-ar fi semnat un acord între cele două entități care ar permite accesarea datelor și informațiilor utlizatorilor, originea acestei informații fiind "surse apropiate instituțiilor în cauză".

"Între Serviciul Român de Informații și Facebook România s-a semnat un acord care permite SRI să acceseze datele și informațiile utilizatorilor de Facebook, spun surse apropiate instituțiilor în cauză", scrie autorul, care precizează că "acest acord face parte din măsurile de luptă împotriva terorismului, flagel care în ultima vreme a cunoscut o amploare deosebită".

Cunoscutul preot româno-american Chris Terheș, cel care a distribuit articolul, prefațându-l cu un comentariu interesant, în care promite implicarea "Coaliției Românilor pentru Combaterea Corupției", asociație pe care Terheș o conduce.

"Erdogan și Putin de România, folosindu-se de KGB-ul românesc, vrea să controleze și Facebook-ul. Jos tirania Noii Securități! Luni vom solicita clarificări de la Facebook cu privire la această știre", scrie Terheș în postare.

Precizăm că asemenea metode sunt folosite în alte state în condiții speciale, cum ar fi amenințările teroriste. În SUA, este folosită formula "Patriot act", în baza căreia drepturile omului, printre care cel la secretul vieții private și al corespondenței, sunt suspendate pentru perosane, grupuri sau chiar la nivel regional sau național. Teoretic, pentru așa ceva, sunt necesare însă acte juridice sau hotărâri la nivel înalt.

Deocamdată, până la precizări din parte FB și/sau a SRI, să punem această informație sub semnul "posibilității".

871
Tagurile:
Utilizatori, Acces, Facebook, SRI, Romania
Tematic
(VIDEO) Facebook anunţă noua tehnologie: scrierea cu gândul şi auzul prin piele
Comisia Europeană îndeamnă Facebook să lupte cu dezinformarea
Inteligenţa Artificială este rasistă. Facebook îngrijorează savanții

Un medic avertizează: iată cum ne putem infecta cu noul coronavirus

34
Virgil Musta, medic la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, a prezentat un nou scenariu în legătură cu transmiterea noului coronavirus.

BUCUREȘTI, 7 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Specialiștii atrag atenția că noul coronavirus se transmite acolo unde ne așteptăm mai puțin. Mai exact, aceștia spun că există riscul de contaminare de la aerul condiționat, în special în încăperile în care sunt multe persoane.

Este vorba despre studiu realizat de peste 200 de cercetători, transmis Organizației Mondiale a Sănătății.

Virgil Musta, medic la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, a explicat că particulele mici stau în aer mai mult timp față de cele mari, acestea coborând la sol și contaminând suprafețele.

”Există riscul să ne contaminăm pentru că, deși nu suntem în contact direct cu o persoană contaminată, în aer există riscul să fie aceste particule cu viruși”, a declarat Musta.

Medicul a precizat că, la spitalul Victor Babeș din Timișoara, a crescut numărul persoanelor infectate. Situația s-a schimbat în urmă cu cinci zile, pentru că, în ultima lună, au avut doar un pacient pe zi nou infectat și un număr de 5-10 pacienți internați pe secție.

La ora actuală, în schimb, a crescut numărul de adresări la spital cu pacienți infectați.

Acum sunt 22 de pacienți internați și unul la terapie intensivă.

”Doi au decedat în cursul zilei de ieri. Nu avem asimptomatici”, a adăugat medicul.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

34
Tagurile:
Contaminat, coronavirus, Medic
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
școală, profesori, elevi

Suciu: De ce ar trebui să-i aprecieze elevii pe profesori? Numai pentru sunt profesori?

82
Cunoscutul scriitor și comunicator Arthur Suciu susține că profesorii dau dovadă de inerție atunci când vine vorba de bani, iar acest lucru face ca percepția elevilor asupra cadrelor didactice să nu fie una favorabilă.

BUCUREȘTI, 7 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. De ce nu sunt respectați profesorii din România? Iată o întrebare la care a dat un răspuns cunoscutul scriitor și comunicator Arthur Suciu care spune că totul ține de bani.

Suciu precizează, din capul locului, faptul că patru milioane de români au plecat din țară ca să facă bani și pentru asta muncesc foarte mult.

