Control vamal

Recomandări importante pentru şoferi de 1 mai

28
(reînnoit 13:19 01.05.2017)
Turiştii care se întorc cu maşina din minivacanţa de 1 mai trebuie să ţină cont de recomandările Poliţiei rutiere, care îi sfătuieşte să folosească rute alternative, având în vedere că este posibil ca, în a doua parte a zilei, traficul rutier să se intensifice. Recomandări şi pentru cei care se întorc de la mare pe Autostrada Soarelui.

BUCUREŞTI, 1 mai — Sputnik. Centrul Infotrafic al Poliţiei Române precizează că, la această oră, nu sunt drumuri naţionale sau autostrăzi pe care circulaţia să fie oprită din cauza vreunui accident, dar nici probleme în ceea ce priveşte fluenţa traficului pe arterele principale.

Totuşi, este posibil ca, în a doua parte a zilei, traficul rutier să se intensifice, ca urmare a întoarcerii turiştilor din minivacanţa de 1 Mai, atât pe DN1 Braşov — Ploieşti, cât şi pe Autostrada A2 Constanţa — Bucureşti, care unește litoralul Mării Negre de Capitală.

Pentru evitarea aglomeraţiei de pe DN1, şoferii pot lua în considerare ruta alternativă DN1A Săcele — Cheia — Vălenii de Munte — Ploieşti, iar de la Sinaia către Capitală se poate veni şi pe ruta DN71 Sinaia — Târgovişte — Bâldana — DN7 — Bâldana — Bucureşti.

De asemenea, automobiliștii care se vor întoarce din zona Bran — Moeciu către Bucureşti vor putea folosi, dacă va fi necesar, şi ruta DN73 Bran — Câmpulung — Piteşti — A1 — Piteşti — Bucureşti (alternativă la traseul Bran — Râşnov — Predeal — Sinaia — Ploieşti — Bucureşti, pe DN1).

Poliţiştii mai precizează că în a doua parte a zilei este posibil să se creeze aglomeraţie la staţia de taxare de la Feteşti, de pe Autostrada Soarelui.

Astfel, pentru evitarea situațiilor neplăcute cauzate de numărul mare de automobiliști care doresc să plătească taxa respectivă la casele stației, în sistem cash, poliţiştii recomandă ca plata să se facă prin sistemele electronice. Taxa se poate plăti și prin SMS, de pe telefonul mobil, la numărul 7577, sau la benzinăriile de pe autostradă.

Un amănunt important de care automobiliștii trebuie să țină seama îl reprezintă faptul că se poate trece prin stație liber, cu condiția ca taxa să fie plătită ulterior, până a doua zi, la ora 24.

 

28
Tagurile:
recomandări, Autostrada Soarelui, trafic rutier, minivacanță, turiști, șoferi
Tematic
Șoferi beți la volan, obligați să muncească la o morgă - detalii șocante
Peste o mie de șoferi au rămas pietoni de sărbători
Șoferii s-au grăbit să schimbe cauciucurile. Vezi ce vreme ne așteaptă
Pentru șoferi: Poliția poate să RIDICE mașinile. Cât te costă recuperarea
Pentru șoferi urmează verificări amănunțite la frontiera Schengen. Detalii
Șoferi, nu vă grăbiți să faceți plinul. Mâine vă așteaptă o surpriză
Pentru șoferi: recunoaşterea permisului de conducere românesc în ţările UE

Загрузка...