Farmacie

Medicamentele pentru cancer nu se mai vând. Document oficial

127
Producătorii a 11 dintre cele mai importante medicamente care tratează diferitele forme de cancer au informat că, din motive comerciale, renunță la autorizația de punere pe piață.

BUCUREȘTI, 28 apr — Sputnik. Firmele producătoare de medicamente pentru cancer precizează că motivul pentru care renunță să mai aducă aceste medicamente în România este cel comercial, scrie Paula Rusu pe blog. Astfel, producătorii a 11 dintre cele mai importante medicamente care tratează diferitele forme de cancer renunță la autorizația de punere pe piață.

La începutul lunii aprilie, Guvernul Grindeanu anunțase că a scăzut prețul medicamentelor cu 35%, așa cum a promis în campania electorală.

Dar medicii și producătorii au încercat să-i convingă pe reprezentanții Ministerului Sănătății că măsura e ucigașă și că medicamente mai ieftine înseamnă lipsa lor.

Dintre medicamentele care nu vor mai ajunge în România:

SUFENTANIL — calmant al durerilor destinat pacienților cu cancer în fază terminală

IRINOTECAN — cancer de colon, cancer pulmonar

EPIRUBICIN — cancer mamar

RHOMUSTIN — leucemii, cancer cerebral

CICLOFOSFAMIDA — leucemii, cancer ovarian, cancer testicular, cancer mamar, cancer pulmonar

NOGRON — tumori cerebrale

COLOXET/CAPECITABINA — cancer de colon, cancer rectal, cancer gastric, cancer de sân

CARBOPLATIN — cancer ovarian, cancer de plămâni

127
Tagurile:
producător, piață, autorizație, medicamente, cancer, Document
Tematic
De ieri a apărut pericolul de a rămâne fără medicamente
Mare doctor, despre „medici şi medicamente care fac rău"
Raport: medicii sunt plătiți de industria farma pentru a prescrie medicamente
Criza medicamentelor revine pe piață
Studiu: copiii vaccinaţi cu DTP, de 5-10 ori mai expuşi riscului de deces
A fost interzis exportul de vaccinuri din România: „Să ne imunizăm copiii”
Cunoscută jurnalistă, despre Legea vaccinării: „Este un abuz!"
Vaccinul interzis în Europa va ajunge în România
Medic: este explicabilă frica părințiilor de a-și vaccina copii
Struguri aruncați pe jos în supermarket

Video: Scandal într-un supermarket din Chișinău: Un bărbat a răsturnat lăzile cu struguri

7
Scandal monstru într-un supermarket din Chișinău. Un cumpărător s-a arătat revoltat că strugurii autohtoni puși în vânzare sunt cu bobița mică, nu sunt de calitate și a răsturnat lăzile jos.

CHIȘINĂU, 7 mart – Sputnik. Pe rețelele de socializare a fost publicat un video în care se vede cum un cumpărător a organizat un scandal într-un supermarket din Capitală, revoltat că strugurii autohtoni din vânzare nu sunt de calitate, având bobița mărgelată.

"Ce fel de poamă este asta, așa măruntă? O arunc aici. Ce-i cu băiata aceasta de joc față de producătorii locali. Puneți poamă stricată în magazin. Avem struguri frumoși în țară. Nu puneți stricăciunea aceasta în vânzare!", a spus cumpărătorul. 

Mai mulți oameni au comentat gestul bărbaților. Unii au scris că a procedat corect, alții din contra au zis că ar fi fost cazul să cheme administratorul, dar nu să arunce pe jos strugurii.
Struguri aruncați pe jos în supermarket
Struguri aruncați pe jos în supermarket
La fața locului au venit oamenii legii, iar în data de 9 martie, cumpărătorul va trebuie să meargă la Inspectoratul de Poliție Botanica ca să fie interogat. Deocamdată, nu se știe ce amendă riscă.

7
Tagurile:
Supermarket, Scandal, Struguri

Загрузка...
Poliția Română

Resticții dure în Capitală după intrarea în scenariul roșu

167
(reînnoit 12:01 07.03.2021)
De mâine de la ora 0.00 în București se aplică restricții dure care afectează multe domenii de activitate, ca urmare a intrării Capitalei în scenariul roșu.

BUCUREȘTI, 7 mar – Sputnik. Comitetul municipal pentru Situații de Urgență a decis astăzi noile restricții care se aplică timp de 14 zile începând cu data de mâine, 8 martie, de la ora 00.00.

Noile restricții au fost adoptate ca urmare a intrării Bucureștiului în scenariul roșu și prevăd, printre altele, că restaurantele și barurile se închid în interior, că teatrele și cinematografele vor fi închise, fiind interzisă și activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, cu excepția desfășurării activității de comercializare a biletelor de tip LOTO.

Pe de altă parte, în unitățile de învățământ participarea la ore se va desfășura cu prezență fizică pentru toți preșcolarii și elevii din învățământul primar, elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și elevii din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecție, până la jumătate din numărul total de elevi înmatriculați în respectivele clase terminale.

Este permisă de asemenea organizarea cu prezența fizică în unitățile de învățământ a următoarelor activități:

simulările examenelor naționale și a examenelor pentru anii terminali;

evaluările naționale;

orele remediale pentru toate clasele.

În rest, se va relua participarea zilnică, în sistem online, a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.

În privința operatorilor economici, se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și în interiorul altor spații publice închise care au acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin doi pereți, indiferent de faptul că sunt construcții cu caracter temporar sau permanent.

De asemenea, tot de mâine, se interzice activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, cu excepția deservirii persoanelor cazate în interiorul acestor unități.

În schimb, este permisă prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, precum și în spațiile publice dacă au un tavan și un singur perete cu asigurarea unei distaţe de minimum 2 metri între mese și participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, și cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

De asemenea, este permisă prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

Alte interdicții includ faptul că nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci și că este interzisă organizarea şi desfășurarea activității cu publicul în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole şi/sau concerte, inclusiv celor de tipul drive-in. Totodată, este interzisă organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale.

La modul general, restricțiile includ obligativitatea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

167
Tagurile:
București, Cod roșu

Загрузка...