Steagul Canadei

Anunţ important: primii români care, de astăzi, vor călători fără vize în Canada

213
(reînnoit 14:17 01.05.2017)
Ministerul Afacerilor Externe transmite un anunţ important referitor la primii cetăţeni români care au posibilitatea, începând de astăzi, 1 mai, să călătorească în Canada doar completând o autorizație electronică de călătorie (Electronic Travel Authorization - eTA), fără a mai avea nevoie de viză.

BUCUREŞTI, 1 mai — Sputnik. Începând de astăzi, 1 mai 2017, cetățenii români care au deținut, în ultimii 10 ani, o viză de rezidență temporară în Canada și cei care dețin, în prezent, o viză valabilă care permite intrarea în SUA (non-immigrant visa) au posibilitatea de a intra în / tranzita Canada, pe calea aerului, după ce completează o autorizație electronică de călătorie (Electronic Travel Authorization — eTA), fără a mai avea nevoie de viză, precizează MAE într-un comunicat.

Cetățenii români care se află în una dintre cele două situații pot intra fără vize pe teritoriul Canadei pentru o perioadă de maximum 6 luni, doar dacă scopul șederii este turism sau vizită.

Autorizaţia de Călătorie Electronică se poate obţine online, accesând acest link.

MAE menţionează că eliminarea obligativităţii deţinerii unei vize nu se aplică cetăţenilor români care doresc să muncească sau să studieze în Canada.

Ministerul mai transmite că trebuie completate cu atenţie toate rubricile şi trebuie introduse datele personale exact aşa cum sunt menţionate în paşaport. Taxa pentru obţinerea Autorizaţiei de Călătorie Electronice este de 7 dolari canadieni şi trebuie plătită în momentul completării aplicaţiei online.

Dacă vă deplasaţi în Canada însoţiţi de mai mulţi copii minori, este necesar să completaţi câte un formular pentru obţinerea eTA pentru fiecare dintre aceştia.

Ministrul canadian al Imigraţiei, John McCallum, declara în noiembrie 2016 că Guvernul Canadei intenţionează ca, de la 1 decembrie 2017, să ridice vizele pentru cetăţenii români şi bulgari.

213
Tagurile:
viză, Canada
Tematic
Global Research, Canada - "ONU: Rebelii au utilizat arme chimice"
Canada elimină vizele pentru români, etapizat
România nu semnează tratatul de liber schimb cu Canada
E oficial: Românii vor călători fără vize în Canada
Uniunea Europeană ar putea introduce regimul de vize cu SUA și Canada

Загрузка...