China's car maker Jianghuai Automobile Co (JAC Motors) plans to open an assembly plant in Russia...

Pentru posesorii de mașini vechi: noi taxe de drum. Vezi pentru ce

103
(reînnoit 19:37 24.04.2017)
Posesorii de vehicule din Uniunea Europeană ar putea fi nevoiți, în curând, să plătească taxele de drum diferențiat, în funcție de emisiile poluante ale mașinilor deținute.

BUCUREȘTI, 24 apr — Sputnik. Cu cât mașina utilizată este mai veche și mai poluantă, cu atât vignetele sau sumele plătite la stațiile de taxare de pe autostrăzi vor fi mai prohibitive, potrivit capital.roю

O astfel de propunere este susţinută de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) care doreşte taxarea mai accentuată a posesorilor de vehicule vechi astfel încât aceştia să fie împinşi către achiziţia unora noi.

„Orice taxare a utilizării durmurilor care nu ia în calcul emisiile reale de noxe va duce la «sub-optimizarea» parcului auto", a menţionat ACEA într-un document.

Directiva pregătită de oficialii UE nu va obliga statele membre să taxeze utilizarea drumurilor în funcţie de normele de poluare, dar trasează liniile directoare pentru ca o astfel de măsură să fie aplicată omogen pe tot cuprinsul Uniunii.

Varianta finală a acestei noi propuneri va fi publicată la finalul lunii mai, urmând ca Parlamentul European să o discute şi să o aprobe.

Măsura înseamnă, mai exact, că posesorul unei maşini cu propulsor Euro 3 va trebui să achite o taxă de drum mai mare decât cel al unei maşini Euro 5.

103
Tagurile:
mașini vechi, drumuri, taxe, Uniunea Europeană
Tematic
Pentru șoferi: Poliția poate să RIDICE mașinile. Cât te costă recuperarea
Escrocherii cu mașini de lux la Chișinău
Pentru şoferi: 8 taxe dispar de la 1 februarie
Important pentru românii din diaspora: lista noilor taxe consulare

Загрузка...