Plecarea lor a însemnat câștigarea unei independențe financiare, pe de o parte și, pe de alta, detașarea de mediul ”toxic” românesc. Mai exact, în alte țări, românilor nu le este rușine să muncească pentru bani, să își dorească să câștige mai mult. În opinia lui Suciu, disprețul față de bani ține de mentalul autohton, fiindcă numai la români se vehiculează ideea că salariile nu trebuie mărite ca să nu afecteze deficitul bugetar.

Ușor, discursul lui Suciu alunecă spre zona de educație, el afirmând că numai în România profesorii sunt ”dascăli”, dedicați unei misiuni ideale, iar această categorie profesională muncește din pasiune.

Vina aparține profesorilor care dau dovadă de o totală inerție atunci când vine vorba de bani. Ba, mai mult, cadrele didactice se plâng că nu sunt respectate de elevi.

”Oare de ce? Nu cumva pentru că au venituri de 3000 de lei pe lună? Crede cineva că elevii sunt idioți sau că apreciază "misiunea" profesorului? Elevii sunt precum părinții lor, mai buni, mai răi. De ce ar trebui să-i aprecieze elevii pe profesori? Numai pentru că sunt profesori?”, scrie Suciu.

Acesta consideră, de asemenea, că elevii ar trebui să îi aprecieze pe profesori și pentru statutul social care ar trebui să se reflecte în salarii. Un statut social bun se materializează în salarii mari.

Pe termen lung, gândirea potrivit căreia profesorii sunt dascăli și au o ”misiune”, părând dezinteresați de partea materială, va fi dezastruoasă: românii ar putea renunța total la școală sau aceasta se va numi… vlogging. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

82

Загрузка...
Deputați în Parlamentul României

Acum: MOȚIUNE contra lui ”Grindă” și a pilelor PNL situație jenantă, Orban e făcut praf

0
O situație uluitoare, ca și tupeul liberalilor: sume uriașe încasate de la stat de consilieri ai premierului și demnitari numiți politic – număr record de pile impuse de Orban și miniștrii săi.

BUCUREȘTI, 7 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Azi, începând cu ora 14, Camera Deputaţilor dezbate moţiunea simplă ”Guvernul PNL după Grindă se cunoaşte”, care îl vizează pe ministrul Ion Ştefan supranumit ”Grindă”. 

Moțiunea a fost depusă de 77 de deputaţi PSD, care consideră că ”dacă marele dramaturg Ion Luca Caragiale ar fi trăit în zilele noastre, cu certitudine ar fi găsit în ministrul «Grindă» o sursă inepuizabilă de inspiraţie pentru comediile sale în care a surprins atât de bine viciile, neputinţele, orgoliile şi aroganţa clasei politice din România”.

Un fapt este cert, fiind prezentat în presa de toate orientările – ”Grindă” este campion nu numai la declarații absurde și chiar la măsluirea suprafeței casei în declarația de avere, dar și la angajarea rudelor și pilelor.

”Cea mai notabilă realizare a ministrului este cohorta de rude, rubedenii, neamuri şi politruci pe care a reuşit să o implanteze, pe funcţii călduţe, bine remunerate, din administraţia publică centrală şi locală”, arată PSD, care consideră că ”doar pentru această aşa-zisă realizare, domnul ministru Ion Ştefan ar trebui să-şi dea undă verde pentru a pleca cu totul din funcţia guvernamentală, înainte de a compromite cu totul noţiunea de ministru”.

Moțiunea a fost inițiată în iunie – dar dezbaterea și votul au fost amânate din cauza Pandemiei. Azi, PSD a transmis un nou mesaj, ”Marea familie liberală din administraţie, patronată de ministrul Grindă, a blocat ţara”.

”PNL a ocupat statul cu incompetenţi şi hoţi! Le-au promis românilor reforma sistemului bugetar şi le-au oferit, în schimb, 15.000 de pile puse în funcţii doar pe baza carnetului de partid. Au vorbit de meritocraţie şi au adus în fruntea instituţiilor publice un val de coafeze, secretare sau şoferi”, a scris PSD pe pagina de Facebook.

Problema nu este însă această moțiune simplă – care oricum nu duce la demiterea ministrului – ci faptul că presa de toate orientările a dat în vileag politica de pile a PNL, în care, așa cum menționam, ”Grindă” este campion.

Dăm două exemple, din publicații care nu pot fi bănuite că sunt ”pesediste”: G4Media și ”Adevărul”.

G4Media titra explicit, pe 8 iunie, cu o zi înainte de lansarea actualei moțiuni, ”Cum a populat PNL două instituții-cheie cu neamuri, prieteni, parteneri de viață și clientelă politică”.

Publicația dă exemplele Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii și al Fondului Român de Contragarantare, demonstrând că ”de la vârf și până la Filialele din Craiova, Sfântu Gheorghe sau Focșani, ambele instituții aflate în subordinea Ministerului de Finanțe au devenit baze ale clientelismului politic liberal, printre cei propulsați în funcții aflându-se și reprezentanți din partidele aliate”.

”O promisiune a premierului Ludovic Orban de la începutul mandatului – ”Să terminăm cu pilăraia şi nepotismul” –, este contrazisă flagrant de realitatea din două instituții esențiale pentru piața financiară”, scrie G4Media.ro, prezentând date concrete și o listă cu nume, relații și imagini.

Reacția lui Orban și a PNL? ”Deși am încercat atât la Guvern, cât și telefonic, nu am putut obține de la președintele PNL, premierul Ludovic Orban un punct de vedere referitor la numirile din FNGCIMM și FRC”, scrie G4Media

La aceeași dată, ”Adevărul” titra: ”Camarila lui Orban, plătită regeşte din banul public”, explicând că premierul ”şi-a plasat consilierii economici în funcţii bine remunerate, aceştia fiind printre cel mai bine plătiţi bugetari din România” și că ”îşi sporeşte de la lună la lună echipa de la Palatul Victoria, toţi oamenii săi fiind plătiţi din bugetul statului”.

Sare în ochi cazul lui consilierului premierului, Bogdan Glăvan, numit în CA al Loteriei Române şi în funcţia de preşedinte al Directoratului Fondului pentru Contragarantare.

”După plata taxelor către stat, în buzunarele lui Glăvan intră doar de la stat 20.000 de lei”, scrie ”Adevărul” – fapt care a generat  reacție lui Rareş Bogdan: ”Eu trebuie să răspund pentru tot felul de imbecili, care fac tot felul de cretinisme, pentru tot felul de indivizi... (…) Eu am alergat pentru PNL şi alerg pentru PNL alături de 240.000 de membri, nu ca dl Glăvan sau alţi maimuţoi să îşi ia Consiliu de Administraţie sau să spună că el a venit la guvernare ca să ia un salariu de 15.000 lei”.

Un alt caz este controversatul Tănase Stamule, care pretinde că vine din ”privat”, unde la o verificare a cufrelor firmelor cu care a avut de-a face nu se poate lăuda cu ceva. Dar, conform ”Adevărul”, pe lângă salariul de consilier economic la Cancelaria premierului, Stamule a fost numit în CA al Loteriei Române, și de preşedinte al CA al IPROCHIM. ”În total, statul îi vir

Un exemplu ciudat este angajarea în funcția de consilier de stat la cabinetul premierului a lui  Ionel Roiban, preşedintele al National Committee of Romanian American Republicans, ”o funcţie consilier de stat e remunerată cu 16.000 de lei”, precizeaz ”Adevărul”. Deci ”American Dream” se materializează în sinecura de Guvernul României!

”Practic, promisiunile lui Orban de a înceta cu numirile politice şi a începe reducerea aparatului bugetar au rămas vorbe goale”, conchide ”Adevărul”, arătând că Orban ”a ajuns să-şi formeze cea mai numeroasă echipă de consilieri şi secretari de stat pe care i-a avut un premier la Cancelaria sa, în ultimii ani” – în timp ce predecesoarea sa, Viorica Dăncilă, a avut cea mai restrânsă echipă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Ludovic Orban, PNL, moțiune
Tematic
PSD bate obrazul PNL, cerându-le liberalilor să nu mai atace instituțiile statului
Victor Ponta, replica zilei – cere suspendarea funcționării Guvernului și a PNL!
O cunoscută agenție pune problema DIZOLVĂRII PNL: ”Militează împotriva statului de drept”
Tăriceanu, incendiar: ”Stăpânii acestor cotropitori PNL nu se află în țară, ci în afară!”
Cristoiu dezvăluie manipularea pandemiei și înțelegerea la vârf PNL-PSD pentru alegeri!

Загрузка...