A staff member of the Seismology Center points to a chart showing the earthquake activity detected by the central Weather Bureau in Taipei on April 20, 2015

Cutremur puternic azi dimineaţă în zona seismică Vrancea

2106
(reînnoit 10:10 03.05.2017)
Astăzi dimineaţă, la ora 08:59, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzau, s-a produs un cutremur destul de puternic, anunţă Institutul Naţional de Fizică Pământului.

BUCUREŞTI, 3 mai — Sputnik. Cutremurul produs în zona seismică Vrancea, judeţul Buzau, la ora 08:59, a avut magnitudinea de 4.2 grade pe scara Richter, fiind fixat la adâncimea de 133.6 km.

Potrivit Institutului Naţional de Fizica Pământului, cutremurul s-a produs în apropierea urmatoarelor oraşe: Nehoiu (26km), Covasna (45km), Întorsura Buzăului (53km), Buzău (55km), Mizil (56km).

Activitate seismică în România, captură ecran
Activitate seismică în România, captură ecran

Anul acesta, cel mai puternic cutremur a fost pe 8 februarie în județul Buzău și a avut o magnitudine de 5 grade pe Richter.

Institutul Național de Fizică a Pământului din România a înregistrat duminică, în sudul Moldovei, un cutremur cu magnitudinea de 2 grade pe Richter.

Epicentrul a fost fixat în perimetrul satului Moscovei din raionul Cahul, la adâncimea de 10 kilometri. În dimineața aceleiași zile, mișcări tectonice similare s-au produs și în județul Buzău, România. Magnitudinea acestora a constituit 2,9 grade.

„Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP) transmite: În ziua de 30/04/2017 la ora 13:46:27(ora României) s-a produs în Republica Moldova un cutremur cu magnitudinea 2 pe scara Richter, la adâncimea de 10km", se menționează pe siteul infp.ro.

Moldova, în special partea ei sudică, este aproape ca teritoriu de epicentrul european de cutremure — partea de este a Munților Carpați (zonele Vrancea, Buzău). Distanța dintre Moldova și sursa cutremurelor este de aproximativ 150-200 km.

2106
Tagurile:
cutremur, Richter, grade, Vrancea, Seism, România
Tematic
Cutremur în Republica Moldova cu epicentrul în raionul Cahul
Cum arată un infern seismic: cutremur de 7 grade și 140 de replici în ore!
Unde vor fi duşi sinistraţii în cazul unui cutremur major în România

Загрузка